Hírek

Belgiumban és Angliában sem áll meg az élet…

A Genk és a Reading is begyűjtheti mindhárom pontot, emellett Andrew mester a Macclesfield pályáján számol gólokkal, és az NFL sem maradhat ki a mai tutik közül
Karácsony másnapján a belgák és a britek sem pihennek, az NFL-ben pedig pláne nincs megállás…

Genk-Cercle Bruges 1!

A belga futballisták sem pihennek karácsonykor, teljes fordulót rendeznek már 26-án, a nemzetközi István-napon 🙂 A Genk kezdi összekapni magát, és szerintünk ezúttal három ponttal örvendeztetik meg drukkereiket!
A belga bajnokságban a 19. játéknapot rendezik az ünnepekben, és bizony az általunk kiválasztott összecsapás nyugodtan nevezhető rangadónak, ugyanis a 7. helyezett látja vendégül a 6. pozícióban tanyázó alakulatot. A Genk tavaly remekül szerepelt a Jupiler League-ben, sőt, a Bajnokok Ligája főtáblájára is eljutott, ám minden bizonnyal a kettős terhelés is közbejátszott abban, hogy a kékek sokáig gyengélkedtek hazájuk bajnokságában. Most éppen ezért mindössze a 7. helyen rostokolnak, 18 mérkőzésen 27 pontot gyűjtve. A bajnoki címért rendezendő rájátszáshoz egyet mindenképpen kellene előzniük Tőzséréknek. És erre meg is van a lehetőségük, hiszen a Cercle áll épp előttük 3 egység előnnyel. A fiúk odahaza, a Cristal Arénában 5-3-1 a mérlegük, és ezzel tulajdonképpen nincs is különösebb baj. Gólarányuk 19-6 saját közönségük előtt, tehát rendesen szórják az ellenfelet. Egyetlen vereségüket az Anderlechttől szenvedték el.

A formájuk nem volt az igazi Tőzséréknek, ám az elmúlt hetekben egyre jobb passzba kerültek. Ikszeltek otthon a Leverkusennel, majd elverték alaposan a Liesre-t (4-0), végül legutóbb pontot csentek a Standard Liege otthonából. Azért ez már biztató tendencia!
Nézzük az aktuális riválist, a Cercle együttesét, amely remekül kezdte szezont, sokáig a dobogó környékén tanyázott, ám most már csak a 6. helyet foglalja el. 30 pontja van a gárdának, vendégségben 4-2-2 a mutatójuk. Az elmúlt öt fellépésükön csak 4 pontot hoztak össze Bob Peeters tanítványai, tehát valóban megindult a lejtőn a társulat. Idegenbeli találati arányuk 9-6, amely azért arra enged következtetni, hogy nem túlságosan izgalmas meccseket vívnak Reisék.
És akkor nézzük, hogy milyen eredményekkel zárultak az elmúlt években a Cercle genki vendégjátékai. Háááát, eddig viszonylag kevés babér termett a látogatóknak. Ötből öt hazai siker, négyszer úgy, hogy esett legalább három találat! Nos, kedves blogtársak, azt gondoljuk, hogy a Genk nem hibázik, és győzelmével leelőzi aktuális riválisát a tabellán! Tippünk tehát 1-es!

Reading-Brighton 1!

Bár pontosan tudjuk, hogy a Championshipben tán a legnehezebb eltalálni a meccsek kimenetelét, most mégis teszünk egy próbát. A forma és a múltbéli statisztika miatt egyértelműen a hazaiak sikerét várjuk a Reading-Brighton összecsapáson.
A 23. fordulót rendezik Karácsony másnapján a második vonalban, és hőseink bizony rájátszást érő helyről fordulnának át az új esztendőre. Erre jelen pillanatban a hazai alakulatnak van nagyobb esélye, ugyanis a Reading 22 ütközetben 33 pontig jutott, így most a 7. pozícióból várja a folytatást. Otthon 4-4-3 a soruk, és az elmúlt négy hazai fellépéséből hármat behúzott, leverte egyebek mellett a West Hamet és a Birminghamet is. A formájuk tehát nem rossz, legutóbb például egy másik riválisnál, a Leeds-nél arattak totális sikert Church találatával. Ha nyernek, megelőzhetik a Leeds-cet. Kell ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!

A Brighton kiválóan kezdte a bajnokságot, ám az újonc kezdeti lendülete elfogyott őszre. Most a 10. 32 ponttal, tehát ebből is kitűnik, hogy felettébb szoros a középmezőny, a 7. hely és a 13. hely között mindössze három pont a különbség. A srácok idegenben sem rosszak, 4-2-5 a mérlegük, igaz, Gus Poyet legénysége három idegenbeli sikere még nyárra és kora őszre datálódik. Kissé szeszélyesen teljesítenek mostanában Tariccóék, hiszen vagy nyernek, vagy kikapnak, emberemlékezet óta nem remiztek.
És a Reading ellen nem is szoktak döntetlenezni: hét ütközetükből hatot a Reading nyert meg, egyet pedig a Brighton. Most sem várunk pontosztozkodást, szerintünk a lendületben lévő hazaiak újra három ponttal gazdagodnak. Tippünk tehát 1-es!

Macclesfield – Rotherham, over 2.5 gól @ 1.95

Labdarúgás: Angol League Two 2011/2012

Dátum: 2011-12-26 16:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Angliában Karácsony másnapján folytatják a csapatok a menetelést. Az angol alsóbb osztályokban pedig továbbra is érdemes gólokra vadászni, hiszen meglehetősen jó szorzókat lehet találni… Az általam választott meccsen a Macclesfield gárdája fogadja a Rotherham csapatát.
A Macclesfield 21 fordulót követően a 15. helyen szerénykedik csupán 26 pontjával. 21:21-es gólaránya azt mutatja, hogy átlagban egy gólt lő és egyet kap meccsenként a gárda. Ez változatos mérlegüket is szépen bemutatja: 7 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség. Odahaza egy kicsit meggyőzőbbek a srácok: 4 siker, 5 döntetlen és mindösszesen 2 vereség. Odahaza eddig mindössze 2 találkozóján jött össze a minimum 3 gól. Ez nem túl jó ómen… A gólfelelős Gary Simpson csapatában az eddig 5 találatig jutó Tomlinson, valamint a 4 gólos középpályás Draper.

A vendég pedig a kicsivel jobban álló Rotherham csapata. A gárda a 9. helyen áll 21 meccset követően 9-6-6 mérlegének köszönhetően. Emellett 38:35 gólarányt sikerült összehozniuk, ami eléggé érdekes… Sok gólt lőnek és sokat is kapnak. Ez az, ami leginkább meggyőzött engem arról, hogy sok gól lesz ezen a meccsen, Idegenben a Rotherham 4-4-3 sort képes felmutatni, ami nem is olyan rossz (a 6. legjobb a ligában). A legtöbb idegenbeli meccsén (szám szerint 8) jött az over tipp, tehát szépen termeli a gólokat a gárda. A Macclesfield ellen már kicsit nehezebb dolguk lesz, de majd meglátjuk. Akire számíthat Andy Scott a góllövésben, az a 10 gólos Grabban, a 6 gólos Evans és az 5 találatig jutó Revell. A védelmet folyamatosan rotálja a mester, talán ennek is köszönhető a sok kapott gól (Tonge, Mullins, Raynes és Newey nevezhető alap embernek a védelemben).
A két csapat egymást azért nem szokta kímélni: 13 közös meccsük alatt 31 gól esett. Legutóbb ebben a felállásban 2:0-ra nyert a vendég Rotherham. Az az érzésem, hogy a Rotherham gyenge védelme, valamint erős csatársora összehozza ma a 3 gólt, remélem ebben a Macclesfield is partner lesz, és nem próbálják majd kibekkelni a meccset!
Tipp: over 2,5 gól!

New Orleans Saints – Atlanta Falcons, hendikep -5,5 pontról NO Saints @ 1.76

Amerikai futball: USA – NFL 2011/2012

Dátum: 2011-12-27 02:30 CET

Fogadóiroda: Bet365
Nagy meccset rendeznek magyar idő szerint kedd hajnalban az amerikai profi futball ligában, azaz az NFL-ben. Lassan végéhez ér a 2011/2012-es szezon alapszakasza, és sok minden eldőlni látszik: ez a két csapat méltán lehet büszke eddigi produkciójára.

A Szentek 11-3 mutatóval állnak a saját csoportjuk élén, épp a Falcons-t megelőzve, míg a National Football divízió 3. helyét foglalják el a Packers és a SF 49ers mögött. 6 meccse nem talált legyőzőre a gárda, ezalatt elpáholták a Minnesota Vikings gárdáját idegenben, a Tennesee Titans-t szintén idegenben, a detroiti oroszlánokat odahaza, a Giants-t szintén otthon, illetve éppen pont a Falcons-t Atlantában. Azért ez nem kis menetelés, utoljára a St. Louis ellen szenvedtek váratlan vereséget, de a Tampa Bay elleni vereség sem volt betervezve, valamint a Packers ellen az idény nyitó meccsen is kikaptak, bár az várható is volt… A Szentek általában magabiztosan hozzák a pontokat a győztes meccseken, és általában a védelem is állja a sarat. Ez nem véletlen, hiszen a támadójátékban olyan nevek veszik ki szerepüket, mint az 1171 yardnál és 9 TD-nél járó Jimmy Graham, vagy a 8 TD-t elkönyvelő Lance Moore és a remek irányító Drew Brees, aki immáron 4780 passzolt yardnál tart!

A vendég pedig az idén meglepően jól muzsikáló Atlanta Falcons. A vendégek 9-5 mutatóval rendelkeznek. Idegenben 4 győzelem mellett 3 vereség szerepel, ami nem is olyan rossz teljesítmény. Bár a Packers – 49ers – Lions – Saints négyeshez nem érhetnek fel, a magukét odateszik minden meccsen. Két meccses győzelmi szériában van a gárda, legyőzték ezalatt a Carolina Panthers gárdáját 31:23-ra idegenben, valamint a Jacksonville gárdáját 41:14-el küldték haza, lemosva őket a pályáról. Utolsó vereségüket Houstonban szenvedték el, ahol 17:10-re kaptak ki – ekkor nem jött össze szinte semmi az Atlantának. Egy esetleges győzelem esetén sem előzhetik már meg a csoportban a Szenteket, de abban biztos vagyok hogy nem adják fel ezt a meccset. Matt Ryan közel 3700 passzolt yardnál tart, míg Roddy White 8TD-vel és 1100 futott yardal kápráztatta el idén a Falcons drukkereket. Ha ők ma a szokásosat hozzák, akkor jó meccset láthatunk.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a Szentek sokkal nagyobb játékerőt képviselnek. Nem fogják odaadni ezt a meccset az Atlantának, mindent megtesznek majd a siker érdekében, bár fejben már a playoffra készülnek. Remélem, ezt a meccset behúzzák legalább 6 ponttal egész jó szorzóért cserébe!
Tipp: nyer a New Orleans legalább 6 ponttal!

Olvasói sztorik