Hírek

Spanyol kaland

Az Atletico Madrid San Sebastianba látogat, ahonnan jó eséllyel ponttal, pontokkal tér haza. Az Espanyol folytatja ó sorozatát, az áldozat ezúttal a Granada lesz...

Real Sociedad-Atletico Madrid 2(x)!

Ha egy üzlet beindul! Az eddig idegenben nyeretlen madridiak Diego Simeone vezérletével lekezdtek futballozni, és mi több, győzni! A baszkok nem tudják megállítani Falcao-ékat!
A 19. fordulót rendezik a hétvégén a hispán pontvadászatban, és ezzel a játéknappal zárul az “őszi” kör. A hazai alakulat a 14., 18 ütközetben 21 egységet sikerült bezsebelnie. A kék-fehérek a San Sebastian-i Anoetában eddig meglehetősen szeszélyesen szerepeltek (2-4-2, 7-7-es gólaránnyal), hiszen pontot loptak például a Barcától, legyőzték a Malagát, ugyanakkor nem bírtak a Getaféval, és kikaptak a Bilbaótól a baszk derbin. Az elmúlt hetekben, sőt, immár hónapokban egészen megbízhatóan futballoznak, hét fellépésükön maradtak veretlenek, igaz, csak hármat nyertek meg ebben a periódusban. A múlt héten óriási meglepetésre a Mestallában is három pontot húztak be. Agirretxe és Griezmann sokat tesz az eredményes szereplésért, előbbi öt, utóbbi két találatnál jár. Martinez sincs rossz passzban, a támadó három találatot jegyez. Philippe Montanier együttese a jó széria ellenére sem lehet még biztonságban, hiszen a veszélyes zónától csak három pont választja el a csíkosakat…

És akkor nézzük a favoritunkat, az Atleticot! Már annyiszor leírtuk, hogy mennyire gyengén muzsikált Manzano mester irányításával a brigád, idegenben estek-keltek a fiúk, és a kupától is búcsúzni kényszerültek még decemberben. Karácsony előtt aztán nem ért meglepetésként senkit, hogy az ősz hajú trénert elbocsátották állásából. Jött Diego Simeone, aki alaposan összekapta Diegóékat. Pontot hoztak a fiúk Malagából, majd kiváló játékkal verték a Villarealt. A korábban olyan sokat szerencsétlenkedő védelem magabiztosan állt a lábán (még gólt sem kaptak az új érában), elől pedig Adrianoék könnyedén bontották meg a sárga tengeralattjáró hátsó alakzatát.

Jelenleg a 10 a csapat, 18 meccsen 23 ponttal. Vendégségben a legrosszabb a mezőnyben: két pont, hat zakó, 5-20-as gólarány…
A Portótól igazolt Falcao bombaformában futballozik, vasárnap is kettőt vállalt. Immár 11 találatnál jár! Az asszisztok tekintetében Turan, Adriano és Gabi viszi a prímet. Sérült Diego Costa.
Az elmúlt kiírásig jellemzően hazai sikerrel végződtek az összecsapások ebben a felállásban, ám 2010 novemberében 4-2-es Atletico győzelem született. Most is azzal kalkulálunk, hogy a vendégként még nyeretlen együttes megtöri az átkot, és pontokkal tér haza San Sebastianból! No jó, legalább eggyel! Tippünk ennek megfelelően: 2(x)!

Espanyol-Granada 1!

Ha egy üzlet beindul… Úgy érezzük, folytatja remek szériáját a barcelonai együttes, az újonc sem tudja megfékezni Sergio Garciáékat!
Az Espanyol a 9. helyről várja a találkozót, 18 meccsen 25 pontot szereztek a kék-fehérek. A Cornella – El Prat-ban eddig 4-2-2-es mutatót tudnak felmutatni, ám kiemelendő, hogy az utolsó két bajnokiján nem kapott ki, emellett két kupameccset is sikeresen behúzott. Nagyon együtt vannak Romaricék, a Barca sem bírt velük, vasárnap pedig Sevillában ikszeltek Verduék. Pochettino mester legénysége egy győzelem esetén akár az 5. helyre is feljöhet, amely ugye EL-ligás szereplést ér.
Hét közben is várt egy megmérettetés a társaságra: a Mirandes elleni kupameccsen már kétgólos hátrányba kerültek Weissék, ám a katalánok a hajrában, mindössze négy perc alatt megfordították az eredményt! Kell-e ennél nagyobb lélektani plusz a bajnoki mérkőzés előtt? Szerintünk nem!
Az aktuális ellenfél az egyik újonc lesz, és a déliekre, bevalljuk férfiasan, nagyon pipák vagyunk. Amennyire jó viszonyban vagyunk az Espanyollal, annyira ki nem állhatjuk a pirosakat. Az ok prózai: immár kétszer vittek be minket az erődbe… Ám most nem teszik ezt velünk, az tuti!
Fabriciano Gonzalez Penelas együttese jelenleg a még épp nem kieső 17. helyen tanyázik, 18 fordulót követően 19 pont áll a neve mellett. A társaság nem a támadójátékáról híres: 12 rúgott gólja a legkevesebb a mezőnyben. Idegenben 2-0-6 a mutatója (Sevillában és Bilbaóban nyertek), 4-15-ös találati aránnyal kiegészülve.
Nagyon nem lehetnek nyugodtak Uchéék, ugyanis mögöttük a Gijon egy, a Villareal pedig három egységre van tőle. Az idén még nem nyert meccset a társulat: a Bernabeuban ki lehet kapni még 5-1-re is, viszont hazai környezetben a Rayo ellen kiesési rangadón már nem feltétlenül (1-2). Ráadásul Inigo Lopezt ezen a meccsen ki is állították, így most eltiltását tölti.
Nem érezzük most tényleg az erőt a Granadában, annál inkább az Espanyolban. Biztosan sokat kivett a szerdai meccs a barcelonaiakból, ugyanakkor legalább annyi lélektani pluszt is adott a siker. Erre is alapozzuk a tippünket: nyer az Espanyol, és előz a tabellán!

Olvasói sztorik