Hírek

Remili az algériai válogatottban?!

Vahid Halihodzics, az algériai válogatott közelmúltban kinevezett bosnyák szövetségi kapitánya állítólag szemet vetett az Újpest játékosára, a szolnoki Remili Mohamedre, s szeretné meghívni keretébe.

Kapcsolódó cikkek

A 26 éves támadó annak idején Algírban született. Most, a napokban egy francia honlapon jelent meg interjú az algériaiak bosnyák edzőjével, aki kifejtette, öt Európában játszó, eddig az afrikai nemzeti csapatban még nem szerepelt játékost szeretne kipróbálni a közeljövőben. Az ötből kettő Magyarországon futballozik: a debreceni, francia-algériai kettős állampolgár Selim Bouadla, illetve Remili Mohamed. Néhány éve, amikor utóbbi még a Vasasban játszott, már szóba került egyszer az algériai válogatottnál, ám akkor nem lett az egészből semmi.

Idén tavasszal a Szolnok együttesét erősítette, és remek formában volt, amikor súlyos térdsérülést szenvedett. Keresztszalag-műtéte után az ősz végére épült fel, s az utolsó néhány meccsen már pályára is lépett az Újpest színeiben, hiszen a kölcsönadása a nyáron lejárt, és sérülése ellenére is igényt tartottak rá a fővárosban.

— Szerencsére a sérülésem már a múlté, teljesen felépültem, a térdem terhelhető — nyilatkozta a szoljon.hu-nak Remili. — Bár hallottam, hogy a MÁV FC ismét szívesen kölcsönvenne, Zorán Szpisljak vezetőedző december elején jelezte, elégedett a munkámmal, és ha a télen fizikálisan is utolérem magam, számít rám a tavasszal. A kisgyerekkoromat Algírban töltöttem, nyolcéves voltam, mikor Magyarországra költöztünk. A rokonság nagy, hatvan-hetven unokatestvérem most is ott él. Tartjuk a kapcsolatot, bár már vagy hat éve nem jártam otthon. Remélem, hamarosan sikerül hazalátogatnom.

Amennyiben a korosztályos magyar válogatottakban szerepelt Remili Mohamed tavasszal jó formában futballozik, akár magára is öltheti a sivatagi rókák zöld-mezét. Akkor pedig biztos nem marad el az algériai családlátogatás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik