Hírek

Biztosan lesznek változások Győrben

Hétfőn megkezdi a felkészülést a 2012-es év tavaszi idényére a Győri ETO FC is.

A kisalföldiek játékoskeretében mindenképpen lesznek változások – írja a klub honlapja.

A győri együttes tagjai a jövő hét első napjaiban egy minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton és fizikai felmérésen vesznek részt, hogy aztán csütörtöktől a tréningeken immáron az erőgyűjtésé legyen a főszerep. Csertői Aurél vezetőedző szeretné, ha a február elsején kezdődő törökországi edzőtáborozásig kialakuljon a végleges játékoskeret, hiszen a felkészülési mérkőzéseken már a formába hozás kerül a középpontba.

Az ETO keretét illetően annyi tény, hogy Lamas és Copa már nem tagja az együttesnek, míg az őszt kölcsönben Pápán töltő Ganugrava és Totadze újra Győrött készül majd, ám a két grúz labdarúgót tavaszra kikölcsönözné a Pécs, a Zalaegerszeg és a Siófok is. Sorsuk napokon belül eldőlhet, csakúgy, mint a brazil Ceolin és a román Nicorec jövőre. Ők szintén kölcsönjátékosként tölthetik a következő hónapokat, előbbit a Pécs, utóbbit a Siófok vinné.

A felkészülést egyébként szinte a teljes győri keret egészségesen kezdheti meg, hiszen immáron Simon András is a társaival edzhet, s csak a műtét után még lábadozó Kiss Máté az, aki külön munkát végez, egyelőre. A pályán kívül is nagy erőket mozgósít a bajnoki címre törő ETO, Klement Tibor ügyvezető jelenleg nyolc játékossal, azok klubjával, menedzserével is tárgyalásban áll, közülük kerülhet ki az a három-négy új futballista, akik erősítést jelenthetnek majd a tavaszi idényre. Konkrét neveket viszont addig nem hoz nyilvánosságra a klub, amíg a szerződések aláírásra nem kerülnek.

Hír még az együttes háza tájáról, hogy a Törökországba utazó NB II-es válogatottba meghívást kapott Zámbó Bence, de elképzelhető, hogy a házi gólkirály Varga Tamás is az utazókeret tagja lesz.

Olvasói sztorik