Hírek

A mumusánál kezd a Bayern

Szerintünk a bajorok nem nyernek a 'Gladbach ellen, a Sampdoria viszont elverheti a Livornót!

Borussia Mönchengladbach-Bayern München x1!

Meglepetést szimatolunk a BORUSSIA-PARK-ban. Szerintünk nem nyer a sztárcsapat a ‘Gladbach ellen!

Téli álmából máris rangadóval ébredezik a Bundesliga: a 4. helyezett Mönchengladbach a listavezetőt látja vendégül az első tavaszi fordulóban. Alaphelyzetben sima vendégsikert jövendölnénk a találkozóra, ám most mégsem így cselekszünk, ugyanis Lucien Favre alakulata nagyon masszív az idén, és nem mellékesen hazai környezetben még veretlen! Bizony, a zöld-fehér-feketék az elmúlt esztendőkben tapasztalt esés-kelés után az idei kiírásban igencsak parádéznak! A kezdeti lendülete nem fogyott el Reuséknak, és 17 fordulót követően 33 ponttal az előkelő 4. helyen teleltek. A dobogótól mindössze egy, a listavezetőtől pedig 4 egység a hátránya. Odahaza nem találtak legyőzőre Arangóék, 6-3-0-ás soruk az egyik legjobb a ligában, csak a Stuttgart, a Leverkusen és a Dortmund tudott pontot csenni a BORUSSIA-PARK-ban!
Tavaly Daemsék még a kiesés elől menekültek, és végük csak osztályozón sikerült kivívniuk a bennmaradást. Ehhez képest nagyot változott a világ a brigáddal, jelenleg a BL-re hajtanak Hankéék, ám szerintünk legrosszabb esetben is EL-t érő pozícióban zárják a bajnokságot.
A téli szünetben nem volt nagy mozgás a keretben, a felkészülési meccseken egészen jól szerepeltek Herrmannék, rendre sok találatot jegyeztek, ám a védelem is “gólképes” volt. Az első játéknapon nem léphet pályára védelem tengelyében szereplő Dante, aki sárgalapos eltiltását tölti.
Nézzük akkor a Bayern Münchent, amely őszi elsőként vonulhatott pihenőre. E titulus egyébként nagyon jó előjelnek számít, ugyanis a germánoknál a félidei vezetés gyakran párosul végül a salátástállal… De ne szaladjunk ennyire előre! A piros-fehérek Heynckes mester irányításával igazi sztárcsapattá nőtték ki magukat. Bár olykor becsúszott egy-egy váratlan vereség (mint például épp a nyitó fordulóban az Allinaz Arénában a Mönchengladbachhal szemben), de összességében kiegyensúlyozottság jellemezte Robbenéket az őszi szezonban. És igaz volt ez nemcsak a Bundesligára, hanem a Bajnokok Ligájára is, ahol könnyedén jutottak tovább, megelőzve a Manchester Cityt, a Napolit és a Villarealt is. Gomez élete formájában futballozik, immár 16 gólnál jár, az előkészítésben Ribery, Kroos és Müller viszi a prímet. A középpályán Timoscsuk és Pjanic remekül szűr, a védelemben pedig általában a Rafinha, Badstuber, Van Buyten, Lahm négyes reteszel.

A bajnokságban 17 fellépést követően 37 egység áll a bőrnadrágosok neve mellett, a túrákon 5-1-2-es mérleget produkáltak (Hannoverben és Mainzban égtek meg). A téli szünet előtt parádés formát mutattak Lahmék, hiszen három bajnokin 9 pontot szereztek, hozzá pedig 9-2-es gólarányt termeltek, és emellett továbbjutottak a kupában is (Bochum 1-2).
A téli szünetben a bajorok sem aktivizálták magukat túlságosan a börzén. Problémát jelent a mönchengladbachi túrán, hogy Sscheinsteiger sérült, Ribery pedig eltiltását tölti.
Ami érdekes lehet: a Bayern 2006 óta képtelen nyerni a BORUSSIA PARK-ban! zömében ikszeltek a felek, és jellemzően mindkét fél betalált, legalább egyszer…
Nem ragozzuk tovább a dolgot, valamiért azt érezzük, hogy a zöld-fehér-feketék – jó mumushoz híven – ezúttal is borsot törnek a müncheniek orra alá. Szerintünk elmarad a vendégek győzelme, ikszre számítunk, de akár nyerhet is a házigazda!

Sampdoria-Livorno 1!

Ha nem akarnak több pofont kapni mostanában a kék-fehérek, úgy kénytelenek lesznek nyerni a bordók ellen. Szerintünk a minél jobb komfortérzetükért mindent elkövetnek majd Laczkóék…
Néhány éve még az élvonalban rendeztek Sampdoria-Livorno összecsapást, ma viszont már a B-ligában sem rangadó az ütközet. Igen, kedves blogtársak, mindkét alakulatnak sikerült tökéletesen leharcolnia magát az elmúlt időszakban. Kezdjük előbb a genoaiak kivesézésével!
A tavalyi búcsút követően a tulajdonosok az azonnali visszajutást tűzték ki célul, és ennek megfelelően igyekeztek kialakítani a keretet is. Nem gyengült meg nagyon a brigád, igyekeztek megtartani az értékeket, ám a társaság lendülete csak a hatodik fordulóig tartott ki. Addig őrizte veretlenségét a kék-fehér együttes, ám a Torinoval nem bírtak a “tengerészek”. November elejéig még tartották magukat Pozziék, ám utána mély válságba kerültek. Aztán következett nyolc nyeretlen mérkőzés, és a brigád csúnyán leszakadt az élmezőnytől. A Varesétől elszenvedett hazai vereságet követően az ultrák elkapták a futballistákat: volt ott minden a parkolóban, pofon, köpés, verbális jobb egyenes!
Hogy ennek köszönhető-e, vagy sem, nem tudni, de biztosan közrejátszott e jelenetsor abban, hogy Bertaniék győzni tudtak az élcsapat Padova otthonában. És, hogy mennyire kiegyensúlyozott a Serie B, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Sampnak még így is simán van esélye egy rájátszást érő hely megszerzésére. Most a 9., 22 meccsen 29 pontig jutva, de a 6., play off pozícióban lévő Reggina is csak 32-ig jutott.

A Luigi Ferraris-ban meglehetősen szerény Giuseppe Iachini legénységének a mérlege: 2-6-3, csak a Gubbiot és a Crotonét verték meg. Foggiáék nyerési kényszerben lépnek pályára, hiszen ha nem húzzák be a három pontot, könnyen a veszélyes zóna környékén találhatják magukat.
A Livorno ellen tehát kötelező a győzelem, és bevalljuk őszintén, nem is lepődnénk meg, ha a bordók pont nélkül térnének haza a genoai kirándulásról. A társaság a középmezőny alján tanyázik, a 15., 22 találkozón 24 pontot sikerült bezsebelnie. Veszélyes helyzetben vannak, hiszen az osztályozós pozíciótól 2, a kieséstől pedig 3 egység választja el őket. December közepén a Brescia ellen elszenvedett hazai vereséget követően rúgták ki Novellino mestert, és érkezett Armando Madonna, aki eddig egészen jól teljesít. Előbb idegenben szereztek pontot a fiúk, majd otthon gyűrték le Filkorék a Crotonét. Vendégségben 3-3-5 a mutatójuk, ám Dionisiék sikereiket még ősszel aratták.
Izgalmas kilencven percre van kilátás, hiszen mindkét brigádnak életbevágóan fontos a három pont megszerzése. Ám a Livorno – csak úgy, mint legutóbbi három túrája alkalmával – ezúttal is pont nélkül marad. Szerintünk a Samp végre elkezd nyerni, és odaér a rájátszásra! Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

És íme Andrew barátunk tippjei

Spanyolország – Oroszország, Hendikep -2.5 gólról Spanyolország @ 1.75

Kézilabda: Kézilabda Európa-bajnokság – férfi 2012 (SRB)

Dátum: 2012-01-20 18:15 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Végéhez közeledik a csoportkör a Szerbiában zajló férfi kézilabda EB-n, s a részvételünkkel zajló csoportban az utolsó csoportkörben a spanyolok az oroszokkal mérkőznek meg. Nem húzom sokáig, lássuk a tényeket!
Jómagam hatalmasat csalódtam a spanyolok pontatlan játékában a spanyol-magyar meccsen. Én és még sokan mások a franciák elleni nyitó meccsből indultunk ki, ahol parádéztak a hispánok. Talán valóban igaz, hogy minden erejüket arra a meccsre tették fel, majd talán túlpihenték magukat, vagy épp ki sem pihenték. Persze úgy is lehet nézni a dolgokat, hogy a magyar srácok bizonyították küzdeni tudásukat és tartásukat. Végig jól játszottunk, ez tény, de valljuk be: ehhez kellett a spanyolok segítsége is, még akkor is ha csak minimális mértékben. Egy időntúli hetesből egyenlítettünk, pedig a spanyolok egy perccel a vége előtt akár már 3 góllal is mehettek volna. Nem adtuk fel, és erőfeszítéseinket pedig siker koronázta. De a realitás akkor is az, hogy a spanyolok erősebbek nálunk, persze így pláne felértékelődik a magyar siker.

De maradjunk a jelenlegi meccsnél! Mondjuk nem nagyon lehet: az oroszok a mieink ellen kezdtek, és azon a meccsen fordított volt a felállás, mint a spanyol-magyar találkozón: vezettünk a vége felé 3 góllal, a vége azonban X lett. Akkor nem nyújtottunk túl nagy teljesítményt védekezésben, de szerencsére az oroszok sem. A franciák ellen folytatták a ruszkik, és a francia siker a meccs első percétől fogva biztos volt, végül 4 gól döntött, de az stabilan meg is volt a meccs közben folyamatosan… Az orosz nem egy világverő csapat, tudjuk hogy a Chehovski csapatára építik a válogatottat is, ez nem is meglepő…
A spanyolok mind klubszinten, mind pedig válogatott szinten is az oroszok előtt állnak, és nem hiszem hogy ezt a meccset ellazsázná a déli gárda.
Tipp: nyernek a spanyolok legalább 3 góllal!

Helmond – Maastricht, over 2.5 gól @ 1.50

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-01-20 20:00 CET

Fogadóiroda: Unibet
A holland második vonalban a 19. fordulónak futnak neki a csapat péntek este, és az általam választott meccsen két középcsapat csatázik majd a pontokért, valamint reményeim szerint a gólokért is.
A Helmond 18 meccs alatt 25 pontig jutott. Ez nem sokra elég még ebben a divízióban sem, mindössze a 12. helyre. 7-4-7 mutatója nem rossz: a kiesés elkerüléséhez jó, de a feljutáshoz, vagy legalábbis a rájátszáshoz édes kevés. Odahaza viszont egész jól megy a gárdának: 5-1-3 sor, bár a gólarányon van mit csiszolni, hiszen 13 rúgott gól mellett már 16 kapott szerepel. 5 hazai meccsén (Sparta Rotterdam, Zwolle, Sittard, Veendam és Willem II) jött eddig az over, összes meccset figyelembe véve pedig 13 meccsen. Átlagosan 3,5 gól esik a Helmond meccsein, hazai közönség előtt ez a szám 3.22, bár ezt jelentősen torzítja a Willem-től kapott 7 gól…

A vendég pedig a 11. helyen tanyázó Maastricht gárdája. Nekik sem megy túl fényesen ebben a szezonban: ők is 7-4-7 mérleget tudnak felmutatni, idegenben pedig szégyenteljes a csapat teljesítménye: egy győzelem (Telstar 3:2), két döntetlen és 5 vereség, 10 rúgott és 18 kapott gól. Átlagosan 3.78 találat esik a gárda meccsein, idegenben pedig ez a szám 3.5 gól.
Nem nagyon játszik egymással under meccset a két gárda, ez alól csak a tavalyi 1:0-s meccs kivétel. Ősszel fordított felállásban 6 gól született 3-3 elosztásban. Most ugyan 6 gólt nem várok ezen a meccsen, de feleannyit minimum!
Tipp: over 2,5 gól.

Wolfsburg – Krefeld, 1 @ 1.75

Jégkorong: Német DEL Bundesliga 2011/2012

Dátum: 2012-01-20 19:30 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Folytatódnak a német jégkorong liga küzdelmei is, és a kedvenc csapatom, a Grizzly Wolfsburg a krefeldi pingvineket fogadja ma este. Nem számítok sima meccsre, hiszen a hokiban bármi megtörténhet, de szerintem a narancs mezesek sikere nem lehet kétséges.
A grizzlyk jó szezont futnak eddig: 37 meccs után 5. helyen állnak a tabellán 63 ponttal. Az alapszakaszban már sokkal többen nem is reménykedhet a gárda, legfeljebb a 3-4. hely jöhet még számításba, hiszen a 66 pontos Ingolstadt és a 65 egységgel álló Hamburg még befoghatónak tűnik. A playoff szereplése nem lehet kétséges a gárdának. 21-16 mutatót képes felmutatni a gárda, odahaza 13 győzelem és 5 vereség jött eddig össze. Négy meccse nem tudott senki sem nyerni náluk, ez utoljára a Mannheim csapatának sikerült egy vérszegény, de annál szorosabb meccsen (0:1). Azóta az Augsburg, a München, a Hamburg és a Düsseldorf is leszegett fejjel távozott a wolfsburgi jégcsarnokból, legutóbb a DEG-nek hetet ütöttek a grizzlyk. Laliberte-nek és Hospelt-nek nagyon megy a gólgyártás, legutóbbi meccsükön ötöt vágtak a Berlin csapatának, igaz az sem volt elég, hiszen erre a jegesmedvék hat góllal válaszoltak. Az a meccs a gyenge védekezésnek és a kiemelkedően gyenge kapusteljesítménynek volt köszönhető. Ma ez nem fordulhat elő…

A vendég a nem túl acélos Krefeld csapata, akiknek ez a szezon sok jóval már nem nagyon kecsegtet… Jelenleg 47 ponttal a 12. helyen tanyázik a gárda és a playoff-kvalifikációt érő 10. helytől 4 pont választja el őket. Nem reménytelen, de ehhez produkálni is kell valamit. A Krefeld mostanában felváltva nyeri meg és veszíti el találkozóit, legutóbb simán nyertek odahaza az Augsburg ellen, így most vereség következik a sor szerint… Sokszor játszik hosszabbításos meccseket a társaság, ez eddig 10 alkalommal fordult elő, ebből négyet megnyertek és 6-t elveszítettek. Idegenben nem rosszak a pingvinek: 8 győzelem és 11 vereség. Legutóbbi idegenbeli fellépésüket hozták a srácok Mannheimben, ám előtte zsinórban 4 meccset elbuktak. Boris Blank és Richard Pavlikovsky jól termelik a gólokat, remélem nem folytatják ezt a mai meccsen.
Kiemelném még a két csapat idei két közös meccsét. Legutóbb ebben a felállásban 10:2(!!!) arányban lealázta a Wolfsburg a Krefeld csapatát, az a meccs mindössze 2:1-ig volt szoros. Igaz: fordított pályaválasztás mellett a Krefeld győzött simán 4:0 arányban. A Közös meccsekről általában elmondható, hogy a hazai pálya előnyét élvező csapat nyer. Legutóbbi 10 közös meccsükből hatot a Wolfsburg, míg négyet a Krefeld nyert.
Ma mindkét csapatnak szüksége van a pontokra, de a hazai pálya a grizzlyket támogatja ma, és ez sokat számíthat ezen a meccsen. A Wolfsburg ma begyűjti a pontokat rendes játékidőben, és ezzel megerősíti helyét az élmezőnyben!
Tipp: hazai siker.

Olvasói sztorik