Hírek

Hajrá St. Etienne, Leicester!

Ma a francia bajnokságban leltünk egy tutira, emellett a Championship-ben is van egy magabiztos hazai tippünk...

Leicester-Barnsley 1!

Az angol második vonalban a rókák az egyik kedvenc játszótársukat fogadják szombaton délután: a Barnsley szinte mindig kikap a King Power Stadium-ban, és ezen a szokásán ma sem változtat!

Bár a hazai alakulat merészebb álmokat szövögetett a szezon előtt, most mégis csak a középmezőnyben szerénykedik. A 13. helyen tanyázik, 25 ütközetben 35 pontot zsebelt be. A King Power Stadium-ban Nigel Graham Pearson alakulata 6-3-4-es mutatóval rendelkezik, november eleje óta ugyan nem kapott ki (akkor a Leeds távozott 3 ponttal), ám öt mérkőzése közül hármat is ikszre, egészen pontosan 1-1-re adott, pedig nem élcsapatokkal meccselt. Nugenték az ünnepi őrületben három fellépésen 5 pontot húztak be, a múlt hétvégén pedig újra ikszeltek, ekkor az FA-kupában, a Nottingham vendégeként, így abban a sorozatban túlóráznak majd a fiúk. A bajnokságbam még Sven-Göran Erikssonnal vágott neki a kék-fehér egység, ám a svéd stratéga nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így megváltak tőle. Kétségtelen, hogy a Leicester állománya annál lényegesen erősebb, mint hogy a középmezőnyben kullogjon az együttes…
A Barnsley az egyik legszeszélyesebb együttes a ligában: képesek sorozatban nyerni meccseket, majd ugyanilyen negatív szériát is bármikor produkálnak. A hullámvasútnak köszönhetően most csak a 16. pozícióban állnak, 25 mérkőzésen 33 egységig jutottak. Vendégségben 3-4-5 a mérlege, nyertek például a Reading és a Leeds pályáján, pontot csentek egyebek mellett Birmingham-ben, ugyanakkor simán kikaptak a gyengécske Doncastertől… Tehát kiegyensúlyozottságot még véletlenül se keressünk a teljesítményükben 🙂 És akkor a formájukról: kiszámíthatatlanok! Az elmúlt öt mérkőzésük közül négyet bebuktak, egyetlen sikerük alkalmával viszont tönkreverték a Leeds-et. Vaz te a csapat gólgyárosa, remek formában van a portugál támadó: ha gól szerez a gárda, akkor szinte biztos, hogy ahhoz köze van a csatárnak.
Nézzük, mit mutatnak az évkönyvek e két gárda közös múltjában. Nos, az elmúlt 10 ütközetük 8-1-1-es Leicester fölényt mutat! A King Power Stadium-ban pedig úgy nyertek ötször a rókák, hogy négyszer még gólt sem tudtak szerezni a vendégek!
És szerintünk ismét alulmarad a látogató, a Leicester behúzza a három pontot! Tippünk ennek megfelelően 1-es!

St. Etienne-Sochaux 1!

Nagyon ritkán merészkedünk el a gall bajnokságba, ám most nem tudtunk ellenállni! A zöld-fehérek ugyanis minden valószínűség szerint otthon tartják a három pontot gyengécske ellenfelükkel szemben…
A francia pontvadászat a feléhez érkezett, a gárdák 19 meccsen vannak túl. A hazaiak jelenleg a középmezőnyben tanyáznak, igaz, helyzetük nem olyan rossz, mint amit a tabella első ránézésre mutat. Mert bár csak a 8. a társulat 19 meccs után 30 ponttal, a 9. Lorient-nal szemben 6 egység az előnye, egy sikerrel pedig akár az 5. helyre is felkúszhat! A Stade Geoffroy Guichard-ban eddig 4-3-2-es mutatót hozott össze Christophe Galtier együttese, amely elég hektikusan szerepel az idén összességében. Ugyanis vagy nagyon elkapják a fonalat Pongolle-ék, vagy nagy gödörbe kerülnek. Most megint egy nyerő szériát rontottak el a közelmúltban: előbb bajnokin kaptak ki otthon a PSG-től, majd a kupában a Bordeaux is nyerni tudott (igaz, csak 11-esekkel) St. Etienne-ben. Most tehát “elméletileg” ismét nyerő szériának kellene következnie…
Ami az aktuális riválist illeti: a Sochaux 19 mérkőzést követően a 19., kieső helyen áll 18 ponttal. A sárgák helyzete mégsem reménytelen, hiszen egy győzelemmel több helyet is feljöhetne a brigád! Nagyon tömör a tabella alsó fele (is), a 10. ordeaux-nak is csak 23 pont áll a neve mellett. Idegenben nem nagyon megy a gárdának (1-4-4), augusztusban húzta be eddigi egyetlen vendégsikerét még Nancy-ban. Hat bajnokin mindössze egy pontot tudtak begyűjteni, ráadásul a kupából is kiestek a másodosztályú Bastia vendégeként.
Az egymás elleni mérleget figyelembe véve is hazai sikert várunk, ugyanis szinte mindig a házigazda nyeri ezt a párharcot. A St. Etienne az elmúlt négy ütközetük közül hármat is egy góllal nyert meg.
Arra azért nem vennénk mérget, hogy egy lesz közte, de abban nagyon biztosak vagyunk, hogy a zöld-fehérek fanatikusai örülhetnek majd a lefújás után!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik