Hírek

Spanyolországban tesztelik a magyar gólbírót

Spanyolországban, egy labdarúgással foglalkozó technikai kiállításon tesztelik tovább a Maruzsi László által kifejlesztett elektronikus gólbírót.

Kapcsolódó cikkek

A korábbi autóversenyző, feltaláló arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) reményei szerint már Madridban nyilvánosságra hozza, melyek azok az új technikai vívmányok, amelyek szerepet játszhatnak a futball jövőjében. A végső döntés a gólbíróval kapcsolatban március elején várható.

A játékvezetők technikai támogatása azt követően került hangsúlyosan előtérbe, hogy a tavalyelőtti, dél-afrikai világbajnokságon a meccsek eredményeit döntően befolyásoló hibákat követtek el a bírók, ez pedig világszerte felháborodást váltott ki, egyúttal megmozgatta a feltalálók fantáziáját is. A tévedések elkerülését szolgáló – s a FIFA által tavaly februárban, Zürichben már vizsgált – bírósegítő találmányok egyike a magyar Maruzsi Lászlóé.

Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a szövetség támogatja a feltalálócsapat spanyolországi részvételét, a további együttműködés feltétele az, hogy rendszer milyen eredményeket mutat fel a teszteken.

Maruzsi hozzátette: mivel találmánya alkalmas a leshelyzet felismerésére is, bízik a sikeres együttműködésben a továbbiakban is, attól függetlenül, hogy márciusban az ő találmányát hirdetik-e ki győztesnek.

Olvasói sztorik