Hírek

Szárnyal a ‘Gladbach!

A Herthánál nem jött be az edzőváltás, a berliniek gödörben vannak. A belga kupában Czvitkovicsék sikerét várjuk, no és gólokkal kalkulálunk

Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach 2(x)!

Vajon a biztos bennmaradás érdekében beáldozza-e a kupaszereplést a fővárosi alakulat? Nem kizárt… A vendégeket tartjuk esélyesebbnek az elődöntőbe jutásra…
A fővárosi alakulat egészen elfogadhatóan kezdte Marcus Babbellel a bajnokságot: sokáig a középmezőnyben tanyáztak a kék-fehérek, ám az újonc lendülete az ősz végére elfogyott, így Ramosék egyre hátrébb csúsztak a tabellán. Aztán a bajt csak tetézte, hogy a tréner és a vezetőség rendesen összeveszett egymással. Babbel állítólag közölte, hogy a bajnokság végén máshol folytatja pályafutását, Preetz klubmenedzser viszont ezt állítólag nem hallotta. Elkezdődött a nyilatkozatháború, amelynek a végén Babbelnek csomagolni kellett, és érkezett Michael Skibbe a török Eski-kispadját otthagyva.
A Herthánál bizakodva várták az új tréner bemutatkozását, és bizony a felkészülési mérkőzések alatt jól is teljesítettek Lellék. Igen ám, de elérkezett a Bundesliga rajtja, és a berliniek csúnyán beragadtak: három forduló, három zakó, és a brigád lecsúszott a 15. helyre, két, illetve három pontra az osztályzós és a kieső pozíciótól…
Nagyon nehéz sorozat vár Skibbe mester tanítványaira, hiszen erős ellenfelekkel, illetve a közvetlen riválisokkal kell meccselniük Lasoggáéknak. Van egy olyan érzésünk, hogy a bajnokság elsőbbséget élvez majd a kék-fehéreknél…
Odahaza 2-3-5-ös mérleget hoztak össze a bajnokságban. A kupában a Meuselwitz, az Essen és a Kaiserslautern ellen lépett tovább a csapat, tehát igazi nagyvadat még nem ejtettek el Ottlék…
De nézzük a Mönchengladbachot, amely tavaly kis híján kiesett a bajnokságból, az idén viszont szárnyal! Jelenleg a 4. helyen tanyáznak Lucien Favre tanítványai. Hátrányuk a listavezetővel szemben mindössze három egység, tehát akár még bajnoki címet is ünnepelhetnek a zöld-fehér-feketék (bár erre azért nagyobb összegben nem fogadnánk..). De ami fontos, hogy az 5. Werderrel szemben 8 pont az előnyük, tehát a BL-selejtezőt érő 4. pozíció tutira meg lesz! A gárda remek formában van, De Camargóék egy hármast gurítottak a Bayernnek és a Stuttgartnak, Wolfsburgból pedig ponttal tértek haza. Idegenben is eredményesek Hankéék: 5-1-4-es soruk legalább is erről tanúskodik. A kupában a Regensburg és a Heidenheim kitüése után a Schalke is fejet hajtott a ‘Gladbach előtt!
Nagyszerű formában vannak a támadók is, Hanke, De Camargó és Reus is életveszélyesen futballozik az elmúlt hónapokban. A csapat nagyon együtt van, éheznek a sikerre a futballisták!
Novemberben, ebben a felállásban Reus duplájával nyertek 2-1-re a vendégek. És most is az az érzésünk, hogy a zöld-fehér-feketék felszabadult játékkal verhetik el a Herthát. Amely annak is örül majd, ha sikerül bennmaradnia a bajnokságban… Tippünk tehát 2x! És még valami: tuti, hogy a vendégek lőnek gólt!

Kortrijk-Mons 1! +2,5!

A belga kupa elődöntőjében a Kortrijk várja előnyösebb helyzetből a visszavágót. Szerintünk otthon sem okoznak csalódást Czvitkovicsék!
Szögezzük le nyomban az elején: a két élvonalbeli együttes közül a hazaiak állnak lényegesen jobban a tabellán, ráadásul a Guldensporenstadion-ban kimondottan erős az alakulat: 7-2-2 a mutatójuk, csak az Anderlecht és a Gent nyert nála. A bajnokságban az előkelő 5. helyen állnak, így jó esélyük van arra, hogy a felsőházi rájátszás tagjai legyenek.
A formájuk kicsit szeszélyesnek mondható, hiszen a társaság sok döntetlent játszik mostanában, sőt, olyan meccseken sem tudott diadalmaskodni, amelyen ő számított az esélyesnek. És még egy beszédes adat: az idei öt bajnokijuk közül négyszer nem tudtak az ellenfél kapujába találni!
A kupában eddig a Royal Antwerp, a St. Truiden és a Germinal Beerschot esett a Kortrijk áldozatául. Óriási lehetőség előtt áll a gárda, szerintünk élnek is sansszal!
Az ellenfél nincs jó formában, esik-kel a bajnokságban, és a kupa odavágóját is rendesen elszúrta. December közepe óta nem tudott győzni a csapat, és ennek következtében lecsúszott a 11. helyre. Nincs különösebb veszélyben, hiszen a kieséstől nagyon messze van, ám ebbe a hullámvölgybe rendesen belekeveredtek a fiúk… És akkor arról még nem szóltunk, hogy idegenben az egyik leggyatrább produktum az övék: 2-2-8, 15-27-es gólaránnyal!
A kupában a Tubize, a Mechelen és a Rupel Boom került vele szembe, ám egyik rivális sem tudta feltartóztatni a gárdát.
A Kortrijk pályáján nem mostanában nyert a Mons. És ma sem jár sikerrel. Nagyon szimpatikus az 1,75-ös szorzó a hazai sikerre… Emellett a hazaiak már régen rúgtak sok gólt… Miért ne tennék ma ezt egy gyenge védelem ellenében? Húzzuk be egy másik szelvényen a +2,5-ös opciót is!

Andrew barátunk mai tippjei

Zambia – Ghána, 2 @ 2.10

Labdarúgás: Afrikai Nemzetek Kupája 2012 (GAB, GEQ)

Dátum: 2012-02-08 17:00 CET

Fogadóiroda: WilliamHill
Az Afrikai Nemzetek Kupája az elődöntőkhöz érkezett, ahol már nem nagyon lehet biztosra menni. Jó csapatok találkoznak a mai nap folyamán, hiszen a 4 résztvevő: Mali, Elefántcsontpart, Ghána és Zambia. Talán nem mindenki ezeket a gárdákat várta a kupa elődöntőjébe, hiszen Nigériához nagy reményeket fűztek, de Tunézia és Marokkó is ott lehetett volna. Mali és Zambia csapata talán némi meglepetésre jutott el idáig, de az biztos, hogy annál inkább oda fogják magukat tenni…
Zambia egy érdekes csoportból lépett tovább, ahol ott volt még rajta kívül Egyenlítői Guinea, Líbia és Szenegál is. Veretlenül léptek tovább, hiszen Szenegált 2:1-re, Guineát pedig 1:0-ra verték meg, Líbia ellen pedig 2:2-vel zártak. Szudán csapata a negyeddöntőben nem okozott nagyon gondot Herve Renard csapatának, hiszen 3:0-al ütötték ki őket. Katongo a csapat gólvágója a tornán egyelőre, ő eddig 3 találatnál jár.

Az ellenfél pedig a csoportküzdelmeket szintén veretlenül abszolváló Ghána együttese. Nagy reményeket fűztek a torna előtt ehhez a ghánai gárdához, és ehhez mérten itt is vannak a célegyenesben. A csoportmeccsek alatt megverték Mali-t 2:0-ra, valamint Botswana-t is sikerült legyűrniük emberhátrányban 1:0 arányban. Aztán Guinea ellen nem igazán erőltették meg magukat, 1:1 lett a vége de ez is elég volt a csoportgyőzelemhez. Ghána már a selejtezőket is veretlenül zárta 5 győzelemmel és 1 döntetlennel (Szudán 0:0). A negyeddöntőben nem kaptak könnyű ellenfelet: Tunézia csapatával kellett megmérkőzni, de végül hosszabbítás után Ayew találatával nyertek 2:1-re (Mensah szerezte az első találatot, amit Khelifa egalizált a félidő végén). Zambia sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, de szerintem Tunézia alapjaiban véve jobb gárda volt… Számos ismerős név felfedezhető Goran Stevanovic együttesében: Asamoah Gyan, Ayew, Kwadwo Asamoah, Muntari, és Mensah neve bárki számára ismerősen csenghet. A csapat egyetlen gyenge pontja véleményem szerint a kapus poszt, de ha ezt sikerül megtámogatni egy remek védekezéssel, akkor sokat nyerhet így a csapat.
Biztos vagyok benne, hogy Ghána számára egyértelmű cél a döntőbe kerülés, majd a torna megnyerése. Nem lesz könnyű meccs ez, de szerintem a jobb nevekből álló és összeszokottan ghánai együttes megnyeri ezt a meccset ma késő délután.
Tipp: Ghána nyer!

AC Milan – Juventus, Első félidő eredménye X @ 2.10

Labdarúgás: Olasz Kupa 2011/2012

Dátum: 2012-02-08 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet-At-Home
Célegyenesbe ér lassan az olasz kupa sorozata is, ahol az elődöntőben találkozik a bajnoki címvédő AC Milan és az idén meglepően jó futballt felmutató Juventus csapata. A két gárda mindig presztízs meccseket vív egymással, szinte kiszámíthatatlan, hogy épp melyik gárda nyer. Az odavágón pedig tapogatózós meccsre számítok, még akkor is ha a két gárda nagyon jól ismeri egymást.
A Milan 22 fordulót követően a 2. helyen áll a tabellán egy pont hátrányban a meccshátrányban lévő Juventus csapatával szemben. Jól teljesít idén Allegri mester csapata, bár eléggé nehézkesen indult a szezon. A kupában a Novara csapata ellen kezdte Ibrahimovic-ék, és győzte odahaza 2:1 arányban. A negyeddöntőben aztán a Lazio csapata következett idegenben, és meglepően könnyedén nyertek a piros-feketék 3:1-re. Most pedig jöhet az újabb nagyágyú, nevezetesen a Juventus, immáron az elődöntőben. A Milan számára mindenképp előny, hogy odahaza kezdhetik a párharcot, és ezt a meccset meg kellene úszniuk kapott gólok nélkül, hogy jobb esélyekkel utazzanak majd Torinóba.

A Juve ugyebár a Serie A élén áll, nem nagyon remeg meg a csapat lába, gyakorlatilag a szezon eleje óta a tabella élbolyában vannak. Antonio Conte volt Juve játékos remekül összerakta a gárdát: Vucinic és Matri remekel elöl, a középpályán Pepe és Marchisio is jól teljesít, a hátsó alakzatban pedig Chiellini és Buffon irányítja a dolgokat egyelőre eléggé hatékonyan. Az Öreg Hölgy a kupában a Bologna ellen kezdett, ahol 2:1-el jutottak tovább odahaza, majd a Roma csapatát látták vendégül és páholták el a Farkasokat 3:0-ra.
Mindkét csapat meglehetősen húzós ellenfeleket kapott már a negyeddöntőkben, tehát a bemelegítés megtörtént. A Milan most nincs túl jó formában, hiszen a Lazio elleni bajnoki vereség ugyan várható volt, ám mégis kicsit kizökkentette a csapatot (ez látható volt a legutóbbi Napoli elleni hazai meccsen, melyen gólképtelen maradt ismét a csapat, de szerencsére a Napoli is). A Juve továbbra is remek formában van a kupában és a bajnokságban egyaránt. Kemény meccs lesz, ahogyan ezt már megszokhattuk a két csapattól. Nem mernék a meccs győztesére fogadni, de nekem az egész találkozó döntetlen szagú, a félidőről nem is beszélve. Nem fogják elsietni a csapatok a gólszerzést, ez a két kemény védelem végett is garantálható. Szerintem a meccsel kapcsolatban az egyik tuti tipp, hogy döntetlennel zárul az első 45 perc.

Olvasói sztorik