Hírek

Kedd esti kuparandevúk….

A Lokeren jut be a belga kupa fináléjába a Lierse ellenében. Hispániában végre tényleg megálljt parancsolnak a Mirandesnek! Gólokkal számolunk a Katedrálisban!

Lierse-Lokeren x2! Továbbjutó: Lokeren!

A belga Cofidis kupában immár a döntőbe jutás a tét: szerintünk a vendégek megtartják egygólos előnyüket, sőt, adott esetben még meg is toldhatják azt! Búcsúzunk a Liers-től!
Hosszú menetelés végéhez közelednek a csapatok a belga kupában. Immár a fináléba kerülés a tét! A hazai alakulat várja kedvezőtlenebb helyzetből a második felvonást, hiszen a társaság 1-0-ra kikapott az odavágón. Most tehát a feladat adott: ledolgozni a hátrányt!
A Lierse nyugodtan várhatja a találkozót, pontosabban a bajnokság miatt nem kell aggódniuk Chris Janssens tanítványainak: tutira nem esnek ki, és az EL-pozícióért folytatott rájátszásnak is biztosan résztvevői. A sárga-feketék otthon, a Herman Vanderpoorten Stadium-ban közepesen teljesítettek a bajnokságban (3-6-3). A kupában eddig a Turnhout, a Genk és a Standard Liege esett Wesley Sonck-ék áldozatául. Utóbbi párosmeccs hatalmas izgalmakat hozott, hiszen a sárgák otthon 1-2-es hátrányba kerültek, a visszavágón is pont ez a végeredmény született! Jött a hosszabbítás, amelyben tovább potyogtak a gólok, és végül 2-4-et mutatott az eredményjelző tábla.
Ami a gárda formáját illeti: felettébb szeszélyes a társulat, a közelmúltban minden eredmény előfordul a sorában. Tehát egy cseppet sem kiszámíthatóak a fiúk!
A Lokeren a bajnokságban hat ponttal és három hellyel előzi meg aktuális ellenfelét, tehát a pontvadászatban ők is extra motiváció nélkül várhatják a folytatást. Ugyanakkor a kupadöntőbe mindenképpen be akarnak jutni a vendégek, hiszen a fináléban nem nagyágyú vár majd a továbbjutóra (Kortrijk, Mons).
Idegenben nem rossz a Lokeren: 3-5-4-es mutatójához 19-21-es gólarány párosul. És akkor még egy fontos adat! 12 túrája közül csak egyszer nem tudott betalálni a csapat! A kupában az Eupen, a Westerlo és a Gent próbálta feltartóztatni Peter Maes alakulatát, de nem jártak sikerrel.
De Culerék egészen jó formát mutatnak az idén: otthon kimondottan veszélyesek, és idegenben is csak egyszer égtek meg. Összességében jobb erőkből álló gárdának tartjuk a Lokerent a Lierse-nél…
Az elmúlt esztendőkben kétszer is ikszeltek a felek ebben a felállásban, és mindkétszer szerzett gólt a Lokeren. Ez utóbbi opció is vélhetően bejön, de nem zárjuk ki a vendégek sikerét sem. Tippünk tehát 2x, és Lokeren gól, valamint továbbjutás!

Athletico Bilbao-Mirandes +2,5!

A baszkok jutnak a Király Kupa fináléjába, ez szinte tuti, ám szerintünk az elődöntő második felvonása még hoz egy kellemes, gólgazdag összecsapást. Lássuk, hogy miért is várunk találatokat a katedrálisban!
Hajlamosak vagyunk legyinteni olyan esetekben, amikor egy harmadik ligás alakulat egy élvonalbeli riválissal kerül szembe a kupában, mondván, a kiscsapatok az oda-visszavágós kiírásban szinte esélytelenek, két meccsen kijön a nagyobb tudás… Nos, erről az Espanyol játékosai mesélhetnének. Mert bizony, a harmadosztályú alakulat egészen az elődöntőig masírozott, a Real Linense, a Logrones, a Villareal, a Racing Santander és az Espanyol kiejtésével.
A brigád egyébként őszinte futballal rukkol elő rendszerint: mennek előre, küzdenek az utolsó töltényig, és lesz, ami lesz alapon rohamoznak. Az Espanyol ellen is az “ösztönfoci” vezetett eredményre, hiszen 0-1-es hátrányból sikerült a maga javára fordítani az eredményt.
És akkor mit tegyen egy alakulat, amely hazai környezetben egy gólos hátrányba került? Támad, és kész!
És mit csinál egy rutinos, élvonalbeli együttes, ha “megtámadja” egy lelkes kiscsapat? Szétkontrázza! És bizony, kedves blogtársak, ilyen forgatókönyvvel számolunk. Azaz a baszkok vélhetően lemészárolják majd a Mirandest!
Llorrentéék ugyanis kiváló formában vannak, hosszú hónapok óta mindössze két vereséget szenvedtek: egyszer Párizsban, egyszer Madridban – mindkettő vállalható kategória. A bajnokságban is jól szerepelnek Marcelo Bielsa tanítványai, már a 6., EL-t érő pozícióban tanyáznak.
Ami a kupaszereplésüket illeti: az Albacete, az Oviedo és a Mallorca igyekezett feltartóztatni a csíkosokat, de nem jártak sikerrel, sőt, még gólt sem kaptak Iraoláék! Aztán jött a Mirandes elleni túra, amelyen már az első félidőben Llorrente duplázott, és csak a hajrában tudott kozmetikázni az eredményen a hazai egység.
Az a határozott elképzelésünk, hogy a kiscsapat amolyan “Gyáva népnek nincs hazája!” alapon kezd majd a találkozón, felveszi a kesztyűt a Bilbao, és így lesz egy hangulatos, gólgazdag kilencven perc. Húzzuk be a +2,5-ös opciót bátran!

Olvasói sztorik