Hírek

Hazai kupaesélyek

A farkasok egyre jobb formát mutatnak, így a Fiorentina ellen is győzelmi esélyekkel lépnek pályára. Az Espanyol vasárnap a Barca ellen bizonyította, mennyire összeállt a csapat!

Espanyol-Cordoba 1!

A Király Kupában két remek formában lévő alakulat csap össze. Szerintünk a nagyobb játékerő és a hazai pálya miatt egyértelműen a barcelonai alakulat a találkozó esélyese. Győz az Espanyol!
Az első ligás hazai gárda 1-2-es hátrányból várja a visszavágót. Pochettino mester egészen nagyszerű csapatot rakott össze Barcelonában. A kék-fehéreket sokan temették a szezon előtt, mondván, meggyengültek, ám erre alaposan rácáfolnak Sergio Garciáék. A bajnokságban a 8. helyen állnak, mindössze egy egység a hátrányuk a nemzetközi porondot érő helytől. Az El Prat-ban 4-2-2- a mutatójuk (a Real és az Osasuna nyert náluk). Viszont egyre jobb formát mutatnak Romaricék! December eleje óta a bajnokságban elverték otthon az Atleticót, majd nyertek Gijonban, vasárnap este pedig városi rangadón csíptek el egy pontot a Barcától! Azért ez nem rossz széria!
A kupában a második vonal egyik masszív együttese, a Cordoba került a kék-fehérek útjába, és bizony a barcelonai alakulat egészen sokáig uralta a meccset. Sergio Garcia révén a vezetést is megszerezték a fiúk, ám egy kétperces rövidzárlat következtében mégis hátrányból várhatják a visszavágót.
A Cordoba tehát élt a lehetőséggel, és fordítani tudott a hajrában. A 2-1-es előny azonban nagyon veszélyes eredmény, hiszen azért idegenben eredményes volt az első ligás brigád. A vendégek a Segunda Divisionban a 6., 19 mérkőzésen 33 pontot szerezve. Jelen pozíció rájátszást ér, tehát fontos a bajnoki szereplés Paco Jemez alakulatának. Sőt, a feljutástól is csak három egység választja el őket, tehát helyzetük nem reménytelen.
December eleje óta nem szenvedett vereséget a társulat, amely vendégségben 4-2-3-as sorral büszkélkedhet. A túrákon 7-6-os gólarányt hoztak össze, amely azért arról tanúskodik, hogy nem valami izgalmasak és látványosak a mérkőzéseik. Összességében is mindössze 13 kapott találatnál járnak, ezzel a legjobb védelemmel büszkélkedhetnek a mezőnyben.
De akkor mi is szól az Espanyol mellett? Egyrészt jobb játékosállománya van a barcelonai együttesnek. Másrészt – bár még messze a bajnokság vége – nem lepődnénk meg, ha a vendégek inkább a feljutásra, sem mint a továbbjutásra koncentrálnának erősebben. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem veszik komolyan a mérkőzést, ám szerintünk az Espanyol per pillanat jobb csapat, és ezt a pályán is bizonyítja! Tippünk tehát 1-es!

AS Roma-Fiorentina 1!

A farkasok egyre jobb formát mutatnak, és hagyományosan jól szerepelnek az olasz kupában. A Fiorentina nem jelenthet akadályt számukra!
A talján kupa nyolcaddöntőjében akadt egymásra a Roma és a Fiorentina. Nos, a hazaiaknál úgy tűnik, kezd beérni Luis Enrique munkája. A bordó-sárgák ugyanis sorra nyerik a meccseiket, zsinórban hármat húztak be, előtte pedig a Juve ellen ikszeltek, amely szintén nagy fegyvertény az idei szezonban. A fővárosiaknál Totti újra a régi, a Chievo ellen a kapitány duplájával győztek a farkasok. A Seria A-ban eddig 4-2-2-es hazai sort tudnak felmutatni De Rossiék, ám a vereségek nem mostanában történtek. Összességében nagyon együtt vannak Bojanék, remek formában vannak, szóval, nem egyszerű manapság a Stadio Olimpicóba látogatni.
A Fiorentina csalódást keltően szerepel eddig, mindössze a 9. a bajnokságban, és nincs is nagyon reménye arra, hogy odaérjen az EL-t érő helyek valamelyikére. Ha csak nem úgy teljesítenek Joveticék, mint legutóbb Novarában! A lilák 3-0-ra győztek, megszerezve szezonbeli első sikerüket idegenben. Delio Rossi brigádja tehát életjelet adott magáról, ám nagy kérdés, hogy a feltámadás valóban hosszú távra szól majd, vagy csak rövidke felvillanásnak tekinthető.
A kupa előző körében a firenzeiek az Empolival akadtak össze, és 2-1-re diadalmaskodtak Lazzariék.
Az a helyzet, hgy a Fiorentina nem szívesen utazik a Rómához, mert ott rendre alulmarad. Legalább is ezt tette a legutóbbi négy látogatásakor. Nos, szerintünk Juanék komolyan veszik a találkozót, és kiejtik a lilákat! Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik