Hírek

Alakul a Vasas felkészülési programja

Edzőtábor, tengerentúli túra és sok edzőmérkőzés szerepel a Vasas-Híd változatos programjában.

Jelen állás szerint az angyalföldi klub futballistái január 16-án, hétfőn jelentkeznek először a Fáy utcában, majd néhány tréning után edzőtáborba vonulhatnak, február elején pedig az Egyesült Államokba utaznak – írja a klub honlapja.

Január 16-tól 19-ig minden délelőtt edzést tart a keretnek Marijan Vlak vezetőedző, az elképzelések szerint január 20-tól pedig edzőtábor vár a csapatra. Több ajánlata is van a vezetőségnek, a helyszínnel kapcsolatos egyeztetések folyamatosan zajlanak. Amennyiben mégsem sikerülne egy minden szempontból megfelelő külföldi lehetőséget találni, akkor itthon marad az együttes, és 25-én edzőmérkőzést játszik egy most még ismeretlen ellenféllel. Január 28-án az NB II-es Szigetszentmiklóssal mérné össze erejét a Vasas, de csak abban az esetben, ha meghiúsul a külföldi út lehetősége. A beütemezett edzőtábor 30-án érne véget, 31-én pedig, 11 órától az Újpestet fogadják az angyalföldiek, felkészülési találkozón.

Mozgalmas lesz a február is, hiszen másodikán repülőre száll a keret, és Amerikába utazik, hogy Detroitban és Dallasban is részt vegyen egy négyes tornán. Február 16-án az NB II élmezőnyéhez tartozó Gyirmóthoz látogat a Vasas, 18-án pedig a másodosztályú Vecsés látogat a Fáy utcába. 22-én a Pénzügyőr érkezik edzőmeccsre, 25-én pedig a Pécsi MFC lesz az ellenfél. Ez lesz a bajnoki főpróba, hiszen a felkészülés utolsó hetében már nem kötött le gyakorló találkozókat a szakmai stáb. Március 2-án, pénteken jön az OTP Bank Liga 18. fordulója: 18 órakor a Budapest Honvédot fogadja a Vasas az Illovszky Stadionban.

A Vasas-Híd szakmai stábjának döntése értelmében a január közepén kezdődő felkészülésre csatlakozik az első csapathoz az NB III-as keret több tehetséges futballistája. Boda József, Görgényi Dávid, Matolcsi Marcell, Mészáros Áron és Reydan Salem az ősszel folyamatosan olyan teljesítményt nyújtott a Mátra-csoportban szereplő második számú együttesben, hogy azzal Marijan Vlak figyelmét is felhívták magukra.

Olvasói sztorik