Hírek

Hajrá fekete sasok!

A Basiktas folytatja remek sorozatát, no és az Espanyolban sem kell majd csalódnunk!

Besiktas-Gaziantepspor 1!

Igencsak elkapták a fonalat a fekete sasok, még a bajnoki címről is álmodozhatnak Alexék. Ehhez azonban minden pontra szükségük van, így a maiakra is…
Egy személyes vallomással tartozunk nyomban az elején: tavaly nagyon rühelltük a Besiktast, mert ha nyerettük, veszített, ha verettük, persze behúzta a három pontot a brigád. Az idén viszont sokkal kiegyensúlyozottabb a társulat, Carlos Carvalhal csapata kiválóan teljesít. A kezdeti döcögés után most már a 3. a fekete-fehér társulat, 21 mérkőzésen 42 pontot sikerült szereznie. Az Inönüben kimondottan erős, ezt a 7-3-1-es sora bizonyítja (csak a Kayserispor nyert nála, de még október közepén).
Almeydáék formája egyenesen lenyűgöző! Hónapok óta nem kaptak ki, 11 forduló óta nem találtak legyőzőre. Közben sikereket értek el az EL-ben és a hazai kupában is. A bajnokságban a legutóbbi 5 fellépésük közül négyet totális sikerrel zártak! A luzitán légió kimondottan jül muzsikál, Simaoék hátránya a 2. Fener mögött már csak 3, a listavezető Galatával szemben pedig 5 egység! A motivációval nem lesz tehát probléma, az már egyszer biztos!
Quaresma, Bebe, Mehmet Aurelio és Hilbert sérült, tehát azért hiányos lesz a keret.
A Gaziantepspor egészen már célokért küzd, egészen pontosan a bennmaradásért. És most per pillanat nyerésre áll, hiszen 21 fordulót követően a 14. 23 ponttal. De nem dőlhetnek hátra a vendégek, hiszen a veszélyes zónához nagyon közel állnak, a legjobb kieső előtt 3 egység a fórja.
Idegenbeli mérlege 1-5-4, érdekesé, hogy épp a Galatánál tudott nyerni. Mostanában nem rossz a piros-feketék formája, hiszen hat forduló alatt csak egyszer égtek meg, és ebben a periódusban 9 egységet szereztek. A gárdából De Souza sérült.
A Besiktas nem szívesen meccsel a Gaziatenporral…2008-ban sikerült legutóbb nyernie a fekete sasoknak ebben a felállásban… Ám most megtörik az átok, és a portugál különítmény vezérletével győz a házigazda! Tippünk ennek megfelelően 1-es!

Mirandes-Espanyol 2x! +1,5! +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Az elődöntőbe masírozik a barcelonai csapat, ugyanis szerintünk akár idegenben is képes lesz legyűrni a szimpatikus kiscsapatot!
Az első meccsen némiképp ránk hozta a frászt az espanyol, miután egy óra játék után 2-0-ás hátrányba került az El Pratban. Ám feltámadtak Verduék, és végül négy perc alatt fordítottak, amely azt jelenti, hogy a kék-fehérek minimális előnyből várhatják a visszavágót.
Ma este azonban az Estadio Municipal de Anduva-ban mindenre fel kell készülnie az élvonalbeli brigádnak. Mert egy kiváló formában lévő, lelkes együttessel találják szembe magukat Sergio Garciáék. Motivált lesz a kiscsapat, hiszen nagyon közel került az elődöntőhöz, ahol jó eséllyel a Mallorca ellen kétgólos előnybe kerülő Bilbao várhat majd rájuk. No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ehhez meg kellene vernie a Mirandesnek az Espanyolt. Ami nem lesz könnyű feladat, az élvonalban sem sikerül mostanság senkinek…
A katalánok rendesen ráijesztettek drukkereikre az odavágón, hiszen gyorsan kétgólos hátrányba kerültek a kedvencek. Aztán olyan varázslatot produkáltak Weissék, amelyre alig-alig van példa: négy perc leforgása alatt fordítottak! Persze, nem szabad hátradőlniük Forlinéknak, ám azért az előny, az előny, még ha minimális is.

A hétvégén mindkét brigád győzelemmel hangolt a visszavágóra, A Mirandes a Zamora ellen nyert otthon (1-0), míg Pochettino mester brigádja a Granadát végezte ki (3-0). Romaricék nagyon meggyőzőek voltak, teljesen megérdemelten húzták be az újabb három pontot, amelynek hatására immár az 5. helyre jött fel a társaság!
Nos, akkor milyen kilencven perccel is kalkulálunk? Szerintünk a kicsik belelkesednek, a vendégek meg okosban lekontrázzák őket. Elképzelhető persze a gólváltás is, sőt, a 3 találat is benne van a pakliban, mivel a hazaiak kénytelenek lesznek rohamozni. Szerintünk nem kap ki az Espanyol, és két, vagy három találat simán lehet ma este!

Andrew mester pedig a francia kézisek sikerével számol ma

Franciaország – Horvátország, 1 @ 1.90

Kézilabda: Kézilabda Európa-bajnokság – férfi 2012 (SRB)

Dátum: 2012-01-24 18:10 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Folytatódnak a férfi kézilabda EB küzdelmei Szerbiában, és nem nagyon van mese: az Olimpiai-, Világ- és Európabajnok franciáknak fel kell támadniuk, ha nem akarnak leszegett fejjel távozni Szerbiából. Eddig botrányosan szerepelnek a gallok: kikaptak a nyitó meccsen a spanyoloktól 3 góllal, majd 4 góllal sikerült legyűrniük az orosz csapatot, majd hatalmas szenzációként kikaptak tőlünk, magyaroktól is, de sikerült továbblépniük a 4-es csoportból az oroszok legyőzésének köszönhetően. Aztán összehozta őket a sors az izlandi, a horvát és a szlovén válogatottal, így ismét nem lesz könnyű életük… Sikerrel mutatkoztak be a következő körben, hiszen két góllal sikerült megverniük a szlovén gárdát. Déli szomszédaink lelkesen küzdöttek, és a félidőben még vezettek is egy góllal, ám a francia rutin kijött a meccs végére. Egyik francia “sztár” sem mutat verhetetlen formát… Jerome Fernandez és Xavier Barachet viszi a hátán a csapatot, ők ketten együtt már 30 gólnál járnak. Karabatic közel sem játszik élete formájában és a kapuban Omeyer is csak “átlagos” 32%-al véd. Így nehéz lesz, de talán lassan összeszedik magukat a kékek.

Az ellenfél pedig az a horvát társaság, akik nem nagyon szoktak megijedni az ellenfelek neveitől… A csoportkörben a szlovén-izlandi-norvég hármast simán verték, 88:78-as gólaránnyal veretlenül jutottak a következő körbe. Itt aztán vereséggel rajtoltak, hiszen a spanyolokkal kellett megmérkőzniük az első meccsen, és végül két góllal alulmaradtak, pedig a szünetben 3 gól előnnyel mehettek az öltözőbe. A kapuban Alilovic 34%-al véd egyelőre, a mezőnyjátékosok közül Lackovic 18 gólig jutott, Cupic gólos, míg Strlek 17 találatnál jár.
A franciáknak lesz kit megfogniuk, hiszen nem elég egy játékost kivonni a forgalomból. Emellett egy hatékony támadójátékot is ki kell találni, bár a horvátok eddig nem a védekezésről voltak híresek, hiszen sok gólt kaptak a szlovénektől és az izlandikatól is, csak a norvégok és a spanyolok ellen emberelte meg magát a védelem. Mindenesetre a franciák kemény meccsnek néznek elébe, amelyet ha nem hoznak le győztesen, akkor nem nagyon marad már szalmaszál, amibe kapaszkodhatnak. Ez a meccs számukra a legfontosabb, és ha itt kikapnak, akkor bizony meg is érdemlik, hogy idén ne szálljanak harcba a trófeáért!
2003-ból és 2011-ből találtam közös meccsekre. A 9 évvel ezelőttit a horvátok nyerték 23:22 arányban, míg a tavaly januári párizsi tornán a franciák győztek 28:27 arányban. Ma sem lesz több két-három gólnál a két csapat között, de francia sikerrel számolok, mert nyomás alatt azért képes megvillantani magát a kék gárda!
Tipp: francia siker

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik