Hírek

Eredményes szilveszteri túrák

A Charlton Athletic és a West Ham United is jó eséllyel győzelemmel tér haza az év végi kirándulásáról.

Leyton Orient-Charlton Athletic 2! +2,5!

Az év idei utolsó brit meccsén a vendégek esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Szerintünk a listavezető nem hibázik!
A League I-ban a 23. fordulóval búcsúztatják az óévet. A zárómérkőzésen a 17. fogadja a listavezetőt. A Leyton Orient 25 pontig jutott eddig, a Matchroom Stadium-ban 3-3-6-os gyenge mérleget produkált. Ami a pirosak formáját illeti: nagyon gyatrán kezdtek Russell Slade tanítványai. Sokáig az utolsó helyen álltak, ám a 9. fordulótól összekapták magukat a fiúk, és futottak egy egészen elfogadható sorozatot. Ennek köszönhetően fel is jöttek Lisbie-ék a tabellán, ám biztonságban nem érezhetik magukat, ugyanis a veszélyes zónától még nem távolodtak el. A kieső pozícióktól csak 5 pont választja el az Orientet. A tavalyi kiírásban sokkal erősebb volt a Leyton, kis híján a rájátszásra is odaért, ám végül elszalasztotta az osztályváltás lehetőségét. Az idén a feljutás “veszélye” nem fenyegeti őket… Az elmúlt néhány hétben össze-vissza játszottak mindent a pirosak, a karácsonyi fellépésüket rendesen elrontották, ugyanis a Milton rajzolt nekik egy hármast a Matchroom Stadiumban.
És akkor lássuk, hogy mit is érdemes tudni a Charltonról. Az egykor szebb napokat látott alakulat jelenleg csak a 3. vonalban senyved, ám ott az élen áll, tehát jó eséllyel osztályt vált majd tavasszal. Valóban megvan erre minden esélye, hiszen 22 fordulót követően 51 egységgel vezet, a 3. pozícióban lévő Sheffield Wednesday előtt 8 pont az előnye. Vendégségben is igencsak masszívak Bradley Wright-Phillipsék: 9-2-1 a mutatójuk, egyedül a Stevenage verte őket még október közepén. A piros-fehérek az elmúlt 9 játéknapon nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 7 ütközetet behúztak, kettőt pedig ikszre adtak. Chris Powell kiválóan összerakta csapatát, a londoniak minden mutatóban a legjobbak, és várhatóan nem is okoz majd gondot a feljutás.
És a Leyton pályáján szívesen szerepelnek Kermorganték: az elmúlt két kiírásban egyaránt három ponttal tértek haza a vendégek, és annyit még megjegyzünk, hogy mindkét alkalommal esett három találat…
Nos, kedves sporttársak, szerintünk a Charlton örömöt okoz drukkereinek az év utolsó perceiben! Húzzuk be bátran a 2-est!

Derby County-West Ham United 2(x)!

Londoni rangadóval búcsúzunk az idei esztendőre. A Pride Park Stadium-ban szerintünk a kalapácsosok begyűjtik a három pontot, de legrosszabb esetben is iksz lesz a végeredmény.
A Pride Park Stadiumban londoni rangadót rendeznek az év utolsó délutánján. A hazai alakulat nem szövögethet nagy álmokat, ugyanis a brigád mindössze a 14., 23 találkozón 31 pontig jutva. Ez bizony szerény teljesítmény egy nagy tradíciójú alakulattól. A fehér-feketék otthon 6-2-4-es szeszélyes sort hoztak össze, a Birminghamot legyőzték, és a szentek ellen is pontot szereztek. Mostanság, pontosabban az elmúlt két hónapban nem igazán megy Nigel Clough tanítványainak, hiszen 9 mérkőzésen mindössze 7 pontot tudtak begyűjteni. Tehát Shackellék formája nem az igazi, ez nyugodt szívvel kijelenthető.
Nem úgy a West Ham! A piros-kék-fehérek őrzik második helyüket, igaz, a Middlesborough-gal egyetemben 44 pont áll a neve mellett. A szentek a forduló előtt 47 egységgel vezettek, tehát még akár az élre is állhatnak majd Sam Allardyce fiai záros határidőn belül. Cole-ék kerete talán a legerősebb a mezőnyben, és eddig nagyjából ennek megfelelően is teljesít az együttes. A túrákon 7-3-2-es sort hoztak össze, amely jobb is mint a hazai mérlegük. December elején kisebb hullámvölgybe kerültek Kevin Nolanék, hiszen egy héten belül kikaptak a Burnleytől és a Readingtól is. Aztán jött egy Barnsley elleni siker, majd a karácsonyi játáknapon egy értékes pont Birminghamből. Szóval, visszatértek a helyes útra a kalapácsosok!
És a West Ham United szívesen vizitál a Pride Parkban! Az elmúlt négy alkalomból kétszer nyertek a vendégek, kétszer pedig döntetlen lett a végeredmény. Ezúttal is abban bízunk, hogy a WHU behúzza a három pontot! Tippünk ennek megfelelően 2(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik