Hírek

Maastrichttől Watfordig…

A holland második vonal mellett az FA-kupával is foglalkozunk egy kicsit...

MVV-Telstar 1! +2,5!

Maastrichtba látogat a Telstar gárdája, és szerintünk pont nélkül távoznak… Gólok is lesznek, legalább három!
A 20. fordulónak futnak neki a csapatok a holland második vonalban, és mi egy hazai esélyre szeretnénk felhívni kedves blogátrsaink figyelmét. A Maastricht ugyanis vélhetően elpáholja majd a Telstar csapatát, így stabilizálja majd a helyét a középmezőnyben Rene Trost alakulata. A társaság jelenleg a 10., 19 meccsen 26 pontot szerezve. Odahaza a jobbak közé tartoznak 6-2-2-es mutatójukkal, csak a Den Bosch és a Zwolle nyert nála. Az idén még veretlen a társulat: előbb a nagycsapatnak számító Willem II ellen nyert, majd pontot hozott Helmondból. A feljutásért és a kiesés elkerüléséért folytatott harcban sem érdekelt, bár egy rájátszást érő helyet még megcsíphet a brigád. Gólaránya 34-38, tehát nem azért eseménydús mérkőzéseket vívnak a fiúk…
A Telstar a 15., 19 fellépésén 20 pontig jutottak a vendégek. A rájátszásról lemondhatnak, hátrafelé pedig egyáltalán nem kell tekintgetniük, hála az AGOVV együttesének. Idegenben 2-0-7, a mérlege, 16-27-es gólaránnyal megspékelve. Az idén egyet nyertek otthon, egyet buktak idegenben. Fontos kiemelni, hogy kilenc túrája közül hétszer esett legalább három találat, de megesett, hogy 10 is!
Az egymás elleni mérlegük erőteljes maastrichti fölényt mutat: a legutóbbi négy meccs ebben a felállásban hazai sikerrel zárult. Most sem lesz ez másként! A motiváltabb, odahaza masszív MVV behúzza a három pontot méghozzá egy gólgazdag találkozón! Tippünk tehát 1-es és +2,5!

Watford-Tottenham +2,5!

Az FA-kupában a 4. kört rendezik a hétvégén, és szerintünk a péntek esti watfordi randevún rendesen egymásnak esnek majd a felek. Ennek megfelelően legalább három találattal kalkulálunk!
Nézzük akkor a hőseinket! A Watford a Championshipben szerepel, méghozzá nem jól: a piros-sárgák mindössze a 18., 27 forduló alatt 30 pontot gyűjtve. Odahaza, a Vicarage Road-on 5-4-5-ös meglehetősen szeszélyes mérleggel rendelkezik. Sordellék bajnoki formája pocsék, az idén eddig csak kikaptak. Ugyanakkor az FA-kupában a Bradfordot simán legyőzték a 3. körben. Hazai gólaránya 19-20, a legutóbbi kilenc otthoni fellépésén mindig legalább szereztek egy gólt a fiúk!
És akkor nézzük az élvonalbeli riválist, az idei bajnokság egyik meglepetéscsapatát, a Tottenham Hotspurt! Herry Redknapp mester fantasztikus csapatot rakott össze a White hart Lane-en! A gárda nagyszerűen teljesít, a két manchesteri gigász nyomába eredt, és bár vélhetően nem tud beleszólni majd a bajnoki címért folytatott küzdelembe, a dobogóra simán odaférhet. Persze ehhez javítani kellene jelenlegi formáján. Van den Vaarték ugyanis az elmúlt hetekben kicsit megtorpantak: Modricék előbb otthon nem bírtak a Wolves-szal, majd őrült meccsen maradtak alul egy 95. percben szerzett góllal a Manchester City otthonában.
A londoniak idegenben 6-2-3-as sort produkáltak a bajnokságban, ehhez 20-15-ös találati mutatót hoztak össze. 11 túráján csak egyszer maradt gólképtelen, de annak is már jó ideje (még a nyáron a MU ellen)!
Nem ragozzuk tovább a dolgot, meggyőződésünk, hogy lesz legalább három találat lesz a ma esti meccsen. Emellett azért a vendégek sikerével kalkulálunk…

És íme Andrew barátunk mai megérzései

Spanyolország – Dánia, Mikor lesz az első gól? 00:01-00:59 perc @ 1.65

Kézilabda: Kézilabda Európa-bajnokság – férfi 2012 (SRB)

Dátum: 2012-01-27 17:45 CET

Fogadóiroda: Bwin
Hát akkor jöjjön aminek jönnie kell a szerbiai férfi kézilabda EB-n: az elődöntők. Hatalmas csatákra van kilátás, hiszen a spanyolok a dánokkal, míg a hazai szerbek a horvátokkal mérkőznek meg a döntőbe kerülésért.

A spanyol meccsen is nagy csatát várok, akár csak a balkán derbin. Az biztos, hogy mindegyik csapat a végsőkig küzdeni fog, de nekem most a tippem szempontjából az a lényeg, hogy az első pillanattól kezdve gólratörően játsszanak a felek. A spanyolok és a dánok is képesek kicsit lazábban védekezni, pláne a meccs elején, amikor még mindenki próbál a saját feladatára fókuszálni. Szinte kizártnak tartom, hogy az első percben ne essen gól ezen a derbin, ahol amúgy is sokkal több gólt várok, mint a brusztolós szerb meccsen.

A spanyoloknál olyanok rohamozzák majd a dán kaput, mint Canellas (33 lövés, 25 gól) vagy épp Entrerrios (32 lövés 12 gól), de még számtalan nevet említhetnénk (Iker Romero, Ugalde, Garcia). A kaput pedig Hombrados védi, aki eddig 27%-os hatékonysággal dolgozik (középmezőnyös teljesítmény, a cseréje Sierra 34%-al véd eddig).
A dánoknál Mikkel Hansen egyértelműen húzóember, eddig kereken 50%-al értékesíti a helyzeteit (64 lövés, 32 gól), de Lindberg is jól szórja a gólokat és Eggert Jensen sem fogja vissza magát. A kapuban majd az a Niklas Landin Jacobsen áll majd, aki eddig 35%-al hárította az ellenfelek próbálkozásait.
Nem nagyon lehet ezt a tippet statisztikákkal vagy egyéb tényekkel alátámasztani. Az biztos, hogy sok múlik ma a védekezésen mindkét oldalon, és szerintem nem lesznek még a csúcson a védelmek az első percben. Érdemes bejátszani ezt a fogadási opciót, azaz:
Tipp: lesz gól a mérkőzés első percében!

Szerbia – Horvátország, Szerbia over 22.5 gól @ 1.78

Kézilabda: Kézilabda Európa-bajnokság – férfi 2012 (SRB)

Dátum: 2012-01-27 20:15 CET

Fogadóiroda: Bwin
Érdekes csata lesz ez a balkáni rangadó kézilabda EB elődöntőjében. Ugyebár a két csapat előző meccseiből nem indulhatunk ki: a horvátok félgőzzel játszottak ellenünk a biztos továbbjutás tudatában, míg a szerbek a macedónok ellen tették ugyanezt. A különbség csak az, hogy Szerbia kikapott (19:22), míg a horvátok képesek voltak pontot szerezni ellenünk még félgőzzel is (24:24). A Szerbeknek nem mellesleg ez volt az első olyan meccsük az EB-n, hogy 20 pont alatt dobtak.

A tipp kicsit kockázatos, már ha az eddigi meccseket nézzük: a lengyelek ellen 22, a dánok ellen 24, a szlovákok és a németek ellen 21-21, míg a macedónok ellen 19 dobott gól szerb oldalon. Érdekes, hogy pont a másik ágon elődöntőt játszó dánok ellen voltak képesek a legtöbb gólra a szerb legények… De ezeket a statisztikákat mind kukába is dobhatjuk, hiszen ez már egy teljesen más világ.
Pokol lesz ezen a meccsen, ami főként a szerb drukkereknek lesz köszönhető, de abban is biztosak lehetünk, hogy a horvát közönség is kitesz majd magáért. Rettenetesen szoros és harcolós meccset várok, ahol hatalmas a tét. A szerbeket véleményem szerint a győzelembe hajtják majd a drukkerek, akik minden egyes dobott gólt kétszeresen, illetve minden kivédett horvát lövést triplán ünnepelnek majd. Szoros meccs lesz, nagyon benne van az X is rendes játékidőben. A tippemet mindösszesen a hazai szurkolótábor, és a horvátok esetleges védekezésbeli figyelmetlenségei támogatják (a horvátok tőlünk 24, a franciáktól 22, a spanyoloktól 24, a norvégoktól 20, a szlovénektől és az izlandiaktól 29-29 gólt kaptak). Kérdés, hogy a horvát kapuban Alilovic és Losert milyen napot fog majd ki, illetve a szerbek eddigi gólgyárosai hogyan termelnek ma este (Vujin, Nikcevic és Ilic).
Tipp: Szerbia legalább 23 gólt dob a mérkőzésen!

Maastricht – Stormvogels/Telstar, over 4.5 gól @ 3.75

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-01-27 20:00 CET

Fogadóiroda: Sportingbet
Nem olyan lehetetlen ez a tipp, mint amennyire azt a szorzója mutatja. Mindkét csapat szereti az eseménydús meccseket, és nem riadnak vissza egy kis gólváltástól…
A Maastricht 7-5-7 mutatójával a 10. helyen tanyázik. Átlagban 3,79 gól esik a meccsein. Odahaza 6-2-2 a mérlegük, ezalatt a 10 meccs alatt pedig 40 gól esett, ami kereken 4 gólt jelent mérkőzésenként… Az MVV idén 6 olyan meccset vívott, amelyen legalább 5 találat született: Almere 3:2, Dordrecht 3:3, Helmond 3:3, Cambuur 1:5 és Den Bosch 1:4. Ebből kiindulva már nem reménytelen ez a tipp.
A vendégek, azaz a Telstar 6-2-11 mutatóival a 15. helyen tanyáznak. Átlagban 3,95 gól esik a meccseiken, ez a szám idegenben 4,78 (!!!). Tehát idegenben nem riadnak vissza a gólváltástól, az biztos (idegenben 16:27 gólarány 9 meccs alatt). A szezon folyamán 7 olyan meccsük volt a srácoknak, melyen legalább 5 találat született: Willem 2:3, Zwolle 3:7, Sittard 5:2, Maastricht 2:3, Volendam 1:4, Cambuur 2:5 és AGOVV 3:2. Jól termelnek tehát a fiúk…
A tippet csak erősíti az a tény, ami már az előző pár sorból is kiderült: ősszel 3:2-es meccset játszottak, tehát 5 gól született. Remélem ma sem fogják vissza magukat a srácok, és összehoznak 5 gólt legalább!
Tipp: over 4,5 gól.

Olvasói sztorik