Hírek

Nyernek a sztárcsapatok

A Fenerbahce és az Arsenal is esélyesként lép pályára. És szerintünk nem is okoznak csalódást a hazai alakulatok!

Fenerbahce-Gaziantepspor 1!

A török bajnok nagy bajba kerülhet, ha ezúttal sem sikerül három pontot szereznie. De azért csak összekapják magukat Alexék, és felzárkóznak a Galatára!
A 19. fordulót rendezik a napokban a török élvonalban, és a címvédőre elméletileg nem vár neház feladat. Igen, elméletileg, mert mostanában bizony nem megy valami fényesen a sárga-kékeknek. A forduló előtt a 2. helyen álltak, ám miután a Galata nem hibázott, így a Fener hátránya immár hét egység az ősi riválissal szemben.

A csapat 18 meccsen 36 pontig jutott, odahaza, a Sükrü Saracoglu stadionban 6-2-0 a mutatója, a Manisaspor és a Samsunspor tudott ikszelni Isztambulban. Emréék idegenben kicsit visszafogottabban teljesítenek, ennek is tudható be, hogy meglógott a Galatasaray. Ugyanis Zieglerék két legutóbbi túrájukon nem tudtak győzni, pedig kiscsapatok otthonába látogattak. Összességében Öztürk, Sahin és Hurmaci nem léphet pályára sérülés miatt, Aykut Kocaman vezetőedző így velük nem kalkulálhat.
Egyértelmű kritikaként fogalmazhatjuk meg a Fenerrel kapcsolatban, hogy a brigád támadójátéka nem az igazi. 18 ütközetben mindössze 25 találatot jegyeztek, amely valljuk be, nagyon kevés egy élcsapattól. Csak összehasonlításként megemlítjük, hogy a Galata 35-ször, a Besiktas 27-szer, a Trabzon pedig 28-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját.
A vendég a Gaziantepspor lesz, amely 14., 18 mérkőzésen 19 pontot sikerült bezsebelnie. A társaság nem lehet nyugodt, hiszen a veszélyes zónától mindössze 4 egység az előnye, tehát igencsak izgalmasan alakulhat a tavasz a piros-feketéknek. Idegenben 1-4-3 a mérlegük, egyetlen sikerüket éppen a Galatasaray ellenében aratták (2-4). Tosunék formája nem rossz, három mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, legutóbb pedig mind a három pontot behúzták kiesési rangadón az Antalyaspor ellenében (1-0). Ercan Abdullah dolgozik az egyik legimpotensebb támadóalakzatú csapattal, a gárda ugyanis mindössze 15 rúgott gólnál jár. Szóval, nem várhatunk gólparádét a vendégektől sem.
A közelmúltban nem sok sikert ért el a Gaziantepspor a Fener vendégeként. Egy-két ikszet ugyan elért, de jobbára alulmaradt Isztambulban. Általában egygólos sárga-fekete sikerrel záródtak a találkozók. Most sem várunk találat-dömpinget, de azért a hazai siker biztosnak tűnik!

Arsenal-Leeds 1! +2,5!

Rangadót rendeznek az FA-kupa 3. fordulójában: a sors ismétli önmagát, hiszen egy esztendeje ugyanebben a felállásban akadtak össze a csapatok. Akkor újra kellet játszani a meccset, ám ezúttal erre nem lesz szükség!
Az ágyúsok a gyenge bajnoki rajt után egyre jobban teljesítenek. Arsene Wenger csapata azonban az ünnepekben megtorpant, és hiába a korábbi menetelés, most meg kell elégedniük az 5. pozícióval. Különösen fájó volt a Fulham ellen a végjátékban elbukott meccs, valamint a Wolverhampton elleni hazai pontvesztés. A brigád a BL-ben is remekelt, továbbjutott csoportjából. Összességében Van Perise-ék akár még a dobogóra is odaérhetnek, ám ehhez a kiscsapatok ellen lényegesen több pontot kellene begyűjteniük. Az Emirates-ben 7-2-1 a mérlegük, amely figyelemre méltó, csak a Liverpool tudott nála nyerni, de az még nyáron történt.
A Leeds a második vonalban szerepel, esélyes az osztályzós hely megszerzésére, ám egyelőre csak a 8., de mindössze egy egység a lemaradása a 6. Hull mögött. Idegenben 5-3-5 a mutatója, és 22-20-as gólaránya azt bizonyítja, hogy Snodgrassék vendégségben is egészen gólképesek.
A fehérek formája hullámzó: december közepétől négy meccsen keresztül képtelenek voltak győzni, sőt, csak egy ikszre futotta erejükből. Aztán január 2-án egy őrült találkozón a 97. percben sikerült legyűrniük a Burnley-t. Simon Grayson természetesen a legjobb összeállításban igyekszik pályára küldeni tanítványait, akik pontosan emlékeznek az egy esztendővel korábbi összecsapásra, amikor Fabregas csak a ráadásban tudott egyenlíteni. Msá kérdés, hogy a Leeds-i ütközetben már az ágyúsok bizonyultak jobbnak 3-1-re.
A közös múltjuk vizsgálatakor érdekes dologra lettünk figyelmesek: általában az aktuális vendégek produkálnak jobban! És még valami. Három gólnál kevesebbet csak a legritkább esetben hoztak össze a felek. Nos, most szerintünk megint lesz három találat, ám a Leeds-ben nem érezzük az erőt, a londoniak továbbjutnak! Tippünk: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik