Hírek

Irány Anglia!

A szentek meccsén hazai siker várható, no és gólokkal is kalkulálunk. Az Accrington jó eséllyel zsebeli be a pontokat a Hereford vendégeként!

Southampton-Bristol City 1! +2,5!

Sok gólt, no és nem mellékesen hazai sikert várunk a ma esti összecsapástól. A hazaiak megtartják vezető pozíciójukat a jövő év első napjáig biztosan!
A Championshipben immár a 24. fordulónak futnak neki az együttesek, és bizony az újonc hátát nézi a mezőny! A szentek ugyanis szinte az első körtől kezdve az élre álltak, és nem is engedik ki a kezükből a vezető pozíciót! A piros-fehér-feketék elsősorban hazai környezetben remekelnek: a St. Mary’s Stadium-ban 11-1-0 a mérlegül, és e parádés sorhoz 30-8-as gólarány párosul! Minden otthoni mérkőzésükön bevették az ellenfelek kapuit, eddig egyedül a Blackpoolnak sikerült pontot csennie az oroszlánbarlangból. A csíkosak támadójátékát érdemes kiemelni, hiszen a Lambert-Do Prado-Lallana trió szinte bármelyik védelmet képes összekuszálni. E három futballista immáron 30 találatot jegyzett (15-9-6)! Ami Nigel Adkins alakulatának formáját illeti: egy gyengébb szériára sikerült pontot tenni a Crystal Palace lezúzásával karácsony másnapján.
A szentek jelenleg három ponttal előzik meg a legnagyobb riválisait, a West Ham-Middlesborough duót. Ez ugye annyit jelent, hogy a kiscsapatok ellen nem botolhat meg a bajnokesélyes!
Mert bizony a Bristol City nem más az idén, mint egy kiesés ellen küzdő társulat. Most a 21. helyen, tehát éppen nem kieső pozícióban tanyáznak, de helyzetük felettébb bizonytalan. 23 találkozón 21 pontig jutottak, és a tabellán hátrafelé kell tekintgetniük, ugyanis riválisaik nagyon tapadnak rájuk (Nottingham 21, Doncaster 19). Vendégségben 3-3-6-os mutatót produkáltak, amely összességében gyenge, ugyanakkor azt érdemes megjegyezni, hogy jobb, mint a hazai mutatójuk! A rutinos David Jamest sokszor hozzák kellemetlen helyzetbe a védői, eddig ugyanis immáron 20-szor kapituláltak a túrákon. Öt találkozó óta nem tudtak nyerni, előtte viszont épp az aktuális riválist fektették két vállra fordított felállásban.
És talán ez az össze pozitívum, amely a vendégek mellett szól. Pontosabban az, hogy az egymás elleni mérlegük a City mellett szól. Az elmúlt öt ütközetükből a Bristol négyet megnyert, és csak egyszer örülhettek a szentek. Ám most mégsem foglalkozunk az annalesekkel!
A Southampton szerintünk magabiztos játékkal húzza be a három pontot, és ismerve a hazai támadószekciót, valamint a vendégek védelmét, szerintünk könnyen jöhet a +2,5-ös opció is!

Hereford-Accrington 2(x)!

Tudjuk kedves sporttársak, hogy az angol alacsonyabb ligákban szinte lehetetlenség eltalálni a mérkőzések kimenetelét, ám most mégis teszünk egy próbát. A forma egyértelműen a vendégek mellett szól, és ezúttal győz is a Stanley!
A negyedik vonalban a 23. játéknappal zárják a 2011-es esztendőt a csapatok, és hőseink közül egyértelműen a hazaiak vannak nagyobb bajban. A united mindössze a 21., tehát még éppen nem kieső helyen áll, 22 csatában 18 pontot zsebeltek be. Odahaza 3-1-8-as sort produkáltak, ehhez 11-25-ös gólarány párosul. Jamie Pitman legénysége az elmúlt hét fellépésén nem tudott nyerni, csak két ikszre futotta erejéből…
És ha már a formánál tartunk, ki kell emelnünk az aktuális riválist is, hiszen az Accrington parádés passzban van! 7 meccsen, tehát ugyanebben a periódusban 17 egységig jutott, ezzel a legjobb formájú alakulat a League II-ban! Jelenleg a 12. 32 ponttal, vendégségben igazi döntetlen-specialista: 2-7-2 a mutatója, nála senki nem remizett többször a ligában. Az osztályzós helyektől 5 pont a lemaradása, tehát nem lesz demotivált a társulat.
Az elmúlt esztendőkben bizony nem sok siker koronázta a Stanley Hereford-i túráit. Vagy kikaptak, vagy ikszeltek a vendégek. A pillanatnyi forma miatt a vendégek sikerére van nagyobb esély, ám mivel az Accrington igazi remi-király, nem zárjuk ki a pontosztozkodást sem. Tippünk ennek megfelelően 2(x)!

Andrew mester pedig döntetlent vár a félidőben a Premier League mai meccsén

Liverpool – Newcastle, Első félidő eredménye X @ 2.35

Labdarúgás: Angol Premier League 2011/2012

Dátum: 2011-12-30 20:45 CET

Fogadóiroda: Bet-At-Home
Igazi csemegével folytatódik az angol Premier League, hiszen a Newcastle gárdája a Liverpool együttesével mérkőzik meg.

A Pool nincs igazán jó formában, ráadásul Suarez a mai meccsen eltiltás miatt nem léphet pályára. Dalglish mesterre tehát kemény meccs vár, az előző két fordulóban nem tudott nyerni a csapat, s ma sem lesz egyszerű menet az idén remekelő Newcastle ellenében. Két olyan meccsen veszített fontos pontokat a Liverpool, melyeken könnyedén nyerniük kellett volna: előbb a Wigan otthonában maradtak gólképtelenek, így 0:0-al zárult a találkozó, majd a Blackburn elleni hazai meccsen hiába támadták végig a meccset, a Rovers mégis ponttal távozott az 1:1-es végeredményt követően. A Pool célja idén nem lehet más, mint egy európai kupaszereplést érő hely elcsípése. Reálisan a 3. helyre lehet még esélyük, hiszen a két manchesteri gárdát nem valószínű, hogy bárki meg tudja szorongatni…

A Newcastle sem álmodhat idén többről, bár nem is volt kitűzött cél a bajnoki trófea. A szurkolók és a tulajdonosok is egyértelműen elégedettek a csapat idei produkciójával. Lehetnek is, hiszen Alan Pardew mester szépen összekapta a szarkákat. Demba Ba remekül érzi magát a csatársorban, eddig 14 gólig jutott, a Jonas Manuel Gutierrez által vezetett középpálya remekül szolgálja ki a támadósort, valamint rengeteget segít a Coloccini nevével fémjelzett védelem munkájában. A 7. helyen áll a gárda, és reális esélye lehet elcsípni a 3-4-5. helyek valamelyikét, feltéve ha nem ereszt le tavasszal a társaság és a fontos meccseken fontos pontokat tudnak szerezni. Bizony kemény időszakon vannak túl a fekete-fehérek, hiszen kikaptak a Chelsea ellen odahaza simán (0:3), a West Brom is nyert náluk (2:3), de a Swansea csapatával sem bírtak (0:0). A legutóbbi játéknapon végre azt a Newcastle láthatták a drukkerek, amelyiket a szezon kezdetekor, hiszen a Bolton otthonában fontos 3 pontot szereztek a 2:0-s sikerrel.
De hogy essen szó arról is, hogy miért lesz félidőben X ez a meccs! Nos, a Pool eddig 18 meccsből 8-szor hozta a félidőt X-re, odahaza 9 meccsből 4-szer. A szarkák pontosan 50%-al hozzák ezt a mutatót, ugyanis 18-ból 9-szer végeztek döntetlenre 45 percet követően, idegenben eddig 5 alkalommal zártak döntetlennel félidőt 9 alkalomból. A két gárda jelenlegi formája alapján nem hiszem, hogy egymásnak esnének fejetlenül ma este. A Pool-ból nagyon hiányozni fog az első számú góllövő (Suarez), a Newcastle pedig általában szeret tapogatózni az első játékrészben, így a kapura lövések száma is minimális a meccseiken az első 45 percben. Hacsak valami hatalmas védelmi megingás nem történik, akkor ezen a meccsen az első félidő 0:0-al, vagyis döntetlennel zárul majd!

Olvasói sztorik