Hírek

Az év utolsó Old Firm-je!

Három skót meccset vettünk górcső alá, természetesen a "vallásháborút" sem hagytuk ki a sorból.

Celtic-Rangers 1! Lesz kiállítás: IGEN!

A hegylakók klasszikusát rendezik a két ünnep között: a Celtic Parkban a hazaiak esélyeire hívjuk fel a figyelmet!
A skót rangadó előtt nagyon nehéz okosságokat írni, hiszen ez a meccs tényleg több egy egyszerű futball-találkozónál. Az ottani embereknek ez az ütközet a futball-ünnep, sokkal mélyebb tartalommal bír, mint egy másik összecsapás. A katolikus-protestáns ellentét évszázadokra nyúlik vissza, és az egyik megnyilvánulási formája manapság az Old Firm. Persze, ma már kevésbé dominál a vallási vonal, hiszen amióta légiósok is szép számmal szerepelnek mindkét oldalon, nyilvánvalóan oldódott a helyzet. Volt azért néhány pikáns jelenet a közelmúltban: a kilencvenes évek végén olasz (katolikus) légiós Rangers-mezben hergelte a Celtic-fanatikusokat…
No de térjünk rá az idei utolsó ütközetre: 20 mérkőzés után mindössze egyetlen pont a két gárda közötti különbség. A hazaiak 47 egységig jutottak, a Celtic Parkban 8-1-1, a St. Johnston nyert nála még nyáron, rajta kívül a Hibernian tudott pontot csenni, de annak is már jó ideje. Gólaránya odahaza 23-5, tehát ritkán zörren meg a kapujuk a zöldeknek. Ami pedig a csíkosak formáját illeti: egyenesen szenzációs! Az elmúlt 10 fellépésükön 9 siker és egy iksz a mérleg! Ebben a periódusban 8 pontot hoztak a nagy riválison. Szóval, nem lehet panasz Neil Lennon mester alakulatára.
Ha a katolikusokat elismeréssel illettük az elmúlt hónapokban mutatott produkciójuk miatt, akkor a protestánsokat bizony el kell marasztalnunk… A kék-fehérek a Kilmarnock és a St. Mirren pályáján is kikaptak az elmúlt egy hónapban, így korábbi tetemes előnyük mindössze egy pontra olvadt. 8-0-2-es túramérleggel rendelkeznek, amely összességében elismerésre méltó, csak hát a formájuk igencsak szeszélyes a csőszöknek. Ally McCoistnak fejtörést okozhat, hogy Mc. Culloch és Goian is a kiállítás sorsára jutott a legutóbbi fordulóban.
Azt gondoljuk, hogy az összecsapás olyan lesz, mint a többi Old Firm. Lesz sok kemény belemenés, becsúszik egy piros lap is, no és összességében Samarasék kihasználják majd a hazai pálya előnyét. Nem várunk gólt az első negyed órában, ám utána majd csak felülkerekednek majd a zöld-fehérek. Tippünk ezért 1-es!

Motherwell-Dunfermline 1! +2,5!

Egyértelműen a hazai együttes a találkozó esélyese, bár némiképp ellene szól, hogy hazai pályán kimondottan gyenge (3-3-3), pontjai döntő többségét idegenben szerezte. Az ellenfél az utolsó, vendégségben 3-1-6-os a mutatója, ugyanakkor botrányosan gyenge formát mutat az elmúlt hetekben. Otthon a Motherwell eddig nagyon kevés gólt szerzett, 9 fellépésen hétszer voltak eredményesek a piros-sárgák. Ám mint tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, és ez most következik be! Megtöri az átkot a hazai alakulat, nyer, és lesz három gól a mérkőzésen!

St. Mirren-Dundee United 1x!

A felsőházra hajt mindkét brigád, ugyanannyi pontjuk van (25), 6-7-7-es mutatójuk is egyforma. Az elmúlt években kevés babér termett a hazaiaknak ebben a felállásban, ám most mégis az ő (rész)sikerüket várjuk! Méghozzá a december 24-én aratott Rangers-verés miatt! A fekete-fehérek ebből táplálkozhatnak, és begyűjthetik a három pontot a rivális ellen!

Olvasói sztorik