Hírek

Talján csütörtök

A Lazio a bajnokságban a Cesenát látja vendégül, a Napoli a kupában Sienába látogat...

Lazio-Cesena 1!

Mindenképpen javítani akar a genoai zakó után Edy Reja együttese, és szerintünk a rómaiak kellő motivációval futballozva legyűrik a kiesőjelöltet!
Bevalljuk férfiasan, hogy a Lazióra mindig kellő szkepszissel fogadunk, ugyanis az elmúlt esztendőkben rendre megtréfáltak minket a kékek. Ám most nem fognak ki rajtunk! Egyszerűen nem hibázhatnak Rocchiék, ha a BL-t érő helyre pályáznak. Márpedig miért ne pályáznának?
Kezdjük azzal, hogy a Lazio biztosan felszívja magát az ütközetre, hiszen a dobogóra könnyedén odaférhetnek a végelszámolásnál. A társulat jelenleg a 4. helyen tanyázik, 22 meccsen 39 pontot gyűjtve. Előtte az Udinese 41-gyel áll, mögötte az Inter 36-ig jutott, tehát mind előre, mind hátrafelé kell figyelniük a fővárosiaknak.
A Stadio Olimpicóban 5-4-2-es mutatót tudnak felmutatni, amely azért nem éppen veretes sor egy dobogóra hajtó alakulattól. Főleg a bajnokság első harmadában hullajtottak sok pontot az egység, ám mellettük szól, hogy november vége óta nem talált legyőzőre saját közönsége előtt.
Az idei esztendőben különösen szeszélyes a csapat, hiszen míg jó játékkal verték például idegenben a Chievót, vagy otthon a Milant és az Atalantát, addig képes volt beleszaladni egy négyesbe Siénában, vagy éppen kikapni a nem túl acélos Genoa pályáján. Diakite eltiltás miatt, Brocchi, Makinwa, Mauir és Cana pedig sérülés miatt hagyja ki az összecsapást. A téli átigazolási szezonban kissé meggyengült a Lazio, ám azért annyira nem rossz Edy Reja brigádja, hogy ne bírna el a Cesenával.
Mert bizony a Cesenát nem tartjuk jó gárdának, meggyőződésünk, hogy májusban búcsút intenek Mutuék az élvonalnak. 21 fellépésükön 16 egységet kasszíroztak, amely a második leggyengébb produktum a Serie A-ban. Vendégségben 2-1-8-as a mutatójuk, 5-21-es gólaránnyal megspékelve. Csak Bolognában és Palermóban tudtak győzni, az iksz Napoliban jött össze, épp a legutóbbi játéknapon.
Arrigoni mester gyengécske állománnyal dolgozhat, így nem is csoda, hogy a kiesés elkerüléséért küzdenek a fekete-fehérek. Bár a múlt hétvégén pontot csentek a San Paolóból, összességében az idén csak egy sikert arattak: kiesési rangadón múlták felül a Novarát. Moras és Djokovic sérült, velük nem kalkulálhat a szakvezető.
Tavaly Rómában elbukott a Cesena, ráadásul ősszel fordított felállásban is a Lazio győzött. Szerintünk most is Klosééké lesz a három pont. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Siena-Napoli x(2)! A 2-es csapat szerez gólt: IGEN!

Már az elődöntőket rendezik az Olasz Kupában, és szerintünk a déliek nem kerülnek hátrányba a sienai túrán. Sőt, Cavaniék betalálnak, így kedvezőbb helyzetből várhatják majd a visszavágót!
Csalódott csapatok csapnak össze csütörtökön este a Stadio Artemio Franchi-ban. Igen, csalódottak, hiszen mindkét alakulat szereplése elmarad a várakozásoktól. Legalább is ami a bajnokságot illeti. Mert a hazaiak mindössze a 17. helyen tanyáznak, helyzetük cseppet sem megnyugtató, mivel 3 egység az előnyük az üldözőkkel szemben. A formájuk gyenge, hiszen január eleje óta nem nyertek a pontvadászatban. Ám biztató lehet, hogy a legutóbbi játéknapon tökéletes catanaggiót bemutatva pontot mentettek a Juve otthonában…
A kupában viszont eddig remekeltek Sannino mester tanítványai! A Torino, a Cagliari, a Palermo és a Chievo próbálta meg feltartóztatni a fekete-fehéreket, ám Calaióék ellenállhatatlanok voltak. No, azért nem varázsoltak Brienzáék, de összeszedettek voltak, az már egyszer biztos! A védekezésre fektetik a hangsúlyt az északiak, és eddig a kupában ezzel nem is volt baj, hiszen csak a Cagliari tudott gólt szerezni Del Grossóéknak!
A Napoli sem tudja egyelőre azt hozni a bajnokságban, mint amit elvár tőle szurkolótábora, ugyanakkor a BL-ben még állnak a kékek, és a honi kupában is az elődöntőig meneteltek Hamsikék. A Serie A-ban mindössze a 7. helyen áll Mazzari mester alakulata, az EL-től 5, a BL-től 10 egység választja el!
Január 8-a óta nem nyertek Lavezziék a bajnokságban, öt meccsen négy iksz és egy zakó. Ez azért valóban gyenge széria, még akkor is, ha közben azért az Intert kiütötte a kupából, no és a Milan otthonában sem volt rossz a döntetlen…

A sorozatban eddig a Cesena és az Inter esett Cananvaroék áldozatául. Köztudott, hogy Itáliában nem feltétlenül számít kiemelt eseménynek egy-egy kupameccs, ugyanakkor ha már egy brigád eljut az elődöntőig, mindenképpen bemasírozna a fináléba!
Összességében döntetlen körül eredménnyel kalkulálunk, és a Napoli támadóalakzatát ismerve, nem lepődnénk meg, ha a déliek betalálnának. A brigádok január 22-én már megütköztek egymással, akkor 1-1 lett az eredmény… Ez az eredmény tökéletesen megfelelne Garganóéknak, és szerintünk nem is kerülnek hátrányba a kékek. Tippünk tehát x2, és az az érzésünk, hogy a vendégek egyszer legalább beköszönnek!

Andrew pedig sok pontot vár ma a görög pokolban

Athens Panathinaikos – Fenerbahce, over 149.5 pont @ 1.98

Kosárlabda: Euroliga – férfi 2011/2012

Dátum: 2012-02-09 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet365
Ismét egy görög-török párharcot tartogat a mai este a kosárlabda Euroligában. Tegnap ugyebár az Olympiakos látogatott az Efes csapatához és hozta el mindkét pontot a 67:65-ös sikerrel. Ma a másik görög gigászra vár egy hatalmas feladat, bár kicsivel kényelmesebb a helyzetük, hiszen a görög pokolban látják vendégül a török Fenerbahce csapatát. Érdekes párharcokat hoz a második csoportkör a férfiaknál, és ez a C-jelű kvartettben sincs másképp, hiszen ezen két csapat mellett még az Unics Kazan és az olasz Armani Jeans Milano szerepel itt.
A Pana 3 meccset követően 2-1-es mérleggel a második helyen áll a csoportban, de egy esetleges mai sikerrel át is veheti a vezetést a Kazan gárdájától, akik tegnap a Milánó otthonában 5 pontos vereséget szenvedtek. A Panathinaikos talán a legfontosabb meccsét veszítette el az orosz riválissal szemben, ráadásul hazai környezetben, hiszen az oroszok 6 ponttal verték meg őket. Ez még nagyon fájhat Obradovic mester csapatának, innentől kezdve nem hibázhatnak, ha ott akarnak lenni a Final Four-ban. Az Armani ellen kezdték ezt a kört a Zöldek, és nyertek nagyon simán 78:57 arányban, majd következett a Kazan elleni bukta, de a Fener otthonában aratott nagyon sima győzelem feltehetőleg kárpótolta a fanatikusokat (77:56). Valahogy nem állt össze a védekezés a Kazan ellen, ezt mutatja a 89 orosz pont is, pedig a támadásokba nem sok hiba csúszott. Egy megnyerhető meccset buktak el akkor Sato-ék a harmadik harmadban… A Pana átlagban képes 80-85 dobott pontra, és ezt erősíti az a tény is, hogy mindössze egyetlen hiányzóval vág neki a mai meccsnek a gárda (Steven Smith sérült). Diamantidis, Sato és Maric játéka fogja nagyban meghatározni a Pana mai produkcióját, ám mivel nincs hátráltató tényező, így nem hiszem hogy ma megállnak 80 pont alatt a srácok.

A Fener Marko Tomas nélkül áll fel ma várhatóan, ez nem olyan nagy érvágás a törököknek. A vendégek 1-2-es mutatóval utolsók egyelőre a csoportban, egyedül a Milánó-t sikerült legyűrniük nagy nehezen hazai pályán 2 ponttal. A Pana ellen otthon sima vereség, illetve a Kazan otthonában hiába vezettek már 20 ponttal is, végül 5 egységgel kikaptak, így leszegett fejjel távoztak a orosz katlanból. A Fener esetén tényleg beszélhetünk csapategységről (természetesen ez a Panathinaikos-ra is érvényes), hiszen Bogdanovic szórja a pontokat, Sefolosha a triplákban jeleskedik, Gist a lepattanóknál van ott rendre, míg Preldzic az asszisztok tekintetében viszi a csapatban a prímet. Érdekes gárda ez a Fener, de ha Neven Spahija össze tudja őket kapni egy meccsre, akkor bizony képesek 70 pont környékére menni pontok tekintetében. Szerintem a Kazan otthonában a már félidőben megnyert meccs elvesztése hatalmas törés lehetett a csapatnak, és bár a Milánó ellen összekaparták magukat a srácok, a Pana ellen már esélyük sem lehetett egy pillanatig sem.
Néhány nyilatkozat a meccs előtt:

“Ez egy nagyon fontos meccs számunkra a Final Four szempontjából. Minden meccs az persze, de a Fener képes meglepetésekre, és ebből kifolyólag nem is számítok könnyű meccsre. Habár 21 ponttal nyertük az előző meccset ellenük, ezt most el kell felejteni, ez most egy teljesen más meccs lesz. Egy egy pontos siker is több, mint elég ebben a sorozatban. Meg kell nyernünk ezt a meccset, amely teljesen más lesz, mint a törökországi. A mögöttünk álló drukkerek a biztosíték arra, hogy minden adott egy sikeres meccshez.” (Zeljko Obradovic)

“Az előző meccsen elszenvedett fájó vereség után rá kell ébreszteni a játékosokat arra, hogy vannak még hátra meccsek. Most kevesebb rajtunk a nyomás, és így kell kihoznunk magunkból a maximumot. A Panathinaikos jelenleg jobb formában van, mint mi, és nekünk ma jobb játékot kell mutatnunk, mint a legutóbbi meccsen.” (Neven Spahija)
Mindent összevetve egy jó meccs elé nézünk, ahol a Panathinaikos siker nem lehet kérdéses. Inkább az a kérdés, hogy mennyire tudja magát összeszedni a Fener a legutóbbi meccset követően. Szerintem a Zöldek 80-85 pont körül fognak ma termelni, és ha a törökök végig tudnak küzdeni és nem törődnek bele a vereségbe, akkor 70-75 pont körül várom őket. Szerintem összehoznak ma este a srácok 150 pontot!
Tipp: over 149,5 pont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik