Hírek

Európa-bajnokságra készül Debrecen

Az MLSZ megpályázza a 2015-ös U21 Európa-bajnokság rendezési jogát, s ha nyer, Debrecen is helyszín lesz.

Az MLSZ pályázatot nyújt be a 2015 júniusában megrendezendő U21 Európa-bajnokság megrendezésére. Az elképzelések szerint – sikeres pályázat esetén – a döntőbe jutott nyolc csapat Budapesten, Székesfehérváron, Nyíregyházán és Debrecenben játszaná a mérkőzéseket. A hajdúsági megyeszékhelyen az új stadionban rendeznék a meccseket, ami kiváló alkalom lenne az újonnan épült létesítmény bemutatására országon belül és kívül. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elvárása, hogy a pályázók be tudják mutatni a helyszínek támogatói nyilatkozatát, amelyet az MLSZ előkészített és megküldött a debreceni önkormányzat részére – áll a debreceni közgyűlés elé terjesztendő egyik napirendi pontban.

A szándéknyilatkozat alapján – amit a közgyűlés január 26-án fogadhat el – Debrecen vállalja a többi között, hogy teljes mértékben és feltétel nélkül támogatja a szövetség pályázatát, lehetőség szerint minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja az UEFA-t és az MLSZ-t az esemény előkészületi fázisában és a rendezés során, széleskörű promóciós tevékenységet folytat annak érdekében, hogy az Európa-bajnokság sikeres és ismert legyen, illetve jelentős számú néző látogasson ki a stadionba, valamint minél többen kövessék az eseményt a televízió képernyői előtt.

A városvezetés szerint az U21 Európa-bajnokság debreceni megrendezése – a média fokozott érdeklődése, valamint az esemény kapcsán a hajdúságba érkezők várhatóan jelentős száma miatt – komoly városmarketing és turisztikai jelentőséggel is bír – írja a Hajdú Online.

Olvasói sztorik