Hírek

Déli kaland…

A Celta Vigo szívesen feljutna az élvonalba, célja eléréséhez ma tehet egy lépést. A Serie B-ben gólokat várunk, itt is, ott is...

Celta Vigo-Gimnastic de Tarragona 1!

Borul-e a papírforma a Segunda Division péntek esti mérkőzésén? Nos, kedves blogátrsak, nem érzünk meglepetést, az élvonalba vágyó vígóiak behúzzák a három pontot!
Lassan a feléhez ér a második vonal küzdelemsorozata Hispániában, és hőseink alapjaiban véve más-más célokért hajtanak. A hazaiak hosszú száműzetés után térnének vissza az első ligába, és most erre valóban jó esélyük is van. Hiszen 19 fordulót követően az 5., rájátszást érő helyen állnak, de a biztos feljutást garantáló 2. pozíciótól is mindössze 3 egység a lemaradásuk. A kék-fehérek 19 ütközetben 33 pontot szereztek, a Municipal de Balaidos-ban 5-1-3-as sort felmutatva. Ez azért nem túl meggyőző, Paco Herrera brigádja főleg a szezon elejét rontotta el: október második feléig ugyanis nem tudtak nyerni hazai környezetben. A csapat aztán összeszedte magát, majd novemberben jött egy újabb hullámvölgy (három vereség zsinórban), aztán decembertől már ismét a szebbik arcát mutatta az alakulat: négy mérkőzésen 10 pont, De Lucasék ebben a periódusban 10-1-es gólarányt produkáltak!
A formával és a motivációval tehát nem lehet probléma, a halovány kékek apait-anyait beleadnak a győzelemért!
Nyilvánvalóan nem lesz probléma a motivációval a másik oldalon sem, hiszen a néhány esztendeje még élvonalbeli Guimnastic de Tarragona jelenleg a túlélésért, pontosabban a másodosztályú létért küzd veszettül. Ám eddig nem sok sikerrel…
A brigád jelenleg a sereghajtó, 19 meccsen csak 13 pontra futotta erejéből. A bennmaradást érő helytől 5 egység a hátránya, tehát összességében nem teljesen reménytelen a küldetése. Vendégségben 1-4-4 a mérlege, ehhez 8-12-es gólarány párosul. Ez utóbbi adat azért arra enged következtetni, hogy sehol nem verték agyon Roberto Jorge D’Alessandro tanítványait. A társaság viszont elképesztő rossz szériában van, november 12-e óta képtelen nyerni, így nem is csoda, ha a tabella végére csúszott vissza. Nagyon nehéz sorozatot kezdenek meg egyébként Arzuék, hiszen heteken belül megütköznek a Valladoliddal, az Almeriával és az Elchével is. Ha most nem sikerül pontot, pontokat szerezniük, nagyon meleg lehet a pite…
Az elmúlt két kiírásban a Celta elintézte a Tarragonát saját közönsége előtt. Úgy látjuk, hogy a vendégek ezúttal is üres zsebbel térnek haza! Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Nocerina-Sassuolo Mindkét fél betalál: IGEN!

Az az érzésünk, hogy mindkét védelem egyszer legalább kapitulál majd a péntek esti összecsapáson!
Nézzük, hogy mit is kell tudnunk hőseinkről! A hazaiak gyengén szerepelnek a bajnokságban, mindössze a 21., kieső helyen állnak, 21 forduló alatt 16 pontig jutottak, 3-7-11-es soruk ismeretében nem is csoda, ha a kiesés ellen küzd a brigád. Odahaza csak egyetlen mérkőzést tudott megnyerni a társulat, még a Sampot verték október végén. Összességében 1-3-7 a mérlegük otthon, a gólarányuk pedig 16-24. 11 ütközetük közül csak kétszer nem tudtak gólt szerezni! A teljes találati mutatójuk 30-40, több gólt náluk csak a Pescara, a Reggina és a Padova szerzett! Legutóbbi három hazai fellépésüket elveszítették, tehát nincs jó passzban a gárda.
A Sassuolo ezzel szemben jól teljesít, jelenleg a 3., 21 mérkőzésen 40 pontot sikerült behúzniuk. Idegenben csak egyszer kaptak ki, mérlegük 5-4-1 (Veronában, még szeptember elején csúsztak meg). És csak egyszer nem tudtak gólt szerezni! (Épp Veronában, 1-0) Az elmúlt négy fordulóban nem találtak legyőzőre! Győzelmük esetén egy éjszakára a tabella élére tudna állni a brigád!
Ősszel, fordított felállásban 3-1-re nyert a Sassuolo. Nos, szerintünk x-körüli végeredménnyel zárul majd a találkozó, egy cseppet sem lepődnénk meg, ha mondjuk 1-1-et mutatna az eredményjelző a lefújás pillanatában. Majdnem biztosak vagyunk abban, hogy minkét támadó-alakzat egyszer eredményes lesz. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót!

Olvasói sztorik