Hírek

Meglepetés a Mestallában?

Szardínián gólváltást várunk, Valenciában pedig borulhat a papírforma!

Cagliari-AS Roma Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással kalkulálunk a szardíniai összecsapáson! Mindkét védelem meglehetősen gólképes, így könnyen jöhet az általunk választott opció. Meg különben is, e két együttes nem bír egymással a Sant’Eliában!
Ha egy kicsit gonoszkodni akarnánk a farkasokkal, akkor nyugodtan középcsapatok ütközetének aposztrofálhatnánk a szerda esti csörtét. No de azért nem vagyunk mi ilyen igazságtalanok! Mert a Cagliari valóban klasszikus középcsapat, ám a piros-kékeknek inkább hátrafelé kell tekintgetniük, sem mint előre. Ugyanis Davide Ballardini tanítványai a 14. helyen tanyáznak 23 ponttal, Európától 12, a veszélyes övezettől pedig 7 egységnyire.
A szárdok a szigeten hajlamosak ikszelni, ezt 2-6-2-es soruk is bizonyítja, gólarányuk a Sant’Eliában 6-7, tehát nem túl izgalmas meccseket vívnak saját közönségük előtt. Még leírni is szörnyű, hogy 10 hazai ütközetük közül hétszer impotensek maradtak!
Jól kezdték az évet Larriveyék, hiszen felmosták a Genoát, pontot csentek Torinóból, leikszeltek a Firenzével. Aztán jött a milánói kirándulás, amely csúnya véget ért (3-0).
Érzékeny veszteség, hogy Arriaudo, Nene és Eriksson sérült. A vezér, Daniele Conte viszont ott lesz a kezdőben!
Akkor folytassuk az írást egy kis farkas-lessel! A Roma 18 mérkőzéssel a háta mögött a 6. helyen állomásozik, 31 pontja van jelenleg (A Catania elleni meccse félbeszakadt, azt még pótolni kell). A fővárosiak az EL-t érő 5. helyért hajtanak, ám ahhoz hazai környezetben nem megengedett a pontvesztés egy Bologna-szintű együttes ellen.

Luis Enrique eleinte nem bírt Tottiékkal, nem ment a szekér, aztán a hispán stratéga megtalálta a közös hangot Juanékkal, és nagyon beindultak a bordó-sárgák! December közepén leikszeltek a Juvéval, majd nyertek négy mérkőzést zsinórban, ám a múlt héten kicsit megtorpantak. Előbb kiestek Torinóban a kupából, majd hazai környezeteben nem bírtak a Bolognával.
Vendégségben 4-1-4-es mérleggel rendelkeznek Bojanék. Kissé óvatosak a túrákon a fiúk, hiszen a 9 fellépésen 10-10-es találati mutatót tudtak produkálni…
A farkasok egyébként némiképp tartalékosak lesznek, hiszen De Rossi mellett vélhetően hiányzik majd a házi gólkirály, Osvaldo is.
Ebben a felállásban viszont nem szokták kímélni egymást a felek! 5-1, 2-2, 2-2, 1-1, 3-2! Ilyen eredmények születtek az elmúlt öt alkalommal! Nos, kedves blogtársak, szerintünk hűek lesznek önmagukhoz a főszereplők, és egyszer legalább beköszönnek a támadók! Húzzuk be a mindkét fél szerez gól opciót!

Valencia-Barcelona 1x!

Meglepetést szimatolunk a Mestallában! Valamiért az az érzésünk, hogy a katalánok nem tudnak előnyt szerezni a visszavágóra…
Az elődöntőket rendezik a héten a Király Kupában: a Valencia a Barcelonával játszik párosmeccset a fináléba kerülésért. A hazaiak eddig magabiztosan menetelnek a kiírásban, a Cadiz, a Sevilla és a Levante sem tudta feltartóztatni Unai Emery együttesét. A fehér-feketék mindhárom mérkőzésüket megnyerték a Mestallában, ez mindenképpen jó előjel a rangadó előtt.

Ám nem ezért kalkulálunk meglepetéssel. Hanem sokkal inkább azért, mert a hazaiak igazán ráhangolódhatnak a kupameccsre. A bajnokságban a harmadik helyüket nem veszélyezteti semmi, 5 egység immár az előnyük a Levantével szemben, és bizony előre sem kell tekintgetniük, ugyanis a Barca már kilenc ponttal meglógott tőlük. Adurizék nincsenek rossz formában, a Levante ellen magabiztosan jutottak tovább a kupában, a bajnokságban pedig a Racing és az Osasuna otthonából hoztak el pontot. Igaz, mindkét túrán nyerhettek volna, hiszen a santanderiek és a pamlonaiak is a hajrában egyenlítettek…
A Mestalla nem ideális “kiránduló-központ”, eddig idén csak a Realnak és a Real Sociedadnak sikerült nyernie… A Barca például csak egy ponttal távozott…
Igen, a Barca lesz az ellenfél, amely válságban van. Bizony kijelenthetjük, hiszen Messiék immáron hét pontos hátrányban vannak az ősi riválissal szemben. Valamiért akadozik a katalán-gépezet, idegenben egyszerűen nem megy a támadójáték. A gránátvörös-kékek 10 bajnoki túrájuk közül hatszor nem tudtak nyerni (4-5-1), vasárnap este például a nem túl acélos Villareal állította megoldhatatlan feladat elé Fabregasékat.
Pep Guardiola szerintünk a bajnokságra koncentrál majd, hiszen a hét pont azért nem ledolgozhatatlan, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a madridiak hivatalosak még a Camp Nou-ba is. Szóval, a mi forgatókönyvünk szerint egy kicsit tartalékos katalán alakulat fut majd ki a pályára…
A Barca nem szívesen látogat egyébként sem a Mestallába. Az idén ikszeltek, tavaly ugyan győztek a vendégek, de előtte két döntetlen és egy hazai siker szerepel az annalesekben.
Játéktudás alapján egyértelműen a vendégek győzelme várható, ugyanakkor ez egy olyan lélektani pillanat a Valencia számára, amelyet megragadhatnak. Nálunk 1x-lesz a befutó tipp, a továbbjutást majd Barcelonában rendezik el a felek!

Olvasói sztorik