Hírek

Menekülés a győzelembe!

A Zaragoza az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele. Freiburgba győzni jár a Bremen; no és hagyományosan gólfesztivállal jár a Werder vendégjátéka.

Freiburg-Werder Bremen Mindkét csapat szerez gólt?: IGEN! +2,5!

Gólfesztivált várunk a freiburgi összecsapástól: a brémaiak egyik kedvenc játszótársukkal meccselnek, szinte mindig jól elverik a piros-feketéket, és találatokból sem szenvednek majd hiányt a nézők…
Lassan csomagolhatnak a freiburgi futballisták, ugyanis ha valami csoda nem történik, úgy ősszel már a Bundesliga II-ben kezdhetik a pontvadászatot. Makiadiék az utolsók, 19 csatában 16 pontra futotta erejükből, amely valljuk be, nagyon gyér teljesítményre utal. A brigád télen edzőt is váltott: Christian Streich váltotta Marcus Sorgot. A csere – úgy tűnt – be is jött, hiszen az első “tavaszi” fordulóban két hete fontos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a piros-fekete brigád: egy hajrában szerzett Ginter-találattal nyert a Freiburg az Augsburg ellenében. Aztán a csapat a következő játéknapon Mainzba volt hivatalos, ám itt már nem sikerült a pontszerzés (3-1).
A MAGE SOLAR Stadion-ban eddig 3-2-5-ös sort tudnak felmutatni Jandrisekék, a Wolfsburg, a Mönchengladbach és az Augsburg kapitulált náluk. Fontos kiemelni, hogy 10 hazai fellépésük közül csak a Leverkusennek nem vették be a kapuját…
Diagne eltiltás, Mujdza és Schuster pedig sérülés miatt nem lehet ott a mai ütközetben.
A Bréma helyzete lényegesen jobb, hiszen a zöld-fehérek az 5. pozícióban tanyáznak 19 fellépésen szerzett 31 pontjukkal. Ez a hely Európa Ligát ér, és elnézve az erőviszonyokat, a nemzetközi szereplésre vélhetően jó lesz Thomas Schaaf alakulata. Az északiak azonban inkább a Weser-Stadionban gyűjtögetik a pontjaikat: a túrákon eddig összesen 9 egység jött össze (2-3-5), csak a Hoffenheim és a Mainz pályáján tudtak győzni.
Ami Pizzaróék formáját illeti: két iksszel nyitottak. Előbb a ‘Lautern otthonában, majd hazai környezetben a Leverkusen ellenében osztozkodott meg a pontokon. Figyelniük kell Fritzéknek minden egyes pontra, hiszen a két EL-es helyre hárman hajtanak: a Werder mellett a Leverkusen és a Hannover… Tehát nagy a tét!
Némiképp tartalékosak lesznek a zöldek, hiszen Hunt, Naldo, Borowski és Prödl is sérüléssel küszködik.
Ritkaságra bukkantunk a két alakulat közös múltjában! Az elmúlt 10 összecsapásukat – helyszíntől függetlenül – a brémaiak nyerték meg! És akkor a gólok… Nem kímélik egymást ezek a fiúk, ha összeakadnak. Freiburgban az elmúlt öt ütközetben 7, 4, 3, 6, és újra csak 6 találat született!
Nos, kedves sporttársak, ezek a srácok megint egymásnak mennek rendesen. Lesz legalább három gól, ez tuti!

Zaragoza-Rayo Vallecano 1(x)!

Utolsó rohamra készül az aragóniai alakulat: ha nyernek a fiúk, felcsillanhat a remény a bennmaradásra! És miért ne tennék? Szerintünk a pontok Aragóniában maradnak!

A helyzet roppant egyszerű: ha a Zaragoza nem kezdi meg a pontok gyűjtögetését, nagy bajba, pontosabban a második vonalba kerülhet… Mert igencsak meleg a pite… 20 fellépésen 12 pontig jutottak Lafitáék, így nem is csoda, hogy sereghajtóként várják a folytatást. Helyzetük egyre reménytelenebb, hiszen a bennmaradást érőt 17. pozíciótól 9 egység a hátrányuk.
Aguirre mester tavaly megmentette a fehér-kékeket, ám a mexikói tréner az idén nem boldogult a fiúkkal: mennie kellett az ősz stratégának, helyére pedig a Sevilla egykori vezetőedzőjét, Manolo Jimenezt nevezték ki. A fiatal szakember fel is rázta ugyan a csapatot; más kérdés, hogy ez eddig pontokban nem mutatkozott meg. Valamelyest tényleg jobban futballoznak Paredesék, ám ez egyelőre kevés volt a teljes sikerhez.

Az elmúlt hetekben azért egy-két iksz összejött, ám a helyzetükben ez nem elég az üdvösséghez. Muszáj nyerniük, lehetőleg sorozatban! A La Romaredában 2-3-4 a mérlegük, eddig csak az Espanyol és a Real Sociedad hajtott fejet Postigáék előtt. Ám október közepe óta eltelt 13 játéknap, és sikernek azóta nem örülhettek a zaragozai drukkerek…
Az ellenfél ezúttal az egyik újonc lesz, a Rayo, amely szintén veszélyes pozícióba sodródott az elmúlt hetekben. A darazsak most a 14. helyen állnak, 20 mérkőzésen 22 pontot zsebeltek be. A túrákon 3-3-4-es a mutatójuk, amely nem is rossz összességében (Getafe, Betis, Granada trió ellen nyertek). Az elmúlt két hazai fellépésüket azonban bebukták, pedig a Mallorca és a Bilbao ellen azért egy-egy pontra jók lehettek volna Michuék…
Ám mivel nem sikerült gyarapítaniuk egységeik számát, marad az izgulás. Mert a 18., kieső helyen állomásozó Villareal neve mellett 20 pont szerepel… A Rayo kissé tartalékos lesz ma délután, így Jose Ramon Sandoval Huerta nem lesz könnyű helyzetben a kezdőcsapat összeállításakor.
Az elmúlt bő egy évtizedben csak egyszer tudott nyerni a Vallecano Zaragozában, többnyire a hazaiak húzták be mind a három pontot. Most is azt gondoljuk, hogy Manolo Jimenez végre győzelemre vezeti a fehér-kékeket! Tippünk ennek megfelelően: 1(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik