Hírek

Vendégszombat

A tegnapi olasz-nap után (100%-os volt a teljesítményünk)most inkább a vendégekre hívnánk fel a figyelmet!

Gillingham-Stoke 2!

Az FA-Kupa 3. fordulójában a negyedik vonalban szereplő hazai együttes nem tudja feltartóztatni a Premier League-ben pallérozódó vendégeket. Peter Crouch ismét eredményes lehet!
A League II-ban szereplő Gillingham tulajdonképpen élcsapatnak számít a ligájában, hiszen az előkelő 6. helyen áll, amely rájátszást ér. Odahaza Andy Hessenthaler alakulata kifejezetten erős, ezt a 7-3-1-es mutatója bizonyítja. Kimondottan jó passzban van a társaság, hiszen november eleje óta 8 ütközetben vett részt, és ezek közül csak egyszer kapott ki, ötöt viszont behúzott. Nem valami gólképes a támadósor, otthon 19-8 a gólaránya. Az egyenes ágon való feljutásról lemondhatnak Curtis Westonék, ám a play-off-os helyre jó eséllyel odaérhetnek.
A Stoke City évek óta a Premier League tagja, és minden bizonnyal jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelnek majd a piros-fehérek. Tony Pulis gárdája a nemzetközi porondon is megmérettetett, és nem is akárhogyan! A bajnokságban jelenleg a 8., 50 százalék fölötti mérleggel. Vendégségben sem megy rosszul Woogate-éknek, hiszen 9 fellépésükön 4-1-5-ös sort produkáltak; igaz, elsősorban a kiscsapatok otthonában nyertek (Wolves, WBA, Blackburn, Everton). Az ünnepi mérkőzésekből egészen jól keveredtek ki Delapék, hiszen nem kaptak ki. Az Aston Villával és a Wigan-nel ikszeltek otthon, Blackburnben viszont nyertek. Ezen a találkozón Peter Crouch duplázott.
2002 és 2005 között a Championshipben találkoztak rendszeresen a felek, és akkor bizony nem sok siker termett a Stoke Citynek. Ám most szerintünk továbbjutnak a vendégek, mivel lényegesen jobb játékerőt képviselnek riválisuknál, és nem mellékesen egészen jó szériát fut Tony Pulis alakulata. A támadósorban pedig ott szerepel az egyik nagy kedvencünk, a biorobotok mozgására hajazó toronydaru, aki bármikor képes eldönteni egy-egy összecsapást. Nem ragozzuk tovább, szerintünk a Stoke nyer, és továbbjut!

Malaga-Athletico Madrid Mindkét fél betalál: IGEN! x2!

Azért az nem járja, hogy Diego Simeone vereséggel mutatkozzon be egykori sikerei helyszínén! Meg különben is, minden rossz sorozat megszakad egyszer! 🙂
A rövidke téli pihenő után újra csatasorba álltak a hispán egységek, és mi két középcsapat ütközetét választottuk. A déli brigád kiválóan erősített a nyáron, féltucat meghatározó futballista érkezett Malagába, Pellegrini mester tehát komolyabb célokkal vághatott neki a pontvadászatnak. És ennek megfelelően is teljesít nagyjából a kék sereg, hiszen az EL-t érő 6. helyre oda is érhetnek Cazorláék. A társaság jelenleg a 7., 16 mérkőzésen 24 pontot bezsebelve. Ennek döntő részét a La Rosaledában sikerült abszolválni: 5-1-1-es mérlege kifejezetten jónak mondható, a Real verte el őket nagyon, és az Osasuna tudott pontot csenni tőle.
A szünet jókor jött Demicheliséknek, ugyanis bár a kupában – ha nehezen is, de – továbbjutott a gárda, a bajnokságban igencsak döcögött a szekér. Decemberben 3 fellépésen mindössze egy hazai ikszre futotta erejükből (a pamplonaiak elleni 1-1), kikaptak San Sebastianban és Valenciában is. Szóval, nem volt túlságosan jó passzban a déli brigád. Julio Baptista továbbra is sérült, így vele nem kalkulálhat a dél-amerikai szakember.
Ha a Malaga formáját kritikával illettük, akkor az Atletico Madrid teljesítményét valósággal pocskondiázni vagyunk kénytelenek. Nem, nincsen semmi bajunk a csíkosokkal, de az, amit idén Hispániában műveltek, tűrhetetlen volt. És nemcsak a drukkerek, hanem a menedzsment számára is! Hiába a továbbjutás az EL-ben, a bajnokságban csak középszer, a Király Kupában pedig búcsú egy kiscsapattak szemben. Ki is telt Manzano mester becsülete, aki karácsonyi “ajándékként” egy felmondólevelet kapott. Helyére az egykori középpályás, a legenda Diego Simeone érkezett!
Nagy a várakozás a fővárosban, ám az argentin trénerrel csak jobban teljesíthetnek Falcaoék, mint elődjével. A brigád – amely a héten elvesztette a Sevillába igazolt Reyest – jelenleg csak a 10., 16 meccsen 19 pontig jutva. Otthon még csak menta fiúknak, ám mihelyst elhagyták a Vicente Calderont, rögtön össze-vissza verték őket. Vendégmérlege 0-1-6, 5-20-as gólaránnyal! (Csak Granadában ikszeltek 0-0 lett ott a vége). Ez a leggyengébb túramutató az egész ligában!
A forma is átváltott tragikusba, hiszen a vendég-égések közben jött egy Betistől elszenvedett hazai zakó is, majd a kupabúcsú. És ekkor jött az edzőváltás.
Idegenben alig-alig rúgott gólt a fővárosi alakulat, ám most megszakad a rossz sorozat! Az új edző új lendületet ad, és ez pontban, pontokban is meglátszik majd! És különben is! Az elmúlt években kétszer is nyertek a csíkosak a La Rosalédában! Miért ne jönne újra össze a győzelem?
Összességében szerintünk mindkét fél betalálhat, és az Atletico nem kap ki, ez tuti Tippünk ennek megfelelően 2x!

Olvasói sztorik