Hírek

Javítanak a vörös ördögök!

Az Everton a Bolton, a Manchester United a Newcastle ellen húzhatja be a három pontot.

Everton-Bolton 1!

Nem bízunk a Bolton feltámadásában: a Goodison Park népe örömmel térhet haza a lefújás után.
Hivatalosan a 20. fordulót rendezik a Premier League-ben, ám a liverpooli együttes még csak 18 csatán van túl. David Moyes együttese jelenleg a 10, 18 fellépésen beszerzett 24 ponttal. A Goodison Parkban gyengébben megy Drenthééknek, otthon ugyanis mindössze 3-2-4-es sort sikerólt prezentálniuk. Saját közönségük előtt a gólarányuk 9-10, tehát nem játszanak eseménydús mérkőzéseket.

A kékek egészen jól keveredtek ki az ünnepi meccsdömpingből, ugyanis négy találkozón nem kaptak ki, legutóbb a WBA ellen idegenben sikerült Osmanéknak nyerniük. Nagy hiányzója a csapatnak Fellaini, a belga középpályás mellett még Coleman hagyja ki az összecsapást sérülés miatt.
A Bolton lassan már a második vonalra készülhet, hiszen Owen Coyle alakulata az utolsó helyről várja a folytatást. 19 fellépésen 13 egységet szereztek a fehér-kékek, így nem is meglepő, hogy a sereghajtó pozícióban tanyáznak Klasnicék. A brigád vendégségben 3-0-6 (győzelmei: QPR, Wigan, Blackburn) sort tud felmutatni, amely nem mondható veretesnek, viszont még mindig jobb, mint a Reebok Stadionban produkált (1-1-8). Rickettsék karácsony előtt nyerni tudtak kiesési rangadón Blackburnben, ám után otthon maradtak alul a Newcastle-lel szemben, majd nem bírtak odahaza a Wolverhamptonnal sem. Helyzete mégsem reménytelen, hiszen a bennmaradó helyen tanyázó QPR-ral szemben négy pont a hátránya.
November végén fordított felállásban nyert az Everton, mint ahogy az elmúlt négy Goodison Park-i ütközetükből háromszor is a liverpooliak diadalmaskodtak. Sőt, ezeken a találkozókon még csak gólt sem tudott szerezni a Bolton. Nos, hogy betalál-e a vendéggárda, nem tudjuk megjósolni, viszont abban szinte teljesen biztosak vagyunk, hogy a pontok odahaza maradnak. Tippünk. 1-es!

Newcastle United-Manchester United 2!

Alex Ferguson együttese kiengeszteli szurkolóit, és újra három ponttal nyomatékosítja a városi riválisnak, hogy igen is számolni kell a vörösökkel a bajnoki címért folytatott versenyfutásban!
Csalódott csapatok csapnak össze a Sports Direct Arenában ma este: a hazaiak Liverpoolban, a vendégek pedig az Old Traffordon kaptak ki. Tehát mindkét oldalon adott a feladat: javítani!
A szarkák eddig várakozáson felül teljesítenek: a 7. helyen állnak 19 mérkőzésen szerzett 30 pontjukkal. Az EL-t érő 5. pozíciótól 6 egység a hátrányuk, ám valljuk be őszintén, nem várható el Alan Pardew brigádjától, hogy kijusson a nemzetközi porondra. A gárda ragyogóan kezdte bajnokságot, sokáig veretlen volt, ám jöttek a rázós mérkőzések, és bizony több vereség is becsúszott a fehér-feketéknek. Odahaza 4-3-2-es mérleget hoztak össze, a Chelsea és a WBA nyert nála. A formájuk sem az igazi: hosszú nyeretlenségi szériába sodródtak bele, és bár karácsonykor nyerni tudtak Báék Boltonban, az óév utolsó fellépésén kikaptak Liverpoolban. Demba Ba félelmetes passzban van, immár 14 találatnál jár, ám mögötte nagy az űr, Best 3 góllal követi a színes bőrű támadót a házi góllövőlistán. Sérült Lovenkrands, Taylor és Guthrie, rájuk nem számíthat az ősz hajú menedzser.

A Manchester nagy csalódást okozott Szilveszter napján, hiszen hazai pályán maradt alul a kiesés ellen küzdő Blackburn ellenében (2-3). Alex Ferguson csapata így a második, a forduló előtt pontazonossággal állt a városi riválissal. 45 pontjából 23-at zsebelt be a túráin, veretlenül (7-2-0)! Az óévi botlás előtt szárnyaltak Beratovék, ötösöket szórtak sorozatban. Sok a sérült a vörösöknél, Vidic és Ferdinand is hiányzik a védelem tengelyéből, de Fletcher, Owen és Young sem bevethető. A támadójátékkal nincs is különösebb probléma, hiszen az egyre több bizalmat kapó Berbatov szépen szállítja a gólokat. Azonban a védelemből nagyon hiányzik a rutin, ez meglátszott a Blackburn elleni ütközetben is.
Az elmúlt évtizedekben 3-12-21 a két alakulat egymás elleni mérlege, a szarkák 2001 óta nem tudták legyőzni Rooneyékat! Szerintünk megint nem járnak sikerrel Gutierrezék, a Manchester behúzza a három pontot, és folytatja nagy háborúját a városi riválissal! Tippünk ennek megfelelően 2-es!

Olvasói sztorik