Hírek

Twente fölény, gólok a farkasodúban

A holland bajnokságban kivégzésre számítunk, míg Wolfsburgban találatokkal kalkulálunk!

Twente-Heracles Almelo (0-1) 1!

Fölényes győzelmet arat az enschedei alakulat a 21. forduló nyitómérkőzésén. Az áldozat a Heracles lesz…
Nem számítunk meglepetésre a ma esti németalföldi összecsapáson, a Twente úgy elveri a Heraclest, mint a hétfenekű dobot! Több érvünk is van természetesen. Kezdjük például azzal, hogy a piros-fehérek roppant motiváltak lesznek, hiszen győzelmük esetén – ha csak egy éjszakára is – de a tabella élére állnak! Mert jelenleg ugyan csak a 3. pozícióban tanyáznak, ám míg a riválisak 20, addig De Jongék csak 19 fellépésen vannak túl. Most 39 pont áll a nevük mellett, a mezőny legjobb gólaránya az övék (+33), odahaza, a Grolsch Veste Stadium-ban pedig impozáns a mérlegük: 7-3-0, 30-8-as találati mutatóval. Szóval, nem egyszerű feladat Enschedébe látogatni!

Pláne mostanság, amikor is két mérkőzésen 9 gólt rúgtak a fiúk a Waalwijk-Groningen párosnak, és természetesen ezzel 6 egységet húztak be. Ferék tehát bombaformában várják a Almelot, amely biztosan kellemetlen perceket él át ma este. Steve McClaren vezetőedző jól összerakta a gárdát, amely egyértelműen a bajnoki címre tör!
Az aktuális ellenfél szimpatikus középcsapat: otthon mindenkire veszélyes, idegenben hajlamos magát könnyen megadni. Legalább is ez derül ki a mutatójából. A csíkosak a 10. helyen állnak 24 egységgel, ezt 20 ütközetben zsebelték be. Vendégségben 1-3-5-ös sort produkáltak, csak az Excelsiornál jártak eredménnyel. Az idei esztendő eddig átlagosra sikeredett Pletéknek: egy túrájukat vereséggel zárták, két hazai fellépésükön pedig behúztak 4 pontot, döntetleneztek legutóbb például a PSV-vel!
A bennmaradás biztosan meglesz Evertonéknak, és vélhetően az EL-t érő rájátszás sem érinti majd a fekete-fehéreket. Tehát marad a középszerűség, annak minden pozitívumával (felszabadult játék) és negatívumával (motiváció hiánya) együtt.
És akkor még arról nem is szóltunk, hogy a Heraclesnek nagyon nem megy a Twente otthonában. Szinte mindig jól elverték szegény látogatókat… legalább kettővel, de volt, hogy jobban is. Ma is hazai gólfesztivállal számolunk, szinte biztos, hogy jön a hendis piros-fehér diadal!

Wolfsburg-Freiburg +2,5!

Heveny gólparádét várunk a ma esti Bundesliga összecsapástól. Végül azért a hazaiak több találatot jegyeznek majd…
A 21. fordulót rendezik a hét végén Germániában, és a péntek esti hősök más-más célért küzdenek. A hazaiak nagy tervekkel vágtak neki a pontvadászatnak, ám csakhamar kiderült, hogy komolyabb eredményt nem tudnak majd az idén felmutatni a zöldek. Mert Felix Magath gárdája nem tud kitörni a középszerűségből, és akkor még finoman fogalmaztunk… A társaság jelenleg mindössze a 10. helyen áll, 20 fellépésen szerzett 24 pontjával. Odahaza, a Volkswagen Arenában még egészen elfogadható a mérlegük (6-2-2, a csak a bajorok és a Hertha tudott nála győzni), ám a túráin pocsékul teljesítenek Dejegahék: 1-1-8-as mutatójuk a leggyengébb a mezőnyben.
A gyenge szereplés miatt a klubvezetés ismételten mélyen belenyúlt a pénztárcába, és Magath mester újra csak kedvére igazolhatott. Folyt is ki a kasszából az euró, nagy kérdés, hogy a rutinos trénernek mennyi időre lesz szüksége ahhoz, hogy végre ütőképes alakulatot formáljon a farkascsordából.
Az EL-t érő helyekre vélhetően nem érnek oda Mandzukicék, és minden bizonnyal a kieséstől sem kell majd rettegniük a zöld-fehér fanatikusoknak. Az idén eddig mindent csináltak. Fontos meccsen verték a Kölnt, papírforma vereséget szenvedtek Münchenben, majd értékes pontot mentettek otthon az idén parádézó Gladbachhal szemben. Fontos kiemelni, hogy az eddigi tíz hazai ütközete közül csak egyszer maradt impotens a támadó-szekció (Bayern ellen még nyáron).
Hitzlsperger, Madlung és Polak sérülés miatt nem bevethető, mindhárman érzékeny veszteségnek számítanak.
A Freiburgnak egy célja lehet az idén: benn kell maradni az élvonalban! A feladat adott, ám ahogy fogynak a fordulók, úgy kerül egyre nehezebb helyzetbe a piros-fekete alakulat. Pedig összességében nem is lehetetlen a küldetésük Makiadiéknak, hiszen ugyan az utolsók, de hátrányuk mindössze egy pont az osztályozós, három pedig a bennmaradó helytől. És ha olyan ritmusban gyűjtögetik a pontjukat Jendrisekék, akkor még bizakodhatnak is a drukkerek!
Mert 2012-ben eddig három találkozón négy pontot gyűjtöttek Christian Streich tanítványai. Kiesési rangadón diadalmaskodtak az Augsburg ellen, kikaptak az egyre jobb formát mutató Mainztól, végül a múlt héten leikszeltek a Brémával. Nagy kérdés, hogy a lendület meddig tart ki…
Vendégségben nem túl acélos a brigád: 1-2-6 a mérlegük, hozzá 11-28-as elkeserítő mutatóval… Nürnbergben nyertek, az Augsburg és a Hoffenheim vendégeként mentettek pontot. Kielnc kirándulása közül hét hozott legalább három találatot…
Ami a hiányzókat illeti: Krmas, Schuster, Dembele, Putsila és Mujdza nem lesz ott Wolfsburgban.
E két alakulat egymás elleni mérlege azt mutatja, hogy általában a hazai alakulatok dominálnak. Gólgazdag meccseket vívnak a gárdák, és szerintünk ezen a jó szokásukon nem változtatnak ezúttal sem a srácok. Húzzuk be a +2,5-ös opciót, no és azért a zöld-fehérek sikere prognosztizálható…

Olvasói sztorik