Hírek

Két keddi kupa-hazai!

Mark Hughes ma mutatkozik be a Loftus Roadon, és szerintünk győzelemre vezeti a Queens Park Rangers-t! Az Espanyol megállítja a meglepetéscsapatot...

QPR-Milton Keynes Dons 1!

Mark Hughes győzelemmel mutatkozik be a Loftus Road Stadium-ban!
Az FA-kupában ma rendezik a túlórákat: azok a brigádok feszülnek egymásnak, amelyek nem bírták eldönteni a továbbjutást az első mérkőzésen. Így járt az élvonalbeli Queens Park Rangers is, amely a League I., azaz a harmadosztály egyik élcsapatánál tett látogatást másfél hete. A londoni kék-fehérek 1-1-es döntetlent értek el idegenben, ám majdnem búcsúzni kényszerültek: a 89. minutumban Helguson mentette meg a csíkosak becsületét.
Eljött az újrajátszás, és erre a meccsre már Mark Hughes készíti fel Buzsákyékat. Neil Warnock sokáig kapta a bizalmat a klubvezetéstől, ám az eredmények nem jöttek, a gárda a kiesőzónába süllyedt, és a játék is meglehetősen csapnivaló volt az elmúlt egy hónapban. Érkezett Mark Hughes, ám a tréner nem tudott csodát tenni néhány nap alatt, és Gabbidonék kikaptak Newcastle-ben.
Ha nem Angliában lennénk, hajlamosak lennénk azt feltételezni, hogy a bajnoki szereplés érdekében feladja a brigád a kupaszereplést. De a briteknél erről szó sem lehet, ahol az FA-kupa olyan presztízzsel bír, hogy a futballisták többre tartják e trófea elhódítását a világbajnoki aranyéremnél!
A Loftus Road Stadium nem tartozott eddig a félelmetes oroszlánbarlang kategóriába, ugyanis a csapat hazai mérlege 1-4-5, egyedül a Chelsea-t sikerült két vállra fektetniük Ferdinandéknak. A formáról már ejtettünk szót, ám most már le kell jönnie a feltámadásnak!
Az ellenfél a Milton Keynes Dons alakulata lesz, amely a League I-ban vitézkedik, méghozzá nem is rosszul! A társaság az 5., rájátszást érő helyen tanyázik, a formája pazar! Az elmúlt kilenc fellépésén 7-1-1-es mérleget hozott össze, amely mindenképpen figyelemre méltó. A hétvégi meccse elmaradt a csapatnak, így rápihenhettek a ma esti derbire.
Idegenben is kiegyensúlyozott produkcióra képes Karl Robinson alakulata, hiszen 7-2-3-as sort produkált a túráin. Ami az FA-kupa eddigi fordulóit illeti: a Nantwich és a Barnet esett eddig az “urak” áldozatául.
Az FA-kupában mindig a pillanatnyi forma dönt, nem érdemes a statisztikára hagyatkozni. És most azt gondoljuk, hogy az új menedzsernek mindenképpen bizonyítani akarnak majd Shaun Wright-Phillipsék! Ha nem is lesz ez egy hátradőlős mérkőzés, de azért a hazaiak behúzzák a győzelmet, és továbbjutnak a 4. fordulóba! Tippünk tehát: 1-es!

Espanyol-Mirandes 1!

Pochettino mester igencsak elkapta a fonalat csapatával: az Espanyol a bajnokság mellett a kupába is menetel, és ennek az lesz az eredménye, hogy a kiscsapatnak megálljt parancsolnak Sergio Garciáék!Előnyt szereznek a barcelonaiak!
Kezdjük azzal, hogy kissé elfogultak vagyunk az Espanyollal, ugyanis amióta elkapták a fonalat a kék-fehérek, mi is velük örülünk, ugyanis rendre nyerünk 🙂 Így volt ez bajnokin és kupameccsen egyaránt. Mert nagyon beindultak Romaricék! A bajnokságban immár négy mérkőzés óta őrzik veretlenségüket, pedig nem kiscsapatokkal találkoztak Vazquezék: pontot csentek Sevillából, otthon verték az Atletico Madridot, és leikszeltek a városi riválissal is! A kupában a Celta Vigo és a Cordoba próbálta megállítani a barcelonai legényeket, de egyik másodosztályú brigád sem járt eredménnyel. A Cornella – El Prat-ban mindkét riválist 4-2-es vereséggel küldte haza. Pochettino mester társulata remek formában van, igencsak nehéz lesz megállítani Verduékat!
A Segunda B Group II-ben szerepel az idei Király-Kupa kiírásnak a meglepetéscsapata! A társaság igazi “óriás-ölő”, ugyanis az elmúlt két fordulóban a Villareal és a Racing is Juan Carlos Pouso Lejonagoitia brigádjának áldozatául esett. Bevalljuk férfiasan, egészen keveset tudunk a Mirandes-ról, annyit sikerült kiderítenünk, hogy 2012-ben még veretlen a csapat, amelyben egy bizonyos Infante az egyik legnagyobb ász.
Persze, a lelkes vendégek akár meglepetést is okozhatnának ma este, de nem ez a forgatókönyv lép életbe. Mert a Mirandes eddigi sorozata valóban megsüvegelendő, ám azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy két igazán pocsék formát mutató első ligás együttest búcsúztatott. Az Espanyol nagy falat lesz a vendégeknek, a barcelonai társaság előnnyel utazhat majd a visszavágóra! Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik