Hírek

Hajrá Palermo! Hajrá Betis!

Két hazai esélyen akadt meg a tekintetünk: előb irány a Seria A, majd következik a La Liga!

Palermo-Novara 1!

Hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a szicíliai alakulat a múlt héten, és szerintünk folytatja a megkezdett szériát! Győz a rózsaszín brigád!
A Seria A a féltávhoz érkezett, és az áltelunk választott meccsnek egyértelműen a hazaiak a favoritjai. Az újonc Novara Szicíliára látogat, ahol a Palermo vendége lesz. Nem lesz ebben köszönet…
Mert Bertolo Mutti alakulata a Renzo Barberában kifejezetten erős: 7-0-2-es sora erről árulkodik. Csak a Napoli és a Cesena tudott nála nyerni, elvérzett viszont az Inter és a Fiorentina is. Miccoliék jelenleg a 8. helyen állnak, 19 mérkőzés után 24 ponttal.
A gárda november végéig egészen kiegyensúlyozottan szerepelt, amely az ő esetükben azt jelentette, hogy otthon mindenkit jól evertek, a túrákon viszont őket kalapálták el. Ám december elejétőúl gödörbe kerültek Budanék, és futottak egy hat meccsen át tart nyeretlen szériát. Le is csúsztak a középmezőnybe. A múlt héten aztán a Genoa látogatott a szigetre, és Marino mester legénysége “feltámasztotta” a Palermót: Silvestréék 5-3-ra nyertek egy parádés összecsapáson!
A hazai együttes nyugodtan készülhet a találkozóra, hiszen sem előre, sem hátra nem kell tekintgetnie: nem esz gondja a kieséssel, ám az EL-t érő helyektől is messze került. Mellettük szól a hazai pálya előnye, no és a fanaikus szurkolótábor, amelyet ki kell minden alkalommal szolgálni!
A Novara újoncként nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, a lendület azonban elfogyott, és most a kékek már az utolsó helyről várják a folytatást. 19 mérkőzés után mindössze 12 egység áll a Mascaraék neve mellett. Lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek Attilo Tessier tanítványai, hiszen a bennmaradásst érő pozíciótól immár hét pont a hátránya a csapatnak. Idegenben hét zakó mellett két iksz a mérlegük (Veronából és Leccéből tértek haza pontosan), de ezek a túrák sem mostanában voltak…
Az elmúlt hét fordulóban nem sikerült nyenriük a vendégeknek, eben a periódusban mindössze két pontra futotta erejükből. A liga legkisebb költségvetésével dolgozó csapata vélhetően már bele is törődött sorsába: minden bizonnyal jövőre újra a Serie B-ben szerepel a társaság.
Fordított felállásban döntetleneztek a felek: decemberben már 2-0-ra vezetett a Palermo, ám emberhátrányba kerültek a rózsaszínek, így Rigóniéknak sikerült a hajrában az egyenlítés.
Most viszont nem szereznek pontot a vendégek, a Palermo visszatalált a helyes útra, és legyűri a Novarát! Sőt, szerintünk a hazaiak legalább két gólt szereznek a találkozón!

Betis-Granada 1!

Hazai sikerrel zárul a kiesési rangadó! A sevillai zöldek elverik újonc-társukat, így Pepe Mel tanítványai elszakadnak a veszélyes zónától.
A 20. fordulót rendezik a La Ligában, és hőseinket egy dolog motiválja: a bennmaradás! E cél eléréséhez kétség kívül a hazaiak állnak közeleb, hiszen 19 fellépést követően a 12. a csapat 23 ponttal.
Bár a szezon legelején még ájuldoztunk a zöld-fehérek produkciójától! Négy győzelem jött zsinórban, ám a szufla elfogyott, és borzalmas mély gödörbe kerültek Santa Cruzék. Sorra jöttek a zakók, míg nem december közepén a Valencia ellen megtört az átok! Azóta a Gijont és az Atletico Madridot elverték Isidoróék, vállalható vereséget szenvedtek a Nou Campban (4-2), majd legutób ikszeltek a városi derbin (1-1).
A Benito Villamarin-ban 4-2-3 a soruk, amely nem különösebben erős, a Vallecano és a Sociedad elleni vereség a különösen fájó kategóriába tartozott.
Az aktuális ellenfél megint csak egy kiscsapat, amely lehetne rossz ómen is a zöldeknek. De nem lesz az! A Granada jelenleg a 18., kieső helyről várja a folytatást, 19 pontja van a társulatnak. Ám nem kilátástalan a helyzete, hiszen nagyon tömör a hátsó régió, egy győzelemmel akár a 13. helyre is felkúszhat Fabriciano Gonzalez Penelas alakulata!
Vendégségben 2-0-7 Ricóék mérlege, Sevillában és Bilbaóban tudtak diadalmaskodni. Amennyire összekapták magukat a piros-fehér-kékek a tavalyi esztendő végére, annyira beragadtak 2012-ben: három meccs, három bukta, 2-10-es gólaránnyal…
Az elmúlt években egy meccset rendeztek ebben a felállásban, azt a Betis magabiztosan behúzta. Nem lesz másként ma sem, nyernek a zöld-fehérek! Tippünk ennek megfekeően: 1-es!

Olvasói sztorik