Hírek

T-betűs sikerek!

Törökországban a Trabzonspor, Angliában a Tottenham gyarapodhat három ponttal a hétközi fordulóban.

Trabzonspor-Manisaspor 1!

A török bajnokságban a tavalyi ezüstérmes sikerét várjuk a 18. fordulóban. A hazaiak behúzzák a három pontot, és felkapaszkodnak a tabellán!

Középcsapatok randevúznak Trabzonban: a piros-kékek jelenleg a 8. helyen állnak, 17 ütközetben 24 pontig jutott Senol Günes alakulata. A Hüseyin Avni Aker Stadium-ban nem túl veretes Zokoráék mérlege: 4-1-4 a mutatójuk, tehát teljesen kiszámíthatatlan a tavalyi ezüstérmes. Az együttes nagyon “egyszemélyes”: Burak Yilmaz immár 16 találatnál jár, az összes góloknak (24) a kétharmadát szerezte. A brigád pocsék formába került ősszel, ám a karácsony előtti játéknapon egy hatmeccses nyeretlenségi sorozatra sikerült pontot tenniük Altintopéknak (Orduspor 4-1). Nincsenek reménytelen helyzetben, hiszen a dobogótól mindössze 8 egység a hátránya. Ha nyernek ma, úgy minden bizonnyal előzhetnek.
A Manisaspor a 10. pozícióból várja a folytatást, ugyancsak 24 pontja van Kemal Özdes együttesének. A feketék idegenben hajlamosan a döntetlenre, mérlegük 2-5-2. Rossz passzban vannak a fiúk, hiszen december eleje, azaz öt mérkőzés óta nem tud nyerni. Vendégségben viszonylag kevés gól esik a meccsein, találati aránya 8-7.
A hazaiaknál Vittek, a vendégeknél Erdogan küszködik sérüléssel, ők nem léphetnek pályára kedden délután.
Az elmúlt években ebben a felállásban rendre a Trabzon nyert. A forma és a hazai pálya előnye mellett a piros-kékeket lényegesen jobb csapatnak tartjuk a Manisaspornál. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Tottenham-WBA 1+2,5!

A White Hart Lane-en nem születik meglepetés: a sarkantyúsok otthon tartják a pontokat, méghozzá olyan meccsen, amelyen születik legalább három találat!

Kedden este rendezik a 20. forduló néhány mérkőzését, és mi ezek közül a Tottenham-WBA találkozót választottuk. Mert meggyőződésünk, hogy Herry Redknapp tanítványai behúzzák a három pontot. A 3. helyen állnak Van Der Vaarték, és ha nyernek, akkor lőtávolon belül maradnak a két manchesteri csapattal szemben. A társulat egyébként is egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál, 18 találkozóján 39 pontot zsebeltek be, hazai pályán 6-1-1-es egészen kiváló mérleget produkálva. Modricék egészen jó formában vannak, az elmúlt négy meccsen nem kaptak ki. A White Hart Lane-en eddig csak a Manchester City tudott győzni, ezen kívül a Chelsea tudott még pontot menteni. A támadójátékukra nem lehet panasz, Adebayor tökéletes igazolás volt, jelenleg 9 gólos, de 7-szer beköszönt már Bale ás van der Vaart is. A társaság nagyon összeérett az idei szezonra, a dobogós helyet könnyedén megtarthatják Defoe-ék, ha nem jön közbe semmi extra probléma.

A West Bromwich Albion a 13., 19 fellépésén 22 pontig jutottak Morrisonék. A társaság 4-2-3-as mutatóval büszkélkedhet vendégségben, amely azért mindenképpen figyelemre méltó. Otthon pocsékul megy Roy Hodgson brigádjának, 2-2-6-os soruk legalább is erről tanúskodik. Scharnerék legutóbbi két túrájukon nyertek, otthon viszont január 1-én kikaptak az Evertontól. A csíkosak 12-15-ös gólarányt produkáltak távol saját stadionjuktól, 9 kirándulásuk közül csak kettőn nem volt eredményes.
Mindkét együttes hajlamos a +2,5-ös meccsekre: a Tottenham 12-szer, a WBA 11-szer ment el három találatig.
Az egymás elleni mérlegük erőteljes londoni fölényt mutat: az elmúlt 13 csatájuk mérlege hazai szempontból 6-5-2. Nos, szerintünk megint a hazaiak örülnek majd, és az az érzésünk, hogy lesz 3 találat is a kilencven perc során!

Olvasói sztorik