Hírek

Nagy múltú csapatok nagy napja

A Monaco a kiesés elől menekül a gall második vonalban, az Atletico Madrid pedig az Európa Ligába vágyik. Ma mindkét alakulat tehet egy lépést célja elérése érdekében.

Monaco-Lens 1(x)!

Egykor szebb napokat látott együttesek csatáznak a gall második vonalban. Ám nem a feljutás a céljuk, hanem a bennmaradás kivívása. Ma a hercegségbeliek tehetnek egy lépsét céljuk elérése érdekében. Marco Simone alakulata győz ma este!

Kiesési rangadót rendeznek a francia másodosztályban: a Monaco a Lens együttesét látja vendégül. A hazai alakulat tavaly búcsúzott az élvonaltól, és a klubvezetés tervei között az azonnali visszajutás szerepelt. Ám gyorsan át kellett értékelniük a tervet, hiszen a piros-fehérek nagyon gyengén teljesítenek az idén. Jelenleg a 19., kieső helyen állnak, 20 meccsen 19 pontot gyűjtöttek. Giulyéknak el kell kezdeniük hajrázni, hogy elkerüljék a III. vonalba zuhanást.

És Marco Simone vezetésével meg is kezdték a menekülést a fiúk! Négy mérkőzés óta nem kaptak ki, két iksz után két találkozón totáli sikert arattak! Muszáj is iparkodniuk, hiszen tetemes hátrányba kerültek az ősszel, amely annyit jelent, hogy még egy győzelemmel sem tudnak elmozdulni a kieső pozícióból…
A gyönyörű Stade Louis II-ban szégyenszemre eddig csak egyszer tudtak diadalmaskodni a hercegek! Mutatójuk 1-6-3, csak az Arlest verték, de még szeptemberben! Szóval, itt az ideje, hogy javítsanak mérlegükön a piros-fehérek!
A Lens sem büszkélkedhet teljesítményére. A piros-sárgák a 15. pozícióban állnak, 20 fellépésen 26 egységet zsebeltek be. Vendégségben 2-5-4 a soruk, az Istres és a Sedan otthonából hozták el a három pontot. Mostanság kissé szeszélyesen szerepelnek Sylláék, hiszen egy sedani sikert követően saját közönségük előtt égtek meg a Chateroux-val szemben…
Tavaly még az élvonalban küzdöttek a felek, akkor ikszeltek, ám előtte rendre a Monaco diadalmaskodott! Most is a hazaiak sikerében bízunk, szerintünk a hercegek folytatják a nagy menekülést, így begyűjtik a három, no jó, legalább egy pontot! Tippünk tehát: 1(x)!

Osasuna-Atletico Madrid 2(x)! Lő gólt a 2-es csapat: IGEN!

Folytatja remek sorozatát a vendég együttes, ennek megfelelően ponttal, pontokkal tér haza Pamplonából is!
Rangadót rendeznek a spanyol élvonalban hétfőn este: a 7. hazaiak a 8. vendégeket fogadják. A forma miatt mi a vizitálók sikerére hívjuk fel a figyelmet.
Az Osasuna 19 fellépést követően 27 egységet zsebelt be, a Reyno de Navarrában pedig impozáns 5-4-1-es sort tud felmutatni (csak a Racing nyert nála). Jose Luis Mendilibar nagyon összerakta a piros-feketéket: 19 ütközetben ugyan 31-szer kapituláltak, ám ha leszámítjuk a Barca elleni 8-ast és a Real elleni 7-est, akkor sokkal árnyaltabb kép tárul elénk. Bizony nem könnyű bevenni Fernandez kapuját!
Ám most némiképp hullámvölgybe kerültek Lolóék: az idén még nem tudtak nyerni, ikszeltek a Sociedaddal és a Valenciával, kikaptak a Racing Santadertől… Punalék közben búcsúztak a kupától is; igaz, a Barca ellen nem vártak tőlük továbbjutást…
Az Atletico Madridnál decemberben telt ki Manzano mester becsülete: érkezett Diego Simeone, akinek vezetésével szárnyalnak a piros-fehér-kékek! Falcaoék feljöttek a 8. helyre, immár 26 egység szerepel a nevük mellett. Borzalmas volt az idegenbeli mutatójuk a fővárosiaknak, ám mostanság elkezdtek pontokat szerezni idegenben is Diegóék: Malagában még csak egyet sikerült, ám legutóbb San Sebastianban már három is összejött (0-4)!
Pazar formában vannak tehát Adrianóék: három mérkőzés, hét pont, 7-0-ás gólarány! Szerintünk ez kiváló ajánlólevél a hétfői túra előtt, még akkor is, ha Diego eltiltás miatt nem léphet pályára!
Szóval, a forma alapján a vendégek sikerében bízunk! Tavaly három ponttal tértek haza a fővárosiak. Miért ne sikerülne az idén is? Tippünk tehát 2(x)!

Andrew barátunk pedig egy holland2-es tippel érkezett

G.A. Eagles – Sparta, over 2.5 gól @ 1.60

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-01-30 20:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
A Holland Eerste Divisie 20. fordulójának egyik záró mérkőzésén találkozik a Go Ahead Eagles csapata a Sparta Rotterdam gárdájával. Egy gyenge középcsapat és egy élcsapat meccse lesz ez, így szerintem a 3 gól borítékolható…
A GAE 13. helyen áll 19 meccset követően a 13. helyen tanyázik 7-5-7 mérlegének köszönhetően. Ez arra elegendő, hogy ne kelljen a kiesés ellen küzdenie a gárdának, arra viszont már kevésbé, hogy a rájátszást érő helyeket veszélyeztesse. Gólaránya viszont pozitív a társaságnak: 36-33, tehát átlagban egy meccsükön 3,63 gól esik. Odahaza jól muzsikál a gárda: 6-2-2 mérleg és emellett 23-12 gólarány, tehát saját közönség előtt átlagban 3.5 gól esik a meccseiken, illetve hazai meccseik 80%-a over-el zárul. Otthon eddig csak a Telstar és a Zwolle ellen nem jött össze a minimum 3 gól, azok mind 1 gólos meccsek voltak.

A vendég pedig a rájátszásért, illetve a feljutásért küzdő Sparta Rotterdam együttese. A csapat a 19 forduló alatt a 4. helyig tolta fel magát 10-5-4 mérlegének köszönhetően. Ezalatt 34-18 gólarányt hoztak össze, tehát átlagban 2,74 gól esik a meccseiken. Idegenben még nem játszottak döntetlent, hiszen 4 alkalommal nyertek és 4-szer veszítettek a rotterdamiak. Idegenben sokkal góldúsabb meccseket vívnak, hiszen ott 62,5%-a a meccseiknek over, és a gólátlag 3.38 gól meccsenként. A Telstar, a Den Bosch és a Zwolle ellen játszottak csak under-t, tehát kb. ugyanazokkal a csapatokkal, mint a GAE odahaza.
A két gárda ősszel 4:1-es eredménnyel zárta a rotterdami meccset, a hazaiak örülhettek akkor. Az elmúlt időszakban nem volt jellemző a közös meccsekre a kevés gól, hiszen 3-4 gól mindig esett, sőt volt 5 és 7 gólos közös meccsük az elmúlt években. Szerintem ma sem fogják vissza magukat, hármat minimum termelnek a srácok!
Tipp: over 2,5 gól!

Olvasói sztorik