Hírek

Nagy verés a Szegednek: tíz közte!

A Mezei-Vill FC Berettyóújfalu hazai pályán 11-1-re nyert az UTC Junior Sport ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 14. fordulójában.

A hazaiak kezdték a mérkőzést, és nem sokat kellett várni az első találatra, rögtön az első percben, Victor Togoi labdaszerzése után Szécsi Barna lövése pattant egy szegedi játékosról a kapuba (1-0). Két perccel később Rábl János lőtte ki a hosszú sarkot (2-0) – tudósít a hazai klub honlapja.

A negyedik percben adódott a vendégek előtt az első komoly lehetőség, Juhász Imre lövése Pallai Gábor lábai között találta el az oldalhálót. Ami nem sikerült a vendégeknek, sikerült az MVFC-nek, Lovas Norbert passza után Victor Togoi szerezte meg első gólját a mérkőzésen (3-0), majd a következő percben a gólszerző készített elő, Trencsényi János pedig a felső léc alá bombázott (4-0). A hetedik percben következett az ötödik találat, Michelzinho passzát Gál István értékesítette (5-0).

Még ugyanebben a percben a vendégek előtt adódott szépítési lehetőség, azonban Dürgő Péter lövését először Pallai hárította lábbal, majd az ismétlés a kapufán csattant. Hosszú gólcsend következett, mindkét oldalon sok volt a hiba, majd a 18. percben Lovas Norbert szerzett labdát, és a kimozduló Tombácz Róbert mellett kilőtte a hosszú sarkot (6-0).

A második félidőt is Szécsi-találattal nyitotta az MVFC, Leo Mendes passzolt Lovashoz, ő továbbadta a kaputól fél méterre álló Szécsinek, aki ebből a távolságból nem hibázott (7-0). Ugyanebben a percben újra Szécsi Barna volt eredményes, lövése a kapufáról vágódott a vendégkapuba (8-0). Ismét hosszú gólcsend következett, az iramból is visszavettek a hazaiak.

A 32. percben szépített a Szeged! Juhász Imre lőtt Pallai mellett a kapuba (8-1). Két perccel később egy labdaszerzés után Trencsényi iramodott meg a jobb szélen, és mielőtt a nyomába eredő védő utolérte volna, a bal kapufánál üresen álló Victor Togoihoz passzolt, akinek így már nem volt nehéz dolga (9-1). A 38. percben újra Togoi volt eredményes Lovas passza után (10-1), majd az utolsó percben Szécsi szerezte meg negyedik találatát a mérkőzésen, miután az elfekvő Tombácz felett a hálóba ívelt (11-1).

A vendégek a mérkőzés lefújása előtt nem sokkal még tízméteres büntetőrúgást végezhettek el, Simon István lövését azonban Pallai Gábor magabiztosan védte.

Kiütéses győzelmével az MVFC továbbra is a Rába ETO nyomában van, ám a harmadik helyre feljövő Gödöllő előtt négy ponttal vezet a tabellán.

Turzó József, a Berettyóújfalu edzője: – Ha a mérkőzés előtt valaki azt mondja, hogy tíz góllal verjük a hatodik helyezettet, egy nagyon jó szegedi csapatot, akkor előre aláírom. De sajnos a játék képével nem vagyok elégedett, produkáltunk egy nagyon jó első hét percet. Gyakorlatilag ötgólos különbséggel kezdtük a mérkőzést, utána sajnos jó magyar módjára beleszürkültünk ebbe a játékba. Sok hibával, sok kihagyott helyzettel, lassú támadásszövögetéssel folytattuk a mérkőzést. Természetesen a győzelemnek örülök, viszont koncentrációban nagyon sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy éles mérkőzésen, amelyen a negyvenedik percben is koncentrálnunk kell, végig bírjuk, főleg fejben.

Brinszky Adrián, a Szeged edzője: – Természetesen nem gólarányjavító szándékkal érkeztünk, de azért ennél nívósabb produkcióra számítottam. Nem történt nagy tragédia, kalkulálható volt, hogy itt mennyiségben és minőségben sem állunk az NB I színvonalán a mai napon. Ezt a párharcot ugye egy-egyre hoztuk, az eddigi mérkőzéseink jól alakultak, úgyhogy van két hetünk nyalogatni a sebeket, és rendezni a sorokat. Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, ma nagyszerűen játszott.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 14. forduló
Admiral-Haladás VSE – Colorspectrum Aramis 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Halmos (3., 29.), Horváth P. (40.), illetve Sivák P. (16.), Hasenauer (28.), Németh P. (39.)
Rába ETO – Üllő FC Cső-Montage 6-3 (2-0)
Gólszerzők: Dróth (3.), CE. Martins (10.), Lódi (21.), Harnisch (28.), Krizbai (öngól, 35.), DS. Martins (37.), illetve Takács M. (25.), Bánfalvi (40.), Simon Zs. (40.)
DEAC Armada Futsal Club – Gödöllői Bikák 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Ughy (7.), Jenei (18.), Nagy R. (23., 29.), Szente (40.)
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – UTC Junior Sport 11-1 (6-0)
Gólszerzők: Szécsi (1., 21., 21., 39.), Rábl (3.), Togoi (4., 34., 38.), Trencsényi (5.), Gál I. (7.), Lovas (18.), illetve Juhász I. (32.)
Rubeola FC Csömör – Nagykáta SE Futsal-Káta GSM 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Fülep (19.), Kurucz (28.), Tősér (39.), illetve Fülöp (26.), Kovács N. (31.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – Vasas 1988 Déli Futsal 3-5 (1-1)
Gólszerzők: Sipos (5., 39.), Csernai (27.), illetve Sámson (16., 22.), Kulik (30.), Fehér K. (32.), Gál J. (40.)
Az állás
1. Rába ETO 34 pont
2. Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 31 pont
3. Gödöllői Bikák 27 pont
4. Colorspectrum Aramis 26 pont
5. DEAC Armada Futsal Club 25 pont
6. Vasas 1988 Déli Futsal 21 pont (7 győzelem)
7. Admiral-Haladás VSE 21 pont (6 győzelem)
8. UTC Junior Sport 19 pont
9. Üllő FC Cső-Montage 13 pont
10. Rubeola FC Csömör 11 pont (44-74)
11. MAFC-BME-Docler Akadémia 11 pont (34-70)
12. Nagykáta SE 4 pont
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik