Hírek

DVTK: hat edzőmeccs Törökországig

A tervek szerint hat edzőmérkőzést játszik Magyarországon a Diósgyőri VTK, mielőtt elutazna a törökországi Belekbe, ahol február 6-17. között edzőtáborozik a csapat.

Január 5-én kezdi meg a felkészülést a DVTK a tavaszi szezonra. Az első edzés Diósgyőrben, a fedett műfüves pályán lesz. Ezen a napon még csak a magyar játékosok tréningeznek, ahogy másnap délelőtt is, ugyanezen a helyszínen, a második foglalkozáson. A külföldi játékosoknak csak jövő héten hétfőn kell munkára jelentkezniük, és ekkor kezdődik el a tényleges felkészülés.

– Ez csak amolyan rávezetés, ugyanis a jövő héten vasárnapra egy teremtornára kaptunk meghívást, és mivel a jövő héten termemben tartandó foglalkozás már nem fér bele a programunkba, tulajdonképpen ezzel a két tréninggel hangolódunk – válaszolta a Borsod Online érdeklődésére Benczés Miklós, a DVTK edzője.

– Egy hiányzó biztosan lesz az első edzésen, Nagy Tamás főiskolai vizsgái miatt kapott engedélyt a távollétre, a többieknek elviekben itt kell lenniük. És, hogy lesz új játékos csütörtökön? Erre csak annyit tudok mondani, hogy jelen állás szerint nem – közölte a tréner.

Az első szakaszban nem lesznek edzőmérkőzések, azt követően viszont egymást követő napokon lép pályára a csapat, hogy a keret minden tagja kellő meccsterhelést kapjon – írja a borsodiak honlapja.

A DVTK az idén először a jövő héten vasárnap, Szerencsen rendezendő emléktornán lép a közönség elé, míg az első nagypályás edzőmeccsét január 21-én, szombaton játssza. Külföldi edzőtáborozásra, Törökországba utazik a csapat, ahol február 6-17. között készül, az első tétmérkőzést pedig a Ligakupa negyeddöntőjében, február 22-én, hazai környezetben a Videoton FC ellen játssza.

Edzőmérkőzések
Január 21. szombat, 14 óra: DVTK – Kazincbarcika
Január 27. péntek, 14 óra: DVTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák)
Január 28. szombat, 12 óra: Mezőkövesd-Zsóry – DVTK
Január 31. kedd, 15 óra: MTK – DVTK
Február 1. szerda, 14 óra: DVTK – Mezőkövesd-Zsóry

A tervek szerint február 3-án is pályára lép a DVTK, az ellenfél egyelőre egyeztetés alatt áll, ugyanis a korábbi kiszemelt klub edzőtáborozás miatt lemondta a találkozót.

Olvasói sztorik