Hírek

Előz a Dortmund!

A bajnok átveheti a vezetést a Bundesligában, a Duisburg kicsit elszakadhat a veszélyes zónától. Akkor lássuk a D-Day-t!

Nürnberg-Borussia Dortmund 2!

Parádés formában van a vendégcsapat, és szerintünk át is veszi a vezetést egy éjszakára a tabellán. Nyer a bajnok!
A 20. fordulót rendezik a Bundesligában, és a két együttest alapvetően más-más cél vezérli: a frankok jövőre sem akarnak a II. vonalban szerepelni, a vendégek pedig meg akarják védeni bajnoki címüket. Jelen pillanatban mindkét küldetés abszolút teljesíthetőnek tűnik…
A Nürnberg a 13., 19 mérkőzésen 21 pontot sikerült behúzniuk. Meleg a pite, ugyanis az osztályozós helyen álló ‘Latern 18 egységig jutott. Ám előre is könnyedén léphet Dieter Hecking alakulata, ugyanis a 8. Hoffenheim 23 ponttal rendelkezik. Szóval, bármi előfordulhat még.
Ami a piros-feketék formáját illeti: Eiglerék nagyon várták már a téli szünetet, hiszen három bajnoki vereséggel zárták a 2011-es esztendőt. Aztán a szezonnyitón kiesési rangadón arattak sikert a fiúk (Hertha), ám a múlt heti, hannoveri kirándulás ismét kudarccal zárult.
Az easyCredit-Stadion lelkes szurkolótábora eddig vegyes élményekkel térhetett haza a gárda fellépéseiről. 3-3-3-as mutatójánál azt figyelembe kell venni, hogy a nagycsapatok még nem vizitáltak Nürnbergben…
Ballitsch, Pinola, Nilsson, Klose és Chandler nem bevethető, tehát tartalékosak lesznek a piros-feketék.

És akkor nézzük a Dortmundot! A sárga-feketék nagyon mélyről indultak, hiszen nagyon elrontották a bajnokság elejét. Azonban Jurgen Klopp összekapta Kagawáékat, és a társulat immár 13 forduló óta veretlen! Szeptember közepe óta tehát a bajnokságban szárnyalnak a fiúk! Az idén eddig két meccset tudtak le Grosskreutzék, szereztek hat pontot, és rúgtak nyolc gólt!
5-3-2-es mérleggel büszkélkedhetnek idegenben Kehlék, csak a Hoffenheim és a Hannover tudta legyőzni őket. A brigád jelenleg holtversenyben áll a 2. helyen: előtte a Bayern, mögötte a Schalke egyaránt 40 egységig jutott.
Az előző két kiírásban nyert a Borussia Nürnbergben, az elmúlt öt mérkőzésükön pedig egyaránt a sárga-feketék diadalmaskodtak. Szerintünk nem törik meg az átok, nyer és előz a Dortmund! Tippünk tehát 2-es!

Duisburg-MSV Frankfurt 1!

Menekülés a győzelembe! Ezt a klasszikus filmcímet is adhatnánk a Bundeslia II.-ben rendezendő mérkőzésének. Aki nyer, egy pillanatra fellélegezhet… Szerintünk a hazaiak tesznek egy lépést a bennmaradás felé…
A téli szünet után folytatódik a küzdelem a germán második vonalban is. Mi egy kiesési rangadót választottunk elsőnek, amelynek végén a hazai szurkolótábor örülhet majd. Vannak érveink szép számmal…

A fanatikus Duisburg-drukkerek nem ilyen őszről álmodoztak, az már egyszer biztos. Az egykor szebb napokat látott társulat ugyanis az első félévben végig az első házban tanyázott, képtelen volt kiegyensúlyozott teljesítményre. Most sincsenek még biztonságban, bár kétség kívül kényelmesebb helyzetből várják a folytatást, mint aktuális riválisuk. Jelenleg a 12. helyen tanyáznak, 19 fellépésükön 20 pontot szerezve. Odahaza, a Schauinsland-Reisen-Arenában 4-2-4-es sort tud felmutatni. Az ősz végére kicsit összeszedte magát a kék-fehér legénység, hiszen hat ütközetben 11 egységet zsebelt be. A felkészülési időszakban erős ellenfelekkel is meccseltek a srácok (Salzburg, Panduri Targu), és ezeken általában sok gól esett.
A veszélyes zónától mindössze hat pont az előnye, ám egy sikerrel stabilizálhatja pozícióját a középmezőnyben. Err pedig jó esélye van Juláéknak.
A “Kisfrankfurt” nagyobb bajban van: 19 találkozót követően a 16., osztályozós helyen állomásozik, 14 ponttal mindössze… Idegenben eredményesebbek a kék-feketék: 2-2-5-ös mutatóval. Érdekesség, hogy otthon még nyeretlen a társulat. A formája a pocsék volt a leállás előtt, ugyanis szeptember vége óta nem tudtak nyerni, 9 fellépésen három ikszre futotta erejükből. Nincsenek egyszerű helyzetben Konrádék, hiszen a kiesők is két pontra vannak csak tőle.
A felkészülési időszakban vegyesen teljesített a frankfurti egység, talán a Hoffenheim elleni iksz érdemel említést.
Az ősszel fordított felállásban nem esett gól, az előző kiírásban mindig az aktuális vendég diadalmaskodott. Most azonban nem lesz meglepetés, a Duisburgot jobb csapatnak tartjuk, és a pontok otthon maradnak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik