Hírek

Emelkedik a tengeralattjáró?

Kiesési rangadót rendeznek a spanyol élvonalban, rangadót az olasz másodosztályban...

Villareal-Sporting Gijon 1!

Kiesési rangadót rendeznek a La Ligában! A házigazdák Molina mesterrel a kispadon szerintünk sikerrel veszik az akadályt!
Nagy bajban van a hazai alakulat, hiszen 18 forduló után mindössze 16 pont áll a neve mellett, így nem is csoda, hogy az utolsó előtti helyről várhatja a folytatást. A szezonban még a BL-ben is indulhattak Rossiék, ám ott is könnyűnek találtatott: simán kiesett a csoportkörben. A Király Kupában is búcsúzott már a brigád, pedig nem egy világverő alakulattal került szembe.
A gyenge forma miatt ki is rúgták Garrido mestert, és hozták az Atletico Madrid egykori kiváló kapusát, Molinát, akinek a nyitómeccsén egészen jól kezdett a sárga tengeralattjáró. Gyorsan 2-0-ás vezetésre tett szert a Valencia ellen, ám a védelmi megingásokat kihasználta a fehér-fekete brigád, és végül ponttal távozott az El Madrigálból. A múlt héten a Vicente Calderonban aztán már esélye sem volt Nilmáréknak, a hazaiak sima 3-0-ás verést mértek rájuk.
Otthon 3-4-1-es sort produkáltak eddig Caniék, tehát összességében nem rosszak. Egyedül a Levante leckéztette meg őket, ám azóta négy hazai mérkőzésén nem kaptak ki. Nagyon kellene ez a három pont a sárgáknak, mert ha a közvetlen riválissal sem bírnak, nagy bajba kerülhetnek… Rossi, Camunas és Catala sérült, ők biztosan nem lehetnek ott az összecsapáson.
Az ellenfélre is igaz, hogy kell neki a három pont, hiszen a gijoniak mindössze egy hellyel és két ponttal állnak jobban riválisuknál. A csíkosak eddig 18 ütközetben 18 egységig jutottak, vendégségben pedig 2-1-5-ös mutatót tudnak felmutatni. Ami a formájukat illeti: kissé szeszélyesek mostanság Barralék, hiszen hol nyernek, hol veszítenek. Az idén kikaptak simán a Betis pályáján, majd nagy küzdelemben, egy ráadásban szerzett góllal múlták felül a Malagát.
Gaston Sangoy sérült, rá nem számíthat Manuel Preciado. A társaságnak egyébként nem reménytelen a pozíciója, ugyanis egy győzelemmel akár a 14. pozícióba is felkúszhatnak a piros-fehér-kékek.
Nem mostanában nyert a Sporting az El Madrigalban. 1999 óta zömében kikaptak a vendégek, ám legutóbb egy pontot elcsíptek a Villareal otthonában. Most azonban nem érezzük az erőt a a gijoni legényekben. Molina mester gatyába rázta a fiúkat, akik ennek megfelelően három ponttal zárják a hétfő estét! Tippünk: 1-es!

Reggina-Padova Mindkét csapat szerez gólt: IGEN! 1x!

Gólváltással számolunk az olasz második vonalban, ahol hétfőre egy rangadó maradt: aki nyer, közelebb kerül a rájátszáshoz.
A Serie B-ben a 23. fordulót rendezik a napokban, és hőseink igencsak motiváltak lesznek a hétfő esti meccsen. A hazaiak a 7. helyen tanyáznak, 22 mérkőzésen 32 pontot szereztek, az Oreste Granillo-ban 5-3-2-es mutatót sikerült összehozniuk 19-12-es gólaránnyal. Érdemes kiemelni, hogy a 19 találat a 3. legtöbb a hazai statisztikában. A bordók nem tolták rosszul a bajnokság elején, ám november közepén mély válságba kerültek, amelynek az lett a vége, hogy a klubvezetés megvált a hat meccset nyeretlenül lehúzó gárda vezetőedzőjétől, Roberto Bredától. Angelo Adamo Gregucci kapott bizalmat, és a tréner egy hektikus meccsen mutatkozott be, amelynek a vége 3-3 lett a Modena otthonában.
Violáék csak kétszer nem tudtak gólt szerezni saját közönségük előtt, tehát Bonazzoliék otthon általában eredményesek. És ez fontos szempont a tippünk szempontjából…
Az alakulat tehát 32 pontos, az áhított 6. helytől mindössze két egység a hátránya; ugyanakkor hátrafelé is kell tekintgetniük a délieknek, mert bizony nagyon tömör mögöttük a tabella.
Az ellenfél az 5. pozícióban várja a folytatást, neve mellett 38 pont szerepel. Az egyenes ágú feljutásról lassan lemondhatnak a piros-fehérek, hiszen az első három gárda már meglógott a mezőnytől. Viszont a rájátszásra jó lehet az északi egység!
4-3-4-es a vendégmutatója, ehhez 17-15-ös túra-gólarány párosul. Csak háromszor nem tudtak eredményesek lenni a kirándulásaik közül, és a 17 lőtt gól is mindenképpen elismerésre méltó. Ami Alessandro Dal Canto együttesének formáját illeti: kicsit szeszélyes, hiszen értékes győzelmek és váratlan vereségek váltogatták egymást a közelmúltban. Legutóbbi fellépésükön az idén nem túl acélos Samp nyert nála.
Az elmúlt két randevújuk Reggo Caéabriában 1-1-es döntetlennel zárult. Most is azt gondoljuk, hogy mindkét védelem kapitulál majd egyszer, és emellett azt feltételezzük, hogy legalább egy pont otthon marad!

És íme Andrew barátunk megérzései

Veendam – TOP Oss, over 2.5 gól @ 1.60

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-01-23 20:00 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Hétfő este fejezik be a csapatok a holland2-ben a 19. fordulót, és ezen a meccsen bizony nem két élcsapat csatázik majd a 3 pontért…
A Veendam a kiesés elkerüléséért küzd, jelenleg a 17. helyen tanyáznak 11 megszerzett ponttal. Ez rettenetesen kevés, még a bennmaradáshoz is talán, hiszen az előtte álló Emmen már 19 pontnál tart… A kiesés mégsem annyira veszélyezteti a gárdát, hiszen az utolsó és egyben kieső helyen álló Apeldoorn 6 pontos. Ennek ellenére a Veendaam-nak hatalmas szüksége van a pontokra, hogy megerősítse helyét a tabellán. Egyelőre 2-5-11 mérleget tud felmutatni a gárda, de rengeteg gólt kapnak, gólarányuk 28:40. Átlagosan 3,78 gól esik a meccsein a csapatnak, a többség pedig bizony kapott gól… A gárda 10 (!!!) meccse képtelen győzni, ezalatt 3 döntetlent és 7 vereséget kapartak össze, és meglehetősen nagy zakókba is belefutottak (Cambuur 1:5, Den Bosch 0:3). Legutóbb a tökutolsó AGOVV ellen tudtak nyerni, igaz akkor simán 4:0 arányban. Odahaza szerezte mindkét sikerét eddig a gárda, és pozitív a gólarányuk is hazai közönség előtt: 13:12. Otthon 3,13 gólt ünnepelhetnek a drukkerek átlagban, a meccseik közel 88%-a over-el végződik odahaza (az összes meccset tekintve ez a szám 89%).

A vendég pedig egy verhető csapat, nevezetesen az FC Oss gárdája. 6-4-8 mérlege a vendégeket a 13. helyre repítette előre, persze idén nekik nem cél a bajnoki címért vagy épp a feljutásért való harc. A stabil középmezőny a reális cél, ami a jelenlegi teljesítménnyel hozható is. A vendégek sem fukarkodnak a gólokkal, eddig 35:38 gólarányt tudnak felmutatni, tehát átlagban 4 gól esik a meccseiken. Idegenben 2-1-6 sort produkáltak eddig negatív 12:19-es gólkülönbséggel. Vizitálásaik alkalmával átlagban 3,44 találat esik, idegenbeli meccseik 78%-a végződik over-el. A gárda 3 meccse veretlen (Emmen 1:1, Volendam 2:1, Telstar 3:1), igaz előtte volt egy 7 meccses nyeretlenségi szériájuk, melynek köszönhetően szépen vissza is csúsztak a tabellán.
Nos, akkor lássuk a közös múltat! Ősszel fordított felállásban 4:4-es gólzáport hozott össze a két társaság, ami azért nem gyenge teljesítmény lássuk be. Tavaly ebben a felállásban 4:1-re győzött a Veendam csapata. A 30 közös meccsük alkalmával 96 gól esett, ami bőven megüti a 3 gólos átlagot. Ennek fényében szerintem nyugodtan fogadható erre a meccsre az over tippe, talán még 4 gólig is eljut majd a két fél a 90 perc folyamán!
Tipp: over 2,5 gól!

Southampton – Leicester, David Nugent gólt szerez @ 4.00

Labdarúgás: Angol League Championship 2011/2012

Dátum: 2012-01-23 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet365
Nem olyan reménytelen ez a tipp, mint amennyire annak látszik. Egy buliszelvényen bőven elfér, mert bizony a vendég Leicester City támadója David Nugent nincs rossz formában. Az angol csatár idén 22 meccsen lépett pályára, és ezalatt 8 találatig jutott, ami nem rossz teljesítmény. A skót Gallagher szerez még gólt a vendégeknél, ők ketten viszik a hátukon a csapatot.

Nugent a Portmouth csapatától érkezett a nyáron ingyen igazolással, és bizony be is váltja a hozzá fűzött reményeket. A Ports-nál 44 meccsen 13 gólig jutott, szerintem ezt idén a Leicester színeiben képes lesz megdönteni. Legjobb szezonját még a Preston csapatában futotta 2006/2007-ben, akkor 15 találatot szerzett 44 meccsen. Még akár ezt is megdöntheti, ha nem jön közbe sérülés vagy egyéb nem várt tényező…
Idén eddig (mármint a 2011/2012-es szezonban) a Brisolt City, a Nottingham, a Derby, a Watford, a Burnley, a Doncaster és a Portsmouth kapuját vette be. Volt csapatának, a Portsmouth-nak az oda és a visszavágón is gólt tudott szerezni, ami nem kis teljesítmény. Góljai sokszor pontot jelentettek a csapatnak, így nagy szükségük van rá, és remélem a mai meccsen is jó formát mutat.
Szerintem 4x-es pénzért érdemes bepróbálni ezt a tippet: ha a vendég Leicester betalál ezen a meccsen, akkor nagy esély van arra, hogy a gólszerző David Nugent lesz!

Olvasói sztorik