Hírek

Az Ezüsthátú Gorilláknál folytatja a kapus

Illyés Dániel, az NB II-es Egri FC kapusa a North American Soccer League-ban (NASL) szereplő atlantai csapathoz igazol.

Kapcsolódó cikkek

Egerben képzelte el a jövőjét Illyés Dániel, a másodosztály Keleti-csoportjában szereplő együttes kapusa, ám az élet olyan lehetőséget kínált számára, amelyet vétek lett volna kihagyni. A harmincéves játékos február végén utazik az Egyesület Államokba, ahol a NASL mezőnyét erősítő Atlanta Silverbacks gárdájánál egy plusz kétéves szerződést ír alá – tájékoztat a heol.hu.

– Abban a showműsorban figyelt fel rám az atlantai klub brazil kapusedzője, amelynek hétvégén lesz a bemutatója – árulta el Illyés Dániel. – A kapcsolatfelvétel után abban állapotunk meg, hogy ebben a szezonban az Ezüsthátú Gorillák elnevezésű gárdánál védek, majd az év végén visszatérünk a folytatásra.

Az Egri FC-nél Vancsa Miklós klubigazgató és Simon Antal vezetőedző is áldását adta a kapusként és edzőként is foglalkoztatott játékos távozására. A 2010-ben útjára indított Egri Kapusakadémia nem marad gazda nélkül, mert saját maga pótlásáról már gondoskodott Illyés Dániel.

– Nagyon korrekten jártak el, amiért rendkívül hálás vagyok – szögezte le a hálóőr. – Az Egyesült Államokba február végén utazok, addig az egylet rendelkezésére állok. Ifj. Gömöri Ottó és Ficsór Dávid személyében lesz két olyan kapus, akikkel folyamatosan egyeztetve tovább zajlik az oktatás. Igyekszem a távolból is segíteni nekik, remélem nem lesz fennakadás a munkában.

Sztankó Gábor sem marad társ nélkül az NB II-es csapatnál. Várhatóan a szerdai, Putnok elleni edzőmeccsen láthatják a nézők a tesztelésre érkező új kapust, mint ahogy egy szerb csatár próbajátéka is napirenden szerepel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik