Hírek

Gólok Angliában, Hispániában

Ma egy kis gólvadászatra invitáljuk kedves sporttársainkat. Irány az angol 5. vonal és a spanyol kupa!

Cambridge-Grimsby Town Mindkét fél betalál: IGEN!

Két, parádés formában lévő együttes feszül egymásnak az angol ötödik vonalban. Azt gondoljuk, hogy mindkét védelem legalább egyszer kapitulál majd az összecsapáson!
Nézzük, hogyan is állnak a csapatok a Conference Ligában! A hazai alakulat a 8., 27 találkozón 46 egységet sepertek be. Elsősorban saját pályájukon brillíroznak (8-4-1), 23-8-as gólarányuk pedig arról tanúskodik, hogy igencsak rendben van a védelem odahaza. Szeszélyesen zárta az óévet és kezdte a 2012-es esztendőt a sárga-fekete sereg, hiszen vereségek és győzelmek egyaránt becsúsztak az elmúlt hetekben. Motivált lesz a társaság, ugyanis a rájátszást érő helyektől mindössze három pont a lemaradása.
A Grimsby két hellyel és négy ponttal van lemaradva a Cambridge mögött. Ám hihetetlen formát mutatnak a fiúk! Kilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, az október közepe óta eltelt periódusban 6-3-0-űs szériát futottak 27-12-es gólaránnyal megspékelve! A gárda 27 játéknapon 51-42-es találati mutatót hozott össze, 18-szer játszott +2,5-ös mérkőzést…
Az egymás elleni mérlegük erőteljes Grimsby fölényt mutat: öt ütközetből háromszor is a Grimsby diadalmaskodott, kétszer pedig iksz lett (1-1). Azt gondoljuk, hogy a Cambridge hazai pályán van annyira jó, hogy betaláljon, a vendégek pedig a formájuk miatt esélyesek a góllövésre. Ennek megfelelően a mindkét fél betalál opciót javasoljuk megtenni!

Malaga-Real Madrid 2 +2,5!

Ismételten gólzáporos mérkőzést vív egymással a Malaga és a Madrid! Tuti, hogy eljutnak háromig!
Kezdjük azzal, hogy kis híján hátrányból készülhetne a La Rosalédában rendezendő visszavágóra a madridi alakulat, ugyanis egy hete a Bernabeuban már 2-0-ra is vezettek a kékek, végül nagy küzdelemben de fordítottak a fővárosiak (3-2).
A Malaga alaposan megerősödött a nyáron, sztárok érkeztek, a menedzsment 58 millió Eurót költött az új szerzeményekre. Pellegrini mester így aztán ezúttal nem a kiesés ellen, hanem az EL-t érő helyekért harcolhat.
A déliek nem is teszik rosszul a dolgukat, elsősorban saját stadionjukban teljesítenek remekül (5-2-1); mondjuk ezt annak ellenére, hogy legutóbbi két hazai fellépésükön nem sikerült nyerniük (Osasuna 1-1, Atletico Madrid 0-0). A kupában az előző körben a Getafe ellen vívták ki a továbbjutást Van Nistelrooyék: Madridban nyertek, otthon viszont csak 2-2-es döntetlent értek el, de az iksz is elég volt a továbbjutáshoz.
A Real a Barca elleni botlás után folytatta menetelését, a bajnokságban immáron 5 pontos előnnyel vezet a katalánok előtt. Ronaldóék szórják a gólokat, legutóbb a Granada szaladt bele egy ötösbe, karácsony előtt pedig a Sevillának rajzoltak egy hatos Benzemáék. A támadószekció hihetetlen jó formában van, Mourinho mester kényelmes helyzetben van, hiszen futballistái csúcsformában játszanak hetek, hónapok óta (még akkor is, ha kikaptak az ősi riválistól). A kupában a Ponferradina igyekezett megálljt parancsolni a blankóknak, de hiába: összesítésben 7-1-re ütötte ki a kiscsapatot a fővárosi alakulat. Mindent úgy érte el, hogy meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára a madridiak a visszavágón.
A két gárda rendre gólzáporos mérkőzéseket vív egymással, no és általában a sztárgárda sikerével zárulnak a kilencven percek. Az elmúlt 22 ütközetükből 17-et nyert meg a Real, 5 pedig döntetlennel zárult. Nos, most is Higuainék sikerével számolunk, ám abban is biztosak vagyunk, hogy lesz 3 találat a mérkőzésen!

Olvasói sztorik