Hírek

Kupameccs és ötödosztály

A Mestallában nem lesz könnyű dolga a Sevillának. A Cambridge a Southport életét keserítheti meg...

Valencia-Sevilla 1! +1,5!

A Király Kupa nyolcaddöntőjében két igazi nagyágyú találkozik: az az érzésünk, hogy a hazai pálya előnye miatt a Valencia előnyt szerez az első találkozón.
A nyolcaddöntőben nagy rangadót rendeznek: a Mestallába a Sevilla hivatalos. Nos, ha a pillanatnyi formára hagyatkoznánk, úgy bajban lennénk, hiszen mindkét együttes aratott szép sikereket a közelmúltban, ugyanakkor csúszott be váratlan vereség is. Unai Emery alakulata a bajnokságban a 3. helyen áll 16 mérkőzésen 33 ponttal, a 6-2-1-es hazai soruk igencsak tekintélyt parancsoló. Csak a Madrid nyert nála, a Barcától pontot lopott! A kupában a Cadizzal került szembe, a III. ligában szereplő alakulat otthon ugyan leikszelt Albáékkal, ám Valenciában már könnyen megadta magát (4-0).
Nagy kérdés, hogy Emery mester mennyire veszi komolyan a kupát, ám azt gondoljuk, hogy a legjobbjait küldi pályára a szakember. Ezt tette ugyanis a Cadiz ellen is, amikor is ott volt a kezdőben Soldado, Pablo Hernandez, Banera, Topal és a többi nagyágyú is.
De térjünk át az andalúz brigádra, amely a San Roque ellen vívta ki a továbbjutást kettős győzelemmel. Az idegenbeli 1-0 után hazai környezetben, a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionban 2-1-re diadalmaskodott Marcelino mester gárdája.
A déliek a bajnokságban kissé szeszélyesen teljesítenek: jelenleg a 5., 16 fellépésen 24 pontot gyűjtve. Idegenben hajlamos ikszelni, 1-5-1-es sora legalább is erről tanúskodik. Öt döntetlennel nyitott a túráin, aztán nyert Zaragózában, majd kikapott Levantében. Kanoutéék kiszámíthatatlanok, hiszen például pontot loptak a Camp Nouban, és legyőzték a Valenciát otthon, közben pedig kikaptak saját pályájukon a Granadától, a Bilbaótól, és nem bírtak a Racinggal. Szóval, nem éppen kiegyensúlyozott eredménysor, az már egyszer biztos!
Ami az egymás elleni meccseiket illeti: szinte mindig a házigazda diadalmaskodik. És most sem lesz ez másként. A Valencia előnyt szerez a visszavágóra, és elnézve a támadósorokat, megkockáztatjuk, hogy lesz legalább két találat is!

Cambridge-Southport FC 1x! Mindkét fél betalál: IGEN

Az angol 5. vonalban találtunk egy gólos történetet! Mindét fél betalál, és azért a hazaiak sikerében bízunk!
Rangadót rendeznek a Conference Ligában, hiszen a 8. fogadja a 4. helyezettet. Az United 43 egységig jutott eddig 26 meccsen. A Cambridge elsősorban kiváló hazai mérlegének köszönheti előkelő pozícióját: 7-4-1-es sorához 20-8-as gólarány párosul. Egyetlen vereségét még augusztusban szenvedte el, azóta vagy sikert aratott, vagy ikszelt saját közönsége előtt. A sárga-feketék formája kissé szeszélyes mostanság, hiszen kiscsapatoknál kaptak ki vendégségben, és otthon sem sikerült minden riválist két vállra fektetni. Kiemelendő, hogy valamennyi hazai fellépésén bevette aktuális ellenfele kapuját!
A Southport FC jelenleg a 4., rájátszást érő pozícióban tanyázik 27 mérkőzésen 48 pontot gyűjtve. Idegenben eredményesebb a gárda: 8-2-3-as mérlege figyelemre méltó. Nincsenek jó passzban a fehérek, hiszen legutóbbi hat ütközetében hét pontot szereztek csak. És akkor még nem szóltunk az újévi, Fleetwood elleni hazai találkozóról, amelyen a Southport megsemmisítő, 6-0-ás vereséget szenvedett el a 2. helyezettől. A túrákon 24-19-es gólarányt hozott össze a társulat, 13 idegenbeli meccséből csak háromszor maradt gólképtelen.
Ebben a felállásban kétszer döntetlenre végeztek a felek, egyszer pedig megosztoztak a pontokon. Most is ezt a két lehetséges opciót tartjuk a legvalószínűbbnek, ám szerintünk mindkét háló is megzördül majd!

Olvasói sztorik