Hírek

Luzitán kaland

A portugál II. vonalban találtunk egy meccset...

Moreirense-Naval 1(x)!

A portugál második vonalban nagyon ritkán járunk, ám most a szükség nagy úr: egyszerűen nem találtunk más épeszű mérkőzést, így leragadtunk ennél. A Moreirense szerintünk nyer!
Ma este a 4. helyezett együttes a 8. pozícióban tanyázó gárdát látja vendégül. A 13. forduló előtt 20 pontja van a fehéreknek, akik bizony odahaza veretlenek (4-2-0). A brigádról tudni kell, hogy a legeredményesebb a ligában, 20-szor kongatták meg az ellenfelek kapuit. Három nyertes meccs után botlott az alakulat, igaz, a listavezetőnél maradtak alul a fiúk 1-0-ra. Győzelem esetén akár az élre is állhat a társulat, tehát motiváltak lesznek Fabio Espinhóék!
Ami az ellenfelet illeti: a sárga-zöldek tavaly még az élvonalban szerepeltek, de könnyűnek találtattak. A feljutás reményében vágtak neki a pontvadászatnak, ám eddig nem virítanak túl jól a fiúk. Most a 8. helyen áll az együttes 18 egységgel, ám egy győzelemmel a dobogóra is felkúszhatnak a vendégek. Idegenben 3-1-2-es mérleget hozott Össze a Naval, amely legutóbb a sereghatónál nyert, előtte viszont a listavezetőtől kapott ki.
Nos, szerintünk a Naval nem képes az idegenbeli bravúrra. A Moreirense tavaly is kiváló volt hazai környezetben, és az idén is jól tolják saját közönségük előtt. Nyer a házigazda, de legrosszabb esetben is iksz lesz a végeredmény!

Andrew kolléga pedig a HIFK sikerével számol a finn SM-liiga-ban

IFK Helsinki – Lukko Rauma, 1 @ 1.75

Jégkorong: Finn jégkorong SM-liiga 2011/2012

Dátum: 2011-12-29 17:30 CET

Fogadóiroda: WilliamHill
Lassan célegyenesbe ér a finn jégkorong liga, hiszen 33-34 meccsen vannak túl a csapatok, s fejben már lassan készülődhetnek a playoff-ra. Két főszereplőnk közül pedig csak az egyik található magabiztos helyen a tabellán, míg a másik egyelőre úgy fest, hogy selejtezőt kell vívnia a playoff-ba kerülésért! Ma délután a HIFK fogadja a Lukko Rauma csapatát.
A HIFK 32 meccset játszott eddig, mely alatt 53 egységig jutott. Ezt 17-1-14 mérlegének köszönheti. Egyetlen egy mérkőzése sikerült tehát döntetlenre a rendes játékidőben, nevezetesen a Kärpät elleni összecsapás, melyet túlórával bizony be is húztak a srácok. 94:77 gólarányuk arról árulkodik, hogy nem fukarkodnak sem a lőtt, sem pedig a kapott gólok tekintetében. Jelenleg az 5. helyen áll a társaság, de még hátrafelé is tekingetnie kell a gárdának, hiszen a 7. helyen álló Espoo Blues csapatát mindösszesen 4 ponttal előzik meg. Egy esetleges bukta tehát könnyen hátrébb sodorhatja a gárdát. Odahaza kevésbé tűnik magabiztosnak az együttes, mint idegenben, melyet 8-1-6 hazai mérlege kiválóan mutat. Néha nagyon magabiztos otthon az együttes (Espoo 6:3, Tappara 6:0, Ilves 5:1), néha azonban meglepő vereségekbe is beleszaladnak (KalPa 1:4, Assat 2:5).

A vendég pedig a 10. helyen tanyázó Lukko Rauma együttese. A 10. hely azt jelenti a társaságnak, hogy egyelőre úgy fest extra köröket kell majd futniuk a rájátszásba kerülésért (hagyományosan a 7-10. helyezettek az alapszakaszt követően playoff-szerűen megmérkőznek a maradék két helyért a rájátszásban). A 10. helyük sincs biztonságban, hiszen a mögöttük álló Hämeelinna és Tappara csapata csupán 4 egységgel van lemaradva. Idegenben nem teljesít jól a Lukko, hiszen 2 sikerük mellett 3 meccset hoztak döntetlenre a rendes játékidőben (ebből kettőt nyertek végül meg), míg 11 alkalommal alulmaradtak.
A HIFK csapata két győztes meccs után várhatja ezt a találkozót (Lahti Pelicans 3:0, Ilves Tampere 3:0), míg a Lukko két vereséggel “hangolódott” erre az összecsapásra (Jokerit 2:4, JYP 1:4). A két csapat idén ebben a felállásban már találkozott, akkor simán nyert a HIFK 4:1 arányban. Fordított felállásban pedig a Lukko mindkét pontot otthon tudta tartani 3:1-s sikerével. A két gárda legutóbbi 10 közös meccse egyébként 7 HIFK sikert hozott, valamint 3 Lukko győzelmet, melyből kettő csak túlóra árán jött össze.
Nos, nem hinném hogy a HIFK könnyedén veszi a mai találkozót, hiszen ha ma nem nyernek, akkor könnyedén hátrébb csúszhatnak a tabellán, s nem hiszem hogy plusz köröket szeretnének futni a rájátszásért.
Tipp: hazai győzelem

Olvasói sztorik