Hírek

Eski-eski-eski!

Ma egy török túra után a ködös Albion felé vesszük az irányt...

Eskisehirspor-Istambul BB 1(x)!

Megállítja-e az Eski a remek formában lévő Istambul BB-t? Nos, szerintünk igen a válasz, ugyanis a hullámvlgyből a múlt héten kikeveredtek a hazaiak!
Rangadót rendeznek a félholdas bajnokságban: a 7. fogadja a 8. helyezettet, és bizony nagy téttel bír a ütközet, ugyanis az 5-8. között rájátszást vívnak a gárdák az Európa ligás helyekért. Jobban áll most az Eski, hiszen a 7., 24 fellépésen 35 pontot begyűjtve. Az eskisheri tatürk Stadium-ban 5-3-3 a mérlegük, a nagycsapatok közül a Besiktast elverték, a Galatával leikszeltek.
A formájuk viszont nem az igazi: Ersun Yanal tanítványai december közepétől egy hát meccsen át tartó nyeretlen szériát futottak (csak három iksz…), és így le is csúsztak a közvetlen élmezőnytől. Aztán a múlt héten megtört a jég, hiszen a Manisaspor pályáján végre újra diadalmaskodtak a feketék. Minden pontra szükségük van Angelóéknak, hiszen mögöttük nagyon tömör a mezőny.

Az ellenfél is az Eski mögött nyomakodik, 23 találkozón 33 pontot húztak be a vendégek. Idegenben 4-1-7 a mérlegük, a kiscsapatok mellett a Trabzonban aratott diadala érdemel említést. A brigád kifejezetten jó passzban van. Webóék három mérkőzésen 9 pontot zseltek be, és rúgtak 10 gólt! Igaz, kaptak is hatot, de ezt nem igazán bánják a kékek szurkolói…
Az IBB-nek (bár nem tudjuk, hogy rajtunk kívül más rövidíti-e így a derék együttes nevét) igencsak fontos a találkozó, hiszen győzelme esetén előzhet, és egy nagy lépést tesz az EL-rájátszást érő helyek megszerzéséért.
Az egymás elleni mérlegük Eski fölényt mutat, a legutóbbi három alkalommal az IBB megégett ebben a felállásban. Nagy csata várható, jó eséllyel megzörren mindkét háló is, ám a végén nem maradnak pont nélkül a hazaiak, sőt, akár hárommal is gazdagodhatnak! Tippünk tehát 1x!

Liverpool-Tottenham Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadó a Premier League-ben! Az Anfield Roadra a sarkantyúsok hivatalosak, és szerintünk mindkét védelem egyszer legalább kapitulál majd. Mert otthon erős a Pool, ám a londoniak is felettébb termékenyek vendégségben…
Szögezzük le nyomban: a Liverpool idén is csalódást keltően teljesít a bajnokságban, hiszen Kenny Dalglish együttese ugyan őrzi veretlenségét az Anfield Roadon, mégis csak a 7. pozícióban várja sorsa jobbra fordulását. 23 ütközetben 38 pontot húztak be Carollék, így még azért megvan az esélyük arra, hogy kilépjenek a nemzetközi porondra. (Perszem mindkét kupában állva vannak még a vörösök, így az EL jó eséllyel összejön nekik). A fiúknak előre kell tekintgetniük, hiszen a Chelsea, az Arsenal és a Newcastle is egyaránt lőtávolon belül van.
Reináék össze-vissza játszottak mindent a bajnokságban a közelmúltban: nem bírtak saját közönségük előtt a Stoke-kakl, majd megégtek Boltonban, végül simán győztek a Wolves-nál. Ki érti ezt? Mi nem, bevalljuk őszintén…
Pedig minden adott lenne ahhoz, hogy legalább a 4. helyre odaérjen a társulat. Ám a sok hazai iksz miatt (4-7-0) nem sikerül egyről a kettőre jutniuk Suarezéknek. Apropó Suarez. A rasszista megjegyzése miatt még mindig a büntetését tölti a támadó, tehát vele nem kalkulálhat a liverpooli legenda.
Még egy gondolat: az élcsapatoknak kivétel nélkül beköszöntek Kuyték…

A sarkantyúsok kiválóan teljesítenek az idén, meggyőződésünk, hogy Herry Redknapp kihozza a gárdából a legtöbbet. Ez jelen pillanatban azt jelenti, hogy a manchesteri gigászok mögött magabiztosan őrzik harmadik helyüket. 23 meccsen 49 pontot húztak be a londoniak, így tekintélyes előnnyel rendelkeznek az üldözőkkel szemben; igaz, a United-City páros is meglógott tőlük rendesen…
Modricék vendégségben is meglehetősen jó mérleget hoztak össze: 6-2-3-as sorukhoz 20-15-ös gólarány párosul. Csak az Old Traffordon nem voltak eredményesek Adebayorék… Kiegyensúlyozott a formájuk is, a közelmúltban csak egy vereség csúszott be, az sem akármilyen körülmények között: a ráadás ráadásában a City vendégeként (3-2).
Defoe, Gallas és Lennon biztosan hiányzik majd a kezdőből sérülés miatt, ám így is kellően bő kerettel dolgozhat Redknapp mester. Nem féltjük egy cseppet sem a sarkantyúsokat!
Nos, ezúttal azt gondoljuk, hogy mindkét támadóegység eredményes lesz az Anfield Roadon. Sőt, valamiért inkább a vendégek felé húz a szívünk, ám jó esély van a döntetlenre is…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik