Hírek

Dávid és Góliát

A Preier League-ben a sereghajtó a listavezetőt fogadja. Nem történik csoda! A holland második vonalban gólokra vadászunk, no és a Helmond hendis sikerével kalkulálunk...

Helmond-AGOVV (0-1) 1! +2,5!

A hazaiak simán behúzzák a három pontot, nem tud komoly ellenállást kifejteni a kiesőjelölt!

Az új edző jól mutatkozott be a Helmond kispadján, ugyanis pontot sikerült szereznie csapatának az FC Eindhoven vendégeként. Mario Verlijsdonk kritikus helyzetben vette át a brigádot, ugyanis a társulat pocsék szériába került. Négy mérkőzést bukott el zsinórban a Helmond, amelynek “köszönhetően” a 12. helyre csúszott le. 17 találkozót követően 22 pont áll a neve mellett, hazai környezetben, a Lavans Stadionban 4-1-3 a mutatója. Kieséstől nem kell tartania a brigádnak, erről az AGOVV gondoskodott.
Igen, épp az aktuális ellenfél, amely idén borzalmasan teljesít. Mindössze 6 egységet sikerült begyűjteni a csapatnak, idegenben 0-1-6 a sora (Maastrichtban, épp a legutóbbi túráján), gólaránya pedig önmagáért beszél: 6-29. A Veendam áll előtte a tabellán, öt pont fórral. Helyzete tehát nem teljesen reménytelen, ám mi azt gondoljuk, hogy nem hétfőn kezdi meg a felzárkózást a appeldorni alakulat.
Az egymás elleni statisztikájukból az derül ki, hogy az AGOVV nem nyerni jár a Helmondhoz. Ezúttal sem győznek a vendégek, sőt, csúnyán kikapnak! Hendis hazai sikerrel kalkulálunk!

Wigan Athletic-Manchester City 2! Manchesteri gólok száma: +1,5!

Nem hiszünk a csodákban! A listavezető összekapja magát, és végre visszatalál a helye útra. A Wigan lassan készülhet a Champiosnhipre!
A 21. meccsüket játsszák a gárdák a Premier League-ben, és van egy olyan érzésünk, hogy a Wigan már csak 18 élvonalbeli fellépésre készül. Ugyanis jó eséllyel kizúznak a kékek az elitligából. Gyenge keret jött össze a DW Stadium-ban, és Martinet mester hiába küzdött, hogy erősítsék meg a brigádot, nem érkezett érdemi, magasan jegyzett futballista. Hazai pályán pocsékul teljesítenek Di Santóék: 1-4-5-ös mérleghez 10-20-as gólarány jött össze. Egyetlen sikerüket még augusztusban aratták a QPR-ellenében.
Egészen elfogadhatóan kezdte egyébként a bajnokságot a társaság, ám három forduló elteltével jött a fekete leves. 20 meccsen 15 pontot sikerült behúzniuk, amely nagyon kevés. És még így sem teljesen reménytelen helyzete az Athletic-nek, ugyanis a 16. Wolves-nak is csak 18 egység áll a neve melett. Érdekes, sőt, inkább nagyon szeszélyes kis csapat a Wigan: megnehezítette a Liverpool és a Chelsea élet sajt pályáján, ugyanakkor a Sunderland-nak könnyedén megadták magukat Rodaleggáék. Kevés gólt rúgnak, 18-cal a leggyengébb csatársor az övék, viszont sokat kapnak (41). A házi gólkirály Jordi Gomez és Di Santo 4-4 találattal. Nem könnyíti meg a szakvezető dolgát, hogy a rutinos Caldwell eltiltás miatt nem lehet ott a pályán.
A Manchester City nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, és az idei kiírásban végre azt is hozza a csapat, amit elvárnak a tulajdonosok és a drukkerek. Mancini mester kiváló kerettel dolgozhat; erre a legjobb példa talán, hogy Tevez legtöbbször még a keretbe sem fér be…
A halovány kékek vezetik is a bajnokságot, 20 mérkőzésen 48 pontig jutva. Otthon száz százalékosak (10-0-0), idegenben azonban már nem makulátlan a mérleg: 5-3-2. Ésakor beszéljünk egy kicsit Balotelliék formájáról. Valami nem stimmel mostanában a Citynél. A “baj” Karácson környékén kezdődött, amikor is Agüeróék nem bírtak a WBA-val. Újévkor elutaztak Sunderland-be, ahol kikaptak. Utána ugyan a bajnokságban legyalulták a Liverpoolt, ám jött az FA-kupa, és Kolarovék elbukták a városi derbit. Még ki sem heverték Silváék a pofont, jött egy újabb: a liverpooli vörösök Ligakupa-mérkőzésen szereztek előnyt az Etihad Stadium-ban…

A bajnoki bukdácsolásnak az lett a vége, hogy a városi rivális beérte pontszámban a Cityt, amely így már győzelmi kényszerben lép pályára. Nem féltjük Nasriékat, ugyanis olyan erős a kékek kerete, hogy az Afrika Kupa miatti hiányzókat is könnyedén lehet pótolni.
Az elmúlt 15 összecsapásukat figyelembe véve teljesen egál a mérleg: 6-3-6. Ugyanakkor az elmúlt két wigani meccsükön már a City dominált. Most is a vendégek sikerével számolunk, sőt, az az érzésünk, hogy Dzekóék nem állnak meg egy rúgott gólnál!

Olvasói sztorik