Hírek

A Lecce utolsó esélye?

A déliek nehéz helyzetben vannak, de Serse Cosmi csapata még megkapaszkodhat. A holland élvonal rangadóján gólváltást várunk.

Lecce-Chievo 1x!

Mikor szakítaná meg a hazai nyeretlenségi sorozatát a Lecce, ha nem most, egy idegenbeli siker után a túráin gyengélkedő veronaiakkal szemben?
Szögezzük le nyomban: a déliek az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak bele vasárnap, hiszen ha megint elszalasztják a felzárkózás lehetőségét, mehetnek vissza a B-ligába. És Serse Cosmi tanítványai tisztában vannak e ténnyel, ennek megfelelően készülnek a vasárnap délutáni meccsre.

Eusebio Di Francesco-nak december elején köszönték meg a munkát a klubnál, és helyére az ezer lánggal égő Cosmi mester érkezett. A trénerre rettenetesen nehéz széria várt, hiszen a piros-sárgáknak sorozatban kellett meccselniük a Lazioval, a Parmával, az Interrel, a Juvéval és a Firenzével. Ebben a szériában Di Micheléék szerintünk kihozták a maximumot, hiszen pontot hoztak Parmából, a lilák ellen pedig nyertek. Ám a Via del Mare-ban meg vannak átkozva Corviáék: 0-1-7 a mérlegük, egyedül a Novarra ellen sikerült leikszelniük! Épp itt az ideje, hogy megszakadjon e rossz sorozat! Mondjuk ezt annak tudatában, hogy a játékmester, Giacomazzi nem lehet ott a pályán, mivel eltiltását tölti.
És ehhez partner lehet a Chievo, amely a középcsapatok békés mindennapjait éli. A gárda a 9., 18 mérkőzésen 23 pontot termeltek a sárga-kékek, és összességében Domenico Di Carlo alakulatának sem előre, sem hátra nem nagyon kell tekintgetnie. A brigád a veszélyes zónától 8, “Európától” pedig 9 pont távolságra van, úgyhogy tényleg nyugodtan készülhetnek a találkozóikra Pellissierék.
A csapat nagyon Janus-arcú, már abban a tekintetben, ha elhagyják a Verona-táblát, nyomban tele lesz a nadrág. Idegenben 1-2-6 a soruk (csak Cataniában nyertek), és ehhez 5-16-os gólarány párosul. A formájuk is a fent leírtakból adódik: otthon erősek (legutóbb a Palermót oktatták), vendégségben meg verik őket jobbára (két hete a farkasokkal gyűlt meg a bajuk). Di Carlo mester minden játékosára számíthat, így elméletileg a legjobb összetételben vezényelheti pályára brigádját.
Ám a Chievo nem szívesen vendégszerepel a Via del Mare-ban! A legutóbbi öt fellépéséből négyszer jól elverték a veronaiakat, és mindössze csak egy iksz jött össze. Ma sem lesz ez másként, meggyőződésünk, hogy a Lecce végre összekapja magát, és pontot, pontokat szerez! Tippünk éppen ezért: 1x!

AZ Alkmaar-Ajax Mindkét fél betalál!

Gólváltást várunk a holland rangadótól, hiszen egyik csapat sem a védekezéséről híres!

A 4. fogadja az elsőt, tehát óriási tétje van az összecsapásnak.A hazaiak eddig kissé csalódást keltően teljesítenek, hiszen még a dobogóra sem férnek oda. 17 meccsen 33 pontot szereztek Frank de Boorék, otthon 4-4-0-ás sort produkálva. Sok ikszet játszottak, ennek is tudható be a gyengébb teljesítmény. Nincsenek azonban reménytelen helyzetben, hiszen a listavezető mögött mindössze 5 egység a hátrányuk. Hazai környezetben rendesen termelik a gólokat, immár 23-nál járnak! A téli szünet előtt jó formában voltak a piros-fehérek, hiszen négy meccset nyertek zsinórban. A január már nem indult ilyen jól, hiszen az AZ ellen a kupában nem sikerült továbbjutni a héten.
Az alkmaariak nagyszerű őszt tudnak maguk mögött, 17 játéknapot követően 37 egység áll a nevük mellett. Otthon mindenkit levertek, idegenben 4-2-3 volt a mutatójuk 13-13-as gólaránnyal. Előnyük egy pont a PSV-vel szemben, bár több is lehetne. A decembert ugyanis rendesen elrontották a fiúk, hiszen hazai meccsüket ugyan behúzták, de három túrájuk közük kettőt bebuktak, egyen pedig csak ikszeltek. Az év – mint említettük – jól kezdődött a gárdának, mivel az Ajax otthonában sikerült kivívnia a továbbjutást.
Az egymás elleni statisztikájukat figyelve azt látjuk, hogy ezek a gárdák bizony nem a védekezésre helyezik a hangsúlyt, ha egymással találkoznak. Erre alapozzuk a mostani tippünket is, azaz meggyőződésünk, hogy mindkét háló megzördül legalább egyszer!

Olvasói sztorik