Hírek

Kupaszerda: egy hazai, egy vendég…

A Chievo a Sienát ejtheti ki a kupából, míg a Manchester City Liverpoolban vívhatja ki a továbbjutást!

Chievo-Siena 1(x)! Továbbjut: Chievo!

Az olasz kupában a negyeddöntőket rendezik, és mi két kiscsapat küzdelmét választottuk. Meggyőződésünk, hogy a hazaiak masíroznak be az elődöntőbe!
A Chievo egésu jó formában várja az összecsapást, és ami nagyon fontos, hogy a bajnokságban a középmezőnyben szerepel, tehát nem kell a kieséstől tartania. És a sárga-kékek jó formában is várják az összecsapást. Domenico Di Carlo alakulata az elmúlt hat meccséből csak egyet vesztett el (Rómában), a bajnokságban a Cagliárit és a Palermot elverték a Marcantonio Bentegodi-ban, pontot hoztak Laziótól és a Leccétől, a kupában pedig nagy meglepetést okozva Udinében tudtak diadalmaskodni.
A kupában eddig a Livorno, a Modena és az Udinese próbálta feltartóztatni Pellissieréket, ám egyikük sem járt sikerrel. És Fortuna ismét a gárda mellé állt, hiszen nem kell kimozdulniuk stadionjukból Paloschiéknak. Márpedig Veronában is idén igencsak félelmetesen teljesítenek a fiúk! A bajnokságban 5-3-1 a mérlegük otthon, ehhez 9-4-es gólarány passzol (csak a Bologna tudott nála nyerni). Tehát az idén senki sem mehet biztosra a Chievo vendégeként!
A Siena formája már sokkal szeszélyesebb, hiszen bravúros győzelmek és arcpirító vereségek egyaránt szerepelnek a múltjában. Ráadásul a hektikus szereplésnek “köszönhetően” veszélyes vizekre eveztek a fehér-feketék: a 17. pozícióból várják a folytatást, és csak 4 egység az előnyük a már kieső helyen lévő Cesenával szemben. Szóval, nem lepődnénk meg, ha Giuseppe Sannino a bajnokságra tartalékolna. A hét végén a gárda Firenzébe látogat, és a toszkán derbi mindig kiemelt jelentőséggel bír mindkét klub életében…
Brienzáék idegenben nem brillíroznak az idén, még nem nyertek a bajnokságban (0-4-5), és mindössze négy gólt rúgtak. A kupában valamelyest jobban megy, hiszen a Torino hazai legyőzése után előbb Szardínián (Cagliari 1-2), majd Szicílián (tizenegyesekkel a Palermo ellen) diadalmaskodtak.
Az egymás elleni statisztikájuk nagy kuszaságot mutat, hiszen általában az idegenbeli csapatok sikerével végződtek ezen ütközetek. Ám most a bajnoki szereplés miatt mindenképpen a hazaiak sikerét várjuk. A Sienának csak púp a hátán a mai találkozó, ennek megfelelően a tartalékos fehér-feketék nem okoznak meglepetést. Húzzuk be a hazai továbbjutást és a hazai sikert!

Liverpool-Manchester City 2!

Nem érezzük az erőt a liverpooliakban! Sőt, Kenny Dalglish együttese kimondottan gyenge formát mutat mostanság. Ennek kiesés lesz a vége…

Áll a bál Liverpoolban, ugyanis a piros-fehérek gyenge játékkal maradtak alul a kiesés elkerüléséért küzdő Bolton otthonában. A gyenge produktumot látva a menedzser is kifakadt, mondván, több játékosa sem koncentrált rá a találkozóra. Különösen gyengébb futballozott a szakírók szerint Caroll és Gerard. Előbbi nem először tette ezt, több mint húsz mérkőzésen mindössze két gólig jutott a tavaly szép summáért vásárolt támadó.
Szóval, a vörösöknél nem klappol valami. A bajnokságban még nem nyertek az idén: kikaptak csúnyán a Citytől, majd otthon iksz a Stoke ellen, végül a boltoni zakó… Nem csoda, hogy már csak a 7. helyen állnak Reináék. A kupákban nem muzsikálnak rosszul, hiszen az FA-sorozatban az Oldhamet lemészárolták a fiúk, és a Ligakupa elődöntőjében idegenben szereztek 1-0-ás előnyt a manchesteri kékekkel szemben. Ám a mutatott játék közel sem megnyugtató…
Az Anfield Roadon még nem kapott ki a csapat, ám 11 bajnokijából csak négyet nyert meg, hetet döntetlenre adott, és nem feltétlenül nagycsapatok ellen… Valamiért nem bízunk Maxi Rodriguezékben…
A Manchester City nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy az Etihad Stadium-ban nem tudott előnyt szerezni az odavágón. Ám nemhogy előnyt nem szerzett, hátrányba került a City! Pedig szinte minden Salváék mellett szólt, ám mégsem sikerült győzniük.

A listavezető kissé hullámvölgybe került az elmúlt év végén, váratlan vereségek és pontvesztések csúsztak be, és a kupákban is rendesen leharcolták magukat Kolarovék. Az FA-kupában kiestek a városi riválissal szemben, a Ligakupában meg ugye hátrányból várhatják a visszavágót.
Ám a gödörből kijött a Mancini-legénység, ezt bizonyítja, hogy a Wigan és a Tottenham ellen is nyertek Lescotték! A bajnokságban 6-3-2 a túramérlege Dzekóéknak, csak a Chelsea és a Sunderland verte el őket.
Összességében úgy látjuk, hogy a Ligakupát nem feltétlenül veszik komolyan Angliában, ám ha valamelyik együttes eljut már az elődöntőbe, biztosan finalista akar lenni! Tehát nem lesz linkelés, teljes fegyverzettel feszülnek egymásnak a felek. És bár a ManCy nem nyerni jár az Anfield Roadra, most mégis sikert arat, és a kékek masíroznak be a döntőbe! Tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Olvasói sztorik