Hírek

Sasa Stevanovics kapta a Grosics-díjat

Csütörtökön, Budapesten tartotta idei utolsó találkozóját a Kapusedzők Szervezete.

Itt adták át a Grosics Gyula-díjat, amelyet az a kapus érdemel ki, akit a kapusedzők választanak a legjobbnak. Az idén Sasa Stevanovics, a Győri ETO FC hálóőre kapta az elismerést.

A Kapusedzők Szervezete két éve alakult, a tavasz végén tartják a kapusedzők napját, ahol elméleti és gyakorlati foglalkozásokon osztják meg egymással tapasztalataikat a szakemberek – mondta el az ETO honlapjának Babócsy András, aki Grosics Gyulával együtt alapította az NB I-es kapusok számára ezt a szakmai-díjat.

– Amikor ezt a díjat alapítottuk, azt szerettük volna, ha három szempont alapján választjuk ki minden évben a legjobb kapust. Az első és legfontosabb az adott évben nyújtott teljesítmény, ám emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a díjazott olyan személyiség legyen, aki példaképként állítható a következő generáció számára. Az emberi tulajdonságok mellett a korábbi pályafutást is figyelembe vesszük, szeretnénk, ha olyan kapus kapná az elismerést, aki több éve megbízható teljesítményt nyújt. Mindhárom szempont alapján elmondhatom, hogy méltó helyre került az idei díj, gratulálok Sasa Stevanovicsnak, és edzőjének, Tőkés Lászlónak – zárta szavait Babócsy.

A Grosics-díjat másodszor adta át a Kapusedzők Szervezete, tavaly Szűcs Lajos kapta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik