Hírek

Go Gunners go!

Az Ágyúsok sikere mellett a walesi Premier Ligában várjuk a gólokat

Az ünnepek elteltével lassan ébredezik a futball élet, bár a választék még igencsak szűkös. Azért mi találtunk két ígéretes tippet!

(0-1)Arsenal – Wolverhampton Wanderers 1 @ 1,66

Angol Premier League 2011/2012

Dátum: 2011-12-27 16:00

Fogadóiroda: bet365
Az Ágyúsok az ünnepeket követően odahaza fogadják a Wolves csapatát. Két ellentétes célokért küzdő gárda csap össze, és az Arsenal fölényes sikerével számolunk!

Arséne Wenger együttese idén is azzal a céllal indult neki az élvonalnak, hogy megszorongassa a Manchester United csapatát. Ez azonban egyelőre közel sem jön össze, hiszen 17 fordulót követően csupán a 6. helyen szerénykedik a gárda. 10-2-5 mérlege hűen tükrözi, hogy az Ágyúsok nem igazán vannak oda a döntetlen eredményért. A mérleggel önmagában nem is lenne gond, a nagyobb meccseket azonban képtelen megnyerni a csapat, pl. a City ellen is vereséget szenvedtek (0:1). Még a meccshátrányban lévő Tottenham is több pontot gyűjtött náluk. A helyzet kezd egyre vészesebb lenni, ugyanis még egy esetleges mai siker esetén is 10 pont előnye marad a két manchesteri alakulatnak, ami azért ebben a kemény mezőnyben tetemesnek mondható… Odahaza azonban remekel a csapat: 6 siker mellett mindösszesen egy vereséget és egy döntetlent könyvelhetnek el. Kicsit meglepő módon pontot veszítettek otthon a Fulham ellen (1:1), a Manchester City elleni vereség azonban még érthető is, bár a célokkal kicsit ellentétes… Arséne Wenger mester egyetlen mentsége az eddigi nem túl meggyőző bajnoki sorozatra az lehet, hogy megnyerték BL csoportjukat, ami nem is volt olyan könnyű (megelőzték a Marseille, a Dortmund és az Olympiakos csapatát is). Van Persie ontja a gólokat, de nélküle gyakorlatilag gólképtelen az együttes, ami nem túl szerencsés. Most azonban a BL szünet végett nincs más hátra: be kell hozni a tetemes hátrányt a bajnokságban. A francia mester keretében nincs súlyos hiányzó, hacsak Wilshere és Sagna nem tartozik közéjük.

A vendég pedig az idén ismét a kiesés ellen küzdő Wolves csapata. A gárda 17 meccs alatt 15 pontig jutott, ami meglehetősen halvány produkció. Három meccse képtelen győzni a csapat, legutóbb a Sunderland elleni bajnokin volt sikerélményük a 2:1-s győzelmet követően. Idegenben 4 pontra volt képes Mick McCarthy gárdája: ez nagyon kevés az első osztályban, valljuk be férfiasan! Fletcher az egyetlen gólképes csatáruk, bár ő is csak 6 találatig jutott eddig, emellett a középpályán Hunt jelent valamicske veszélyt az ellenfelek kapujára a maga 3 találatával. A Wolves csapatából O’Hara, Edwards, Craddock és Foley szerepel a sérültek listáján, ezek közül mindössze O’Hara pótlása jelenthet nagyobb gondot.
A két gárda egymás ellen meglehetősen egyoldalú meccseket játszik: tavaly ebben a felállásban 2:0-ra győzött az Arsenal. Az Emirates-ben általában jól muzsikál az Arsenal, és a gyengécske Wolves ellen azt várjuk, hogy Wenger csapata megkezdi a felzárkózást.
Tippünk hendis Arsenal győzelem!

Llanelli – Neath Athletic 2,5 gól over @ 1,62

Walesi Premier League 2011/2012

Dátum: 2011-11-27 13:30

Fogadóiroda: bet365
Maradunk a szigetországban, csak kicsit másik irányba térünk át: a walesi élvonalat vesszük kicsit górcső alá, ahol a mai kora délutáni meccsen a Llanelli együttese fogadja a Neath gárdáját.
A Llanelli szokás szerint a dobogóra pályázik, ezzel párhuzamosan pedig európai kupaszereplést szeretne kivívni a jövő idényre is. Ennek megfelelően a 2. helyen tanyázik a gárda, s akár még a bajnoki címről is álmodoznak, ha hozzák a fontos meccseket is a kötelezők mellett. Hátrányuk mindösszesen 1 pont az éllovas TNS-el szemben, bár a Szentek egy meccsel többet játszottak. Ma tehát az élre állhat győzelem esetén a Llanelli. A gárda 14-3-3 mérlege meggyőző, de ugyanez elmondható a gólarányáról is: 47 rúgott s mindössze 20 kapott gól. Tehát átlagban 2-3 gólt lőnek meccsenként és egyet kapnak. Gólátlaguk bőven 3 feletti meccsenként, ezért érdemes náluk bepróbálkozni az over tippel baráti szorzókért. Andy Legg csapata 7 meccs óta nem talált legyőzőre, s ezalatt megverték az elmúlt évek nagy walesi gárdáját, a Bangor City-t is idegenben. Utoljára a TNS otthonában szenvedtek vereséget (2:4). Griffiths ontja a gólokat elöl, már 19 találatnál jár, de csatártársa sem fogja vissza magát, hiszen Moses 7 gólt termelt eddig. A középpályás sor remekül szolgálja ki őket Williams és Corbisiero vezetésével, a szurkolóknak nem lehet okuk panaszra.

A vendég sem kispályás azonban, hiszen a Neath csapata látogat ezúttal a Stebonheath Parkban. A vendégek 33 ponttal a 4. helyen állnak. Sok esélyük nincs beleszólni a dobogós helyekért zajló csatába, hiszen 11 pont hátrányban vannak a 3. helyen álló Bangor-al szemben. 9-6-3 mérlegük nem olyan rossz, de nem árt visszafelé is nézegetni, mivel a Bala Town is 33 egységig jutott eddig. Idegenben szeret döntetlenezni a gárda, ezt mutatja idegenbeli 2-4-3 mérlegük is. Utolsó 5 idegenbeli találkozójukból 4 döntetlennel végződött, ami azért nem semmi. 36-17 gólarányuk nem rossz, gólátlaguk kicsit gyengébb, mint mostani ellenfelüké. Terence Boyle gárdájában Bowen és Hughes játszik elöl életveszélyesen, a Hillier-Lewis páros által vezetett védelem pedig többnyire állja a sarat.
A két gárda számtalanszor megmérkőzött már az elmúlt évek folyamán. 14 közös meccsre bukkantam, ezalatt 54 találat esett, tehát bőven 3 feletti átlagot produkálnak. Legutóbb ebben a felállásban 4:0-ra győzött a Llanelli idén bolondok napján (április 1.). Reméljük, a két gárda ma nem szakítja meg gólos hagyományait, s megrezdülnek legalább háromszor a hálók.
Tippünk: legalább 3 gól!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik