Hírek

Új seprű, jól seper!?

A Brescia mellett a Hellas Verona sikerében bízunk.

Hellas Verona-Modena 1!

Az olasz második vonalban teljes fordulót rendeznek pénteken. Az egykor szebb napokat látott együttesek ütközete után szerintünk a hazai drukkerek örülhetnek majd.
Lassan a félidejéhez érkezik a Serie B küzdelemsorozata, és az általunk választott mérkőzés hősei alapjaiban véve más-más célokért harcolnak majd tavasszal. A hazai alakulat hosszú pokoljárás után jó eséllyel juthat fel a legmagasabb osztályba. Mert bizony, nem túlzás a pokoljárás kifejezés a Hellas esetében, hiszen a patinás brigád éveket töltött el a 3. vonalban. Most viszont a B-ligában a 2., feljutó pozícióban telelt Andrea Mandorlini csapata! 20 ütközetben 38 pontot szereztek a kék-sárgák, 5-3-2-es mérleget produkálva a Stadio Franco Ossola-ban.
Ceccarelliéknek egyébként nem biztos, hogy jókor jött a szünet, hiszen október közepe óta nem kaptak ki! Az elmúlt 10 fordulóban 26 pontot zsebeltek be, ebben a periódusban 8-2-0-ás sort hoztak össze! A formával tehát nem volt probléma. Emil Hallfredsson és Thomas Pichlmann remek passzban van, előbbi 6, utóbbi 5 találatnál jár már.
A Modena is többször szerepelt már az élvonalban, ám most a másodosztályú tagsága meghosszabbításán dolgozik. És nem feltétlenül sikerrel. A sárgák ugyanis 20 játéknap után a 19., osztályozós helyen állnak, nevük mellett 20 pont szerepel. A helyzetük meglehetősen instabil, ám nem reménytelen. Bár mögöttük nagy a tömörülés, és egy vereség után kieső helyen is találhatja magát Agatino Cuttone együttese, egy sikerrel viszont több csapatot is megelőzhet.
És idegenben általában jó egy ikszre a brigád, 1-5-4-es mutatója legalább is erről árulkodik. És ha hozzátesszük, hogy legutóbb október elején tért haza pont nélkül kirándulásról, akkor hatványozottan igaz fentebbi kijelentésünk. A négy vereség után összekapta magát a társulat, és őrizte veretlenségét idegenben. Idegenben. Igen, mert otthon bizony több zakóba is beleszaladtak Grecóék. Ami összességében a firmájukat illeti, leginkább a szeszélyes jelzővel lehetne jellemezni. Biztató játékkal a karácsonyi leállás előtt a listavezetőt sikerült két vállra fektetniük (Torino 2-1).
A két csapat egymás elleni mérlege 2-3-1 hazai szempontból, a Modena nem nyert Veronában. Most sem teszi, sőt, szerintünk pont nélkül maradnak a vendégek. Tippünk ennek megfelelően 1-es!

Brescia-Crotone 1!

Új seprű jól seper, tartja a mondás. És mi is ezt valljuk, ha futballról van szó. Feczesin Róbertéknél a katasztrofális forma miatt új döntött a menedzsment, hogy váltás lesz a kispadon. Az új tréner lendületet adott a kékeknek, és e lendület kitart még egy darabig!
A bajnokság kezdetekor minden bizonnyal nem adtak volna a bukik dupla pénzt a Brescia esetleges győzelmére, hiszen a hazaiakat egyértelműen a feljutásra esélyes csapatok közé sorolták a szakemberek. És a kék-fehérek így is kezdtek, sorra húzták be a győzelmeket, egészen október elejéig. Ekkor a Padoval ellen kikaptak Vassék, és 11 fordulón át nem is tudtak nyerni! A pocsék széria hatására a bajnokesélyesből kiesőjelöltté vált Brescia. Ekkor telt be a pohár a lombard klubnál, és úgy határozott a vezetőség, hogy Giuseppe Scienzának mennie kell, helyére pedig Alessandro Calori érkezett.
És a váltás bejött! Az új szakvezetővel a kispadon Zambelliék nyerni tudtak Livornóban; igaz, nem nagy szó ez mostanság, ugyanis a bordók kimondottan gyenge passzban vannak. De vissza a Bresciához, amely jelenleg a 16. helyen állnak, 20 csatában 22 pontot gyűjtve. Nagyon nem nyugodhatnak meg Antonióék, hiszen mindössze két egység az előnyük az osztályozós helyektől, négy pedig a kiesőktől. A Stadio Mario Rigamonti-ban 3-2-5-ös mérleget hozott össze az alakulat, amely nagyon szerénynek mondható.
A Crotone a 14., 20 forduló után papíron 24 pontja van, ám egy egységgel több is lehetne a neve mellett, ha nem -1-ről kellett volna indulniuk pontvadászatban. Idegenben 3-2-4-es mutatót hoztak össze a piros-kékek, és érdekességként mindenképpen megjegyzendő, hogy legutóbbi két túrájukat totális sikerrel zárták. A formájukra mégsem mondhatjuk, hogy remek, hiszen közben odahaza buktak meccseket.
Érzésünk szerint nem lesznek kiesési gondjai Caetánóéknak, igaz, vélhetően a feljutásért folytatott rájátszás sem érinti majd a gárdát.
Az elmúlt esztendőkben Bresciában háromszor ütköztek meg a felek ebben a felállásban, és egy iksz mellett kétszer is a hazaiak diadalmaskodtak. Azt gondoljuk, hogy az új edző felrázta alaposan a társaságot, és hazai tizenegy otthon tartja a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik