Hírek

Ismét a Puskásban lesz a kupadöntő

Ülésezett az MLSZ elnöksége: végleges a válogatott idei programja, szó volt a saját nevelésű játékosok szerepeltetéséről, illetve a pályaépítésekről is.

Eldőlt, hogy május 1-én a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a Magyar Kupa, valamint a SportM Kupa döntőjét. A Ligakupa-döntő április 18-án lesz, ennek helyszínét az MLSZ versenybizottsága a két résztvevő csapattal egyeztetve jelöli majd ki.

Emlékeztetőül

Ligakupa, negyeddöntő
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC
Diósgyőri VTK – Videoton FC
MTK Budapest – Kecskeméti TE-Ereco
MVM Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA
Az első mérkőzéseket február 22-én, a visszavágókat pedig március 7-én rendezik.
Magyar Kupa, negyeddöntő
Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA
Bajai LSE-Kalo-Méh – Újpesti TE
Békéscsabai Előre 1912 – MTK
Videoton FC – Győri ETO FC
Az első mérkőzéseket február 25-én, a visszavágókat március 14-én játsszák.

Az elnökség felkérte a főtitkárt, hogy a nemzetközi tapasztalatok alapján dolgozza ki a hazai, saját nevelésű játékosok bajnokságban való szerepeltetésének komplex motivációs eszközeit.

Az elnökség áttekintette a fogadási csalások miatt kialakult helyzetet, és felkérte az MLSZ jogi apparátusát a fegyelmi és a versenyszabályzat adta lehetőségek elemzésére, különös tekintettel a hatályos szabályok összehangolására.

Az MLSZ által TAO-s forrásból végrehajtandó pályaépítési- és felújítási program alapelveiről, és a program előkészítésének feladatairól is döntött a grémium. A program első ütemében az MLSZ 2012-ben több mint 20 nagyméretű műfüves pálya, több mint 100 kisméretű (20x40m vagy 30x40m) műfüves pálya megépítését, továbbá több mint 50 élőfüves nagypálya felújítását, korszerűsítését tervezi.

Olvasói sztorik