Hírek

A Tatabánya nyerte az Alcufer Kupát

Győrött immár tízedik alkalommal rendezték meg az Alcufer Kupát, amelyet idén a Duna FC Tatabánya nyert.

Szombat délelőtt az A- és a B-csoport küzdelmeit rendezték a rendkívül rangos teremtornán, ahol különösebb meglepetés nem történt. Az NB II-es csapatok hozták a kötelezőt, az ETO B, az Ajka, a Videoton-PFLA és a Veszprém egyaránt magabiztosan jutott a felsőházba – tudósít a kisalfold.hu.

Délután a C- és a D-csoportban már nem mentek ilyen simán a dolgok. A Tatabánya mögött a Győrszemere jutott a felsőházba, a Sopron csak két pontot szerzett. Hatalmas küzdelem alakult ki a negyedik kvartettben, a Gyirmót, a Csorna és az MTE is hat-hat pontot szerzett, végül jobb gólarányának köszönhetően a Gyirmót és a Csorna jutott a legjobb nyolc közé.

Vasárnap délután kiélezett küzdelmeket láthatott a kilátogató öt-hatszáz néző. Menetelt a Tatabánya és a Veszprém. A felsőházi találkozóikat megnyerve mindketten a döntőig jutottak. A finálé előtt egyperces gyászszünetet tartottak Horváth Ferenc, a kupa alapítójának emlékére. A meccset a tavalyi évben a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor dirigálta. A rendes játékidő nem hozott döntést (2-2), a hetes-párbajban végül a Tatabánya nyert 7-6-ra. A házigazda Gyirmót lett a harmadik.

Gólkirály: Szabó Levente (Ajka) 8 góllal
A legjobb mezőnyjátékos: Thiago Da Silva (Veszprém)
A legjobb kapus: Boros Tamás (Tatabánya)
Fair play-díj: Bágyogszovát
A torna felfedezettje: Szigeti Zsolt (Csorna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik