Hírek

A nagy N-Nap!

A Neath Athletic és a Napoli ma jó eséllyel két vállra fekteti aktuális ellenfelét.

Neath Athletic-Port Talbot 1+ +2,5!

A walesi bajnokságban viszonylag ritkán kalandozunk, ám most a gyér kínálat miatt mégis ezt tesszük. A Neath ugyanis remek formában van, ráadásul otthon nagyon erős, így nem okozhat gondot az alsóházi rivális legyőzése!
A walesi pontvadászatban immár kétfelé osztódnak a csapatok: a felsőházban szerepelnek a hazaiak, a kiesés elkerüléséért csatáznak majd a vendégek. A Neath Athletic jelenleg a 4., 21 fordulót követően 40 pont áll a neve mellett. Odahaza 8-2-0 a mérlege, amely a legjobb a mezőnyben, és ehhez 26-5-ös gólarány párosul! Remek formát mutat az Athletic, ugyanis 9 játéknap óta nem talált legyőzőre; igaz, ebben a periódusban sok iksz csúszott be. A temérdek reminek köszönhető, hogy nem a bajnoki címért, hanem mindössze a dobogóért van harcban a társulat. Jelen pillanatban 10 egység a hátránya a listavezető Bangor mögött, amely ugyan nem ledolgozhatatlan, de 11 fordulóval a vége előtt egészen tetemesnek tűnik.
A Port Talbot az alsó házban folytatja, 21 ütközetben ugyanis mindössze 22 pontot sikerült szereznie. Összességében így a 9. pozícióban áll, 2-1-7-es vendégmutatója pedig a gyengébbek közé tartozik. Egy hétmeccses nyeretlenségi szériára tett pontot a Port Talbot épp a legutóbbi játéknapon, amikor is az Afan Lido vendégeként sikerült győznie. A kiesés réme nem fenyegeti az együttest, ennek megfelelően extra motivációt nem várhatunk el a fiúktól.
Ami az egymás elleni mérlegüket illeti: nagyon ritkán ikszelnek a felek! Sőt, bevalljuk férfiasan, a Neath egyik mumusának számít a talbot, ugyanis az elmúlt esztendőkben többször is három ponttal távoztak a vendégek.
Ám most nem lesz meglepetés, nyer a házigazda, és szerintünk a hazai együttes jóvoltából könnyen eshet akár három találat is a kilencven perc során!

Napoli-Cesena 1!

Parádézik a Napoli, és szerintünk a hazai kupában sem linkelnek Walter Mazzari tanítványai! Az ellenfél a kiesés ellen küzd, és a fekete-fehérek vélhetően a bajnokságra koncentrálnak majd a kupa helyett!
A bajnokságban, a BL-ben, és az olasz kupában is nagyravágyó terveket szövöget a déli együttes. Hamsikék a pontvadászatban a 6. pozíciót foglalják el, legutóbb két fellépésükön brillíroztak Cavaniék: előbb a Genoának rajzoltak egy hatost, majd idegenben, rangadón hozták el a három pontot Palermóból (1-3). A Bajnokok Ligájában a Manchester City előtt, a Bayern mögött. A San Paolóban 4-3-2 a bajnoki mutatója, és immár 20-szor voltak eredményesek Lavezziék! Bár nyilvánvalóan a hazai kupa a legkevésbé kiemelt esemény a klub életében, azért megkockáztatjuk: Walter Mazzari ezen a fronton is bizonyítani akar!
És könnyen bizonyíthat is, mert a rivális a Cesena lesz, amely esik-kel a bajnokságban, kieső helyről várja a folytatást. Egyre nagyobb bajba kerülnek Mutuék, a bennmaradástól immár hat egység a lemaradásuk. Daniele Arrigoni alakulata idegenben 2-0-7-es sort tud felmutatni, Bolognában és Palermóban nyertek a fekete-fehérek. Még egy beszédes adat: kilenc túráján mindössze négy gólt vágtak a fiúk! A kupa előző körében a B-ligás Gubbiót simán kiütötték (3-0).
A Cesena nem szívesen látogat Nápolyba: az elmúlt öt túrájából négyszer úgy kapott ki, hogy még gólt sem szerzett! Most sem hiszünk a vendégeknek, szerintünk nyer a Napoli!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik