Hírek

Egy vendég, egy hazai

A Fener kihasználhatja a Galata botlásait. ANovara új edzővel akár el is verheti a Chievo gárdáját...

Samsunspor-Fenerbahce 2!

Hatalmas lehetőség előtt áll a sárga-fekete brigád, hiszen a Galata botlott a hétvégén, és tegnap is csak ikszelt, így Alexék hátránya csak három pont. Ha nyernek a vendégek, akár előzhetnek is! Kell ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!
Két hősünk teljesen más célokkal vágott neki a bajnokságnak, és bizony ennek megfelelően i szerepel. A hazaiak tuti kiegyeztek volna azzal, ha a 34. forduló után alattuk húzták volna meg a vonalat. Hát, mit mondjunk, erre most kicsi az esélyük. Mert a társulat a 23. játéknapot követően a kiesést jelentő 17. helyről várja sorsa jobbra fordulását, neve mellett pedig mindössze 17 egység szerepel. A bennmaradó pozícióban lévő Manisaspor 24 pontot gyűjtött. Tehát ha nem kapják össze magukat a samsuni legények, könnyen a második vonalban találhatják magukat.
A hangulatos nevű Samsun 19 Mayis Stadionban még egészen elfogadhatóan teljesítenek, hiszen 3-4-4-es mérleget produkáltak. Idegenben viszont mág nyeretlenek Gekasék, tehát a túramérleg sokat ront az összképen. Az idén eddig hat bajnokit játszott le a Samsunspor, és ezeken az összecsapásokon 5 pontot sikerült bezsebelnie. Egy hazai zakó után fogadják a bajnoki címvédőt, tehát az előjelek nem feltétlenül kedvezőek… Bance, Teber és Yazar sérült, velük nem kalkulálhat Mesut Bakkal vezetőedző.
A Fener a forduló előtt két pontra megközelítette az éllovas Galatát, tehát újra felcsillant a remény! A sárga-kékek 23 fellépésen 48 pontig jutottak, idegenben viszont kissé sebezhetőnek tűnnek: 5-4-3-as a mutatójuk. Ami a formájukat illeti: az elmúlt öt bajnokijuk közül négyet behúztak, csak az Istambul BB otthonában futottak bele egy váratlan vereségbe.
A gárdában egyébként továbbra is Alex az “ész”, a brazil futballista nyolc gólnál és négy asszisztnál tart már. Stoch hétszer volt eredményes, Bienvenu pedig hatszor köszönt be. Ők hadra foghatóak ma is, viszont nem lehet ott Ziegler, Emre, Günok és Sahin? mind a négyes sérüléssel bajlódnak.
Ám a hiányzók ellenére esélyesebbnek tartjuk a Fenerbahcét! A bosszúvágy is fűti a sárgákat, hiszen ősszel, fordított felállásban 0-0 lett a végeredmény. A samsuni túrákat kedveli a Fener, hiszen döntően győzelemmel tért haza ezekről a kirándulásokról. Most sem lesz ez másként, idegenben is diadalmaskodik Aykut Kocaman alakulata. Tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Novara-Chievo x(1)!

Emiliano Mondonico felrázhatja az újoncot, azaz a kiesőjelölt együttes akár meg is lepheti a kisebb hullámvölgyben lévő Chievót. Iksz körüli eredménnyel számolunk!
Eljött a pillanat, amelyre már régóta számítottak Novarrában: Massimo De Salvo, a klub elnöke elbúcsúzott Attilio Tessertől, és helyére Emiliano Mondonicót kérte fel a gárda szakmai irányítására. Mit mondjunk, érett a váltás, hiszen a kékek nyolc forduló óta nem nyertek, az elmúlt négy fellépésüket pedig elbukták a fiúk. Az utolsó helyre csúsztak vissza, a bennmaradástól hét egység választja el őket.
A Stadio Silvio Piolában 2-4-4 Rigoniék mutatója, az Intert és a Parmát győzték le a srácok. Az idén lejátszott mindkét hazai ütközetüket azonban csúnyán elveszítették: a Fiorentina és a Milan is egy hármast rajzolt Mascaráéknak. Érdekesség, hogy valamennyi novarai találkozójukon esett legalább két találat… Marianini, Ludi és Coser sérült, velük nem számolhat az új mester.
A Chievo középcsapat, egyelőre… A sárga-kékek a 12. helyen állnak, 20 meccsen 24 pontig jutottak. Otthon félelmetesek, idegenben félelmetesem gyengék… 1-3-6 a mérlegük, csak a Catania pályáján tudtak diadalmaskodni. de annak is már jó ideje.
A veszélyes zónától még ugyan tisztes távolban van, ám azért még szüksége van jó néhány pontra a biztos bennmaradáshoz. Mindazonáltal nem féltjük Pellissieréket, szerintünk nem forog kockán az élvonalbeli tagságuk.
Az elmúlt hetekben kissé szeszélyesen teljesítenek Domenico Di Carlo tanítványai: a leccei pontszerzést követően a Siena (kupa 0-1) és a Lazio is verést mért rájuk (0-3 bajnoki). Nem könnyíti a tréner helyzetét, hogy Dainelli és Luca Rigoni nem lehet ott a meccsen sérülés miatt.
Ősszel, fordított felállásban hiába vezetett már 2-0-ra a veronai egység, végül pontot mentett a Novara. Most is nagy esélyt látunk a döntetlenre, ám a hazaiak sikerét sem zárjuk ki. Mert ugye az új edző általában felrázza a gárdát. Mondonico pedig nem rossz pedagógus…

Olvasói sztorik