Hírek

Kékre vert pirosak!

A Schalke a Mainzot, a Birmingham a Southamptont verheti el ma.

Birmingham-Southampton 1(x)!

Kezdenek éledezni a birminghami kék-fehérek! Ha nyernek, vesztett pontok tekintetében megelőzik a szenteket. Miért ne tennék? De, megteszik!
Rangadó a Championshipben! A találkozó óriási téttel bír mindkét főszereplő számára, hiszen aki nyer, tesz egy lépést a hőn áhított cél felé.
Nézzük előbb a hazaiakat! A Birmingham újonc a ligában, tavaly búcsúzott a Premier League-től. A rajtot nagyon elrontották a kék-fehérek, és az EL-szereplés miatt több fordulót is elhalasztottak. Ám Chris Hughton makacsul ragaszkodott felfogásához, célkitűzéséhez, és ezt egy idő után át tudta adni tanítványainak is. Zigicék szépen lassan elkezdtek felkúszni a tabellán, már a 4. pozícióban tanyáznak, 27 fellépésükön 46 pontot szerezve. Odahaza, a St. Andrew’s Stadium-ban még veretlenek (egyedül a ligában), 9-4-0 a mérlegük, hozzá 22-6-os gólarány párosul. Idegenben nem nagyon ment sokáig Curtis Daviséknek (4-3-7), de mostanság már a túrákon sem annyira sebezhetőek.
És akkor a formájuk: szenzációs! Az FA-kupában menetelnek Spectorék, a Wolvest és a Sheffield United-et is már búcsúztatták az idén. A bajnokságban december közepe óta nem kapott ki az alakulat, azóta eltelt 7 forduló alatt pedig 17 pontot húztak be! Az elmúlt hetekben pedig igazán remekelnek Rooney-ék! 3 meccsen 9 pont, 13-1-es találati mutatóval megspékelve! Nicola Zigic bombaformában futballozik, legutóbb a szerb toronydaru végezte ki a Leeds-cet egy mesternégyessel.
A Southatmpton is újonc a bajnokságban, igaz, ők egy osztállyal lejjebbről érkeztek. Ám a csíkosak valósággal villámrajtot vettek, nyomban az élre álltak, sokáig úgy tűnt, nem is lehet Do Pradóékat utolérni. De lehet…
A szentek már csak a 2. helyen állnak, 28 ütközetben 51 egységet begyűjtve. Idegenben nem igazán megy Lallanáéknak, 4-4-5-ös mutatójuk legalább is erről tanúskodik. Nigel Adkins alakulata kisebb hullámvölgyben van, hiszen november végétől kicsit döcög a szekér: 11 meccsen 3-4-4-es sort hoztak össze, amely nem méltó egy bajnokesélyeshez.
Lamberték helyzete azért összességében nem rossz, hiszen a West Ham is botlik rendesen, no és Cardiff sem tud teljesen kiegyensúlyozottan teljesíteni. Mindenesetre most már azért vissza kellene térniük a helyes útra Cokrkéknak, hogy ne kelljen a rájátszás miatt izgulniuk…
Ám a szentek nem szívesen vizitálnak Birminghamben! Az elmúlt években rendre egygólos vereségeket szenvedtek. Most sem lesz nagy különbség, ám végül a hazai drukkerek örülhetnek majd. A forma és a hazai pálya előnye miatt javasoljuk megtenni az 1-est!

Schalke 04-Mainz 1! +2,5!

Folytatja szárnyalását a királykék alakulat, amelynek ezúttal a mainziak nem örülnek. Lesznek itt gólok, háromig biztosan eljutnak a felek, emellett a végén rengeteg ittas drukker hőbörög majd a gelsenkircheni kocsmákban!
Nos, a Schalke újra a bajnoki címért küzd! Fontos ezt a momentumot kiemelni, hiszen egy esztendeje ilyenkor még a bennmaradásért harcoltak a kékek. Igaz, 2011 januárjában a Mainz is más pozícióban volt, hiszen akkor Szalaiék még a nemzetközi porondért küzdöttek. Nagyot változott a világ… Most épp fordított a szereposztás…
Mert Huub Stevens igencsak összerakta a Schalkét. Raulék a 3. helyen állnak, 19 csatában 40 egységet szerezve, és csak rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a dobogó 3. fokára. Odahaza 8-0-2-es mutatójuk figyelemre méltó, csak a Bayern és a ‘Lautern tudott nyerni nála, a többi riválisa egytől-egyik kapitulált.
Parádés formában vannak Huntelaarék, hiszen az elmúlt tíz fellépésükön 25 pontot zsebeltek be, és csak egyszer kaptak ki. A legutóbbi öt ütközetükön nem hibáztak, és valósággal szórják a gólokat! 5 fellépés 17 találat! Azért ez nem semmi!
Jones eltiltott lesz, Raul és Kluge sérüléssel bajlódik, tehát van min törnie a fejét a rutinos szakembernek…
A Mainzra tehát nehéz kilencven perc vár, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a pirosak csak egy mérkőzést nyertek meg, azt is még augusztusban. Mérlege a túrákon 1-5-3, tehát azért egy ikszre általában jó volt Thomas Tuchel együttese.
A társaság most a 12. helyen tanyázik, 19 mérkőzésen 21 pontot gyűjtöttek be Noveskiék. A fiúk nagyon elrontották a decembert, aztán az új esztendőben eddig egyet vesztettek (Leverkusen), egyet pedig nyertek (Freiburg). Kilenc túráján hétszer eredményesek voltak Caligiuriék, tehát a gól benne van a csapatban.
A veszélyes zónához nagyon közel áll a társulat, hiszen az osztályozó réme valós fenyegetettséget jelent: csak 3 egység a fúrjuk a Kaiserslauternnel szemben!
Az ősszel, fordított felállásban a Schalke nyert 4-2-re, míg tavaly a Mainz győzött Gelsenkirchenben (1-3). Most szerintünk a házigazda örvendezteti meg szurkolótáborát, és minden valószínűség szerint lesz 3 találat az összecsapáson!

Olvasói sztorik