Hírek

Olasz A és B

A Brescia idegenben, a Juve otthon arathat sikert.

Empoli-Brescia 2(x)!

Igencsak kedveljük azokat a gárdákat, amelyek az edzőváltást követően elkapják a fonalat. Nos, a vendégekkel épp ez történt, zsinórban négy sikert arattak, ezúttal készülnek az ötödikre…
A 24. fordulónak futnak neki a csapatok a talján második vonalban. Két, szebb napokat látott brigád feszül egymásnak szombaton délután a Carlo Castellani-ban. A hazai kék-fehérek gyengén szerepelnek, komoly veszélyben van a másodosztályú létük. Jelenleg a 19., osztályozós helyen tanyáznak, ám nagyon meleg a pite, hiszen a mögöttük, a kieső pozícióban lévő Gubbió is 22 egységig jutott. Tavanoék odahaza 4-3-5-ös sort produkáltak 18-22-es gólaránnyal. A formájuk pocsék, hiszen az elmúlt öt fordulóban mindössze 1 pontot szereztek. A legutóbbi játéknapon az élmezőnyhöz tartozó Pescara nyert nála, ráadásul a vereség mellett fájó veszteség, hogy kiállították Gorznegót és Tonellit. Guido Carboni vezetőedző nem lehet nyugodt állását illetően, hiszen Empoliban különösen gyakran váltogatják a trénereket…

A Brescia nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, célként a feljutást tűzték ki a klubnál, és eleinte minden rendben is volt. Feczesinék meneteltek, ám az ősszel történt egy törés, amelynek hatására a kék-fehérek szinte a kiesés szélére sodródtak. Kudarc kudarc hátán, hónapokig képtelen volt nyerni a brigád. Aztán edzőt váltott a társulat, Giuseppe Scienza helyét Alessandro Calori vette át, és Vass Ádámék egyszerűen megtáltosodtak. Zsinórban négy meccset nyertek meg, fel is jöttek a 10. helyre, 23 meccs után 31 ponttal. A sima feljutásról lemondhatnak a fiúk, ugyanakkor a 6., rájátszást érő pozícióra még odaérhetnek, hiszen hátrányuk a Varese mögött 3 egység. Szerintünk mindent meg is tesznek majd Zambelliek! Idegenben 3-5-3 a mérlegük, tehát hajlamosak a remire.
A Bresca nagyon szívesen látogat Empoliba, hiszen ott nem szokott kikapni. Az elmúlt 5 fellépése közül 4 döntetlen lett, legutóbb viszont, 2010-ben győzni tudott!
Nagyon bízunk a vendégekben, így a bátrabb sporttársaknak a fix 2-es tippet javasoljuk megjátszani. Óvatosabb olvasóinknak pedig a 2x-es kétesélyes tipp lehet a ynyerő. Egy biztos, nem kapnak ki Feczesinék!

Juventus-Udinese 1! +2,5!

Nem botlanak meg a torinóiak a tartalékos udinei együttessel szemben! A ponton otthon maradnak, emellett gólokkal is számolunk!
Fokozódik a feszültség az olasz bajnokságban, hiszen a Juve és a Milan ahelyett, hogy elhúzott volna a mezőnytől, nem tette ezt meg. Ennek köszönhetően az Udinese mellett a szárnyaló Inter is beszállt a scudettóért folytatott küzdelembe. Nagy izgalmak várhatók a következő hónapokban, jelen pillanatban szinte lehetetlen megjósolni, hogy hová kerül majd a trófea…
Ha mégis esélylatolgatásba kezdünk, akkor elsőként a Juve nevét kell említenünk, ugyanis a torinói zebrák vezetik a tabellát. Del Pieróék 19 fellépésen 41 pontig jutottak, így egy egységgel elúzik meg a Milant, hárommal pedig aktuális ellenfelüket. A csíkosak még veretlenek! Erre nem volt példa mostanság! Conte mester zseniálisa rakta össze az alakulatot, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a kupában is remekel: a héten a farkasokkal bántak el a zebrák (3-0).
Matriák 6-3-0-ás sort hoztak össze a Juventus-Stadiumban, érdekesség, hogy a Bologna-Genoa-Cagliari hármas tudott pontot csenni tőlük, tehát nem nagycsapatok jártak nála sikerrel. Az idén két idegenbeli siker (Lecce, Atalanta) és egy hazai iksz (Cagliari) szerepel a nevük mellett. Ha az a három hazai döntetlen nem csúszott volna be, most lényegesen kényelmesebb helyzetben lennének Marchisióék…
A csapat nagyon együtt van, és szerencséjükre a sérülések is elkerülik a zebrákat: mindössze Elija szerepel a maródiak listáján.
Otthon 19-6 a gólarányuk, és fontos kiemelni, hogy minden ellenfelüknek legalább egyszer bevették a hálóját!
És akkor nézzük az Udinest! Francesco Guidolin mester alakulatától azt várja a szakértő közvélemény, hogy most már ideje lesz kifulladnia a csapatnak, hiszen a sztárgárdák által diktált őrült tempót egy kvázi kiscsapat nem bír hosszú távon. Ám a kipukkadás eddig csak nem jött el, a friuliaiak menetlenek, 19 meccs után 38 pont van a zsákban. Otthon félelmetesek Di Nataléék: 9-1-0 (csak a Juve csent pontot), idegenben azonban sebezhetőbbek: 2-4-3 a mutatójuk (a Lecce és az Inter ellen arattak totális sikert). Az idén két hazai győzelem és egy túra-vereség (Genoa) szerepel a statisztikájukban.
Tartalékos lesz a Udinese Torinóban: Coda és Barreto sérülés, Al Mouttaqui, Asamoah és Agyemang pedig az Afrika Kupán tölti a január végét.
Az elmúlt években nem nagyon ikszeltek egymással a felek ebben a felállásban. Jobbára a hazaiak nyertek, de azért az udiei legények is okoztak már meglepetést.
Most azonban nem borul a papírforma! A Juve érvényesíti a hazai pálya előnyét, és a tartalékos Udinese ellen úgy nyer, hogy legalább háromszor megzörrennek majd a hálók!

És íme Andrew megérzései mára

Ghána – Mali, 1 @ 1.85

Labdarúgás: Afrikai Nemzetek Kupája

Dátum: 2012-01-28 20:00 CET

Fogadóiroda: WilliamHill
Javában zajlik az Afrikai Nemzetek Kupája, így sok európai csapatból hiányoznak a beválogatott afrikai játékosok. A Torna egyik esélyesének kiáltották ki Ghána csapatát, persze mindannyian tudjuk, hogy vannak még rajtuk kívül jó csapatok, akik szintén esélyesek lehetnek az aranyra (ELefántcsontpart, Tunézia…). Ma egy sorsdöntő összecsapásra készülnek a ghánaiak, hiszen Gabon csapatával meccselnek este.
Ghána győzelemmel nyitott, kiszenvedték a 3 pontot Botswana ellen, végül 1:0-ra sikerült nyerni. Ellenfelük nem adta magát könnyen, bár inkább védekeztek Ghána ellen, de sikerült feltörni a védelmet már a 25. percben, és Mensah megszerezte a vezetést, mely később 3 pontot ért Ghánának. A második félidőben emberhátrányban focizott Ghána, de továbbra is mezőnyfölényben játszott, így sikerült megőrizni a vezetést. Mali már jóval húzósabb lesz, az biztos…

Mali is győzelemmel kezdett, Guinea csapatát gyűrték le ők is 1:0 arányban egy első félidős Traoré góllal.
Mindkét csapatban vannak ismerősen csengő nevek, szinte biztos, hogy a csoportból ez a két gárda fog továbblépni, így gyakorlatilag ez a meccs az első hely megszerzéséről dönt majd. Ghána csapatából hiányozni fog az előző meccsen kiállított Mensah, de mellette olyan nevek vannak még a csapatban, mint: Ayew, Muntari vagy épp Gyan. Azért Mali csapata sem szegény nevek tekintetében, hiszen Dembelé, Diakité és Keita nevei ismerősen csenghetnek. Érdekes meccs lesz, kevés gólra számtok és nagy csatára, de emellett egy gólos Ghána győzelemre is.
Tipp: Ghána nyer.

Carrick Rangers – Cliftonville, over 2.5 gól @ 1.57

Labdarúgás: Észak-ír bajnokság 2011/2012

Dátum: 2012-01-28 16:00 CET

Fogadóiroda: Bwin
Az észak-ír élvonalban is zajlanak a küzdelmek, és nem akarok ugyan sokat elemezgetni erről a két csapatról, hiszen nem sokan ismerhetik őket még a nagyobb focirajongók közül sem, azért pár tény mindenképpen szükséges!
A Rangers gyenge szezont fut, mindössze 11. helyen áll a gárda, hiszen 26 meccsen mindösszesen 19 pontig jutottak el. Ellenben rengeteg gólt kapnak, már 60 alkalommal rezdült meg a hálójuk, azonban csak 26 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek kapuját. És bizony odahaza sem remekelnek, eddig nyeretlenek saját közönség előtt: 7 döntetlen és 6 vereség, ezalatt pedig 12:26 gólarány… Nem túl biztató a bennmaradást illetően, az tény. A statisztikák szerint átlagban 3,31 gól esik a meccseiken, odahaza ez a mutató 2,92. Hazai meccseik 61,5%-a over-el végződött eddig idén.
A vendég pedig a bajnoki cím megszerzésére is esélyesnek tartott Cliftonville csapata. Egyelőre csak 3. helyen áll a társaság, miután 7 pont a hátrányuk a Linfield csapatával szemben. Nem reménytelen a helyzet, a 2. helyen tanyázó Portadown ugyanannyi pontot szedett eddig össze, mint ők. Idegenben a gárda a legjobb teljesítményt mutatja a ligában: 8-2-2 mérleg, emellett 30:19 gólarány. Átlagban 4 gól esik a csapat meccsein, idegenben ez a szám valamivel magasabb: 4,08.
Arra nem mernék fogadni, hogy ki nyeri a meccset, valószínűleg a papírforma szerint a vendégek, de nem ismerem annyira a ligát, hogy ezt biztosan meg merjem fogadni. Az viszont tuti, hogy lesz 3 gól. Idén eddig kétszer játszottak egymás ellen: 1:0 és 2:1 eredmények születtek a Cliftonville otthonában.
Tipp: over 2,5 gól!

Juventus – Udinese, Di Natale gólt szerez a mérkőzésen @ 3.40

Labdarúgás: Olasz Serie A 2011/2012

Dátum: 2012-01-28 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet365
Este zebratalálkozót rendeznek az olasz Serie A hétvégi fordulójában, hiszen az Udinese gárdája a Juventus csapatához látogat. Érdekes meccs lesz, hiszen két jó csapatról van szó, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.
A tippem erre a meccsre érdekes, hiszen arra fogadok egy kis apróval, hogy Antonio Di Natale betalál ma a Juve kapujába. Ez nem is olyan lehetetlen, hiszen az olasz csatár immáron 14 találatnál jár a szezonban, tehát rendesen a vállára vette az Udinese-t. Az Udinese egyetlen baja az, hogy nincs aki gólt szerezzen mellette, ugyanis még a szezon kezdetekor elengedték a másik életveszélyes csatárukat Sanchez-t. Így Di Natale maradt a gólfelelős, és egyelőre nem nagyon kell benne csalódni. 18 fellépésen 14 gól azért valljuk be nem egy rossz mutató. Tavaly és tavaly előtt is remekelt, hiszen 28 illetve 29 találatig jutott, idén jó eséllyel pályázik a 30 gól közelébe kerülésre.

Idén a Catania, a Genoa, a Chievo (két meccsen is), a Cesena, a Celtic, a Roma, a Siena, a Palermo, a Novara, a Bologna, a Milan, a Fiorentina, a Rennes, a Lecce és az Arsenal kapuját is sikerült bevennie. Most természetesen felsoroltam a SerieA-s, az Európa Ligás és az Olasz kupás találatait is, de tisztán látszik, hogy szinte minden nagyobb csapat hálóját sikerült megzörgetnie legalább egyszer…
Legutóbb az Udinese-Juve derbi 0:0-al zárult, és ha ma az Udinese képes lesz a gólszerzésre, akkor szinte biztos, hogy azt a gólt Di Natale fogja jegyezni. Nem mellesleg a szezon folyamán a vendégek meglehetősen sok büntetőt kaptak, melyek első számú értékesítője Di Natale, ez szintén növeli a gólszerzési esélyeket, elnézve néha a Juve védekezését.
Úgy gondolom, ilyen szorzóért érdemes bevállalni ezt a tippet!

Olvasói sztorik